Sahibinden'deki müşteri dolandırıcı mı?

Bu mesaj dolandırıcılık mesajı aynı bu şekil yazarak birçok kez dolandırıcılık yapılıyor. Merhaba, Trendyol işe alım müdürüyüm mesajı gibi bir şey bu.

Daha yeni ilana koymuştum hemen yazılması değişik zaten. Adamla konuşmaya devam edeyim mi yoksa daha yazmayayım mı?

Şu siteden bir şey satmayın ya lütfen. İnanılmaz güvensiz bir deneyim.
Peki nereden satmalıyım?
 
Dolandırıcı olmayabilir adam sonuçta bana gönderin dememiş elden görerek almak istemiş. Varsa tanıdık birileri İstanbul'da size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

Tanıdık biri varsa yalnız şuna dikkat edin cihazı alacak kişiye göstermek için buluşacaksa iki kişi gitsinler mümkünse ve parayı online bankacılıkla alın. Size para geldikten sonra cihazı teslim etsinler.
 
Kesinlikle bu yöntemi kabul etmeyin. Ben bu yıl içerisinde 2 tane eski Android telefonumu sattım. Her 2 telefonumu da Param Güvende'yi KULLANMADAN sattım.

Şöyle ki;

Alıcı kişi ile bir gün kararlaştırdık. Ben karar verdiğimiz gün kargo şubesine gittim ve telefonu şubeye verdim. Telefonu kargo şubesi yetkilisine teslim ederken fotoğraf çektim ve alıcıya WhatsApp üzerinden gönderdim. Daha sonra Ambar Tesellum Fişi'nin fotoğrafını da alıcıya gönderdim. Alıcıya dilerse görüntülü görüşme yapabileceğimizi de söyledim. Kendisi gerek duymadı. 5dk içinde de benim IBAN numarama parayı gönderdi. Ben o sırada hala kargo şubesi içindeydim ve eğer bana parayı en geç 20dk içinde göndermeseydi, şubeden gönderimi iptal ederek telefonumu geri alacaktım.

Satıcı olarak yukarıda belirtmiş olduğum yöntemi kullanarak kendinizi dolandırılmaya karşı koruyabilirsiniz.

Bunun dışında Param Güvende sistemini kullanırsanız, alıcı kişiye ürünü teslim aldıktan sonra satışa onay vermesi için 3 günlük bir süre tanınıyor. Alıcı 3 gün içerisinde laptopun içini açarak herhangi bir parçasını alabilir, ya da size bambaşka bir laptop geri göndererek ''gönderilen ürün, satılan ürünün aynısı değildi'' sebebiyle iptal ettiğini ima ederek sizi mağdur da edebilir. Param Güvende sistemi satıcıyı korumamakta olup bu tür açıkları da vardır.
 
Size diyor ki tanıdık birine yollayın ben elden teslim alayim, parayı ibana atayim. Siz de gonderiyorsunuz diyelim ki bir tanıdığınız var. Size diyor ki ismi ne kimden teslim alacağım, siz de söylüyorsunuz doğal olarak. Sonra kargo firması vs soruyor muhabbet arasında. Kargo firmasını arayıp diyor ki benim böyle bir kargom var şubeden teslim alacağım, sonra doğrudan şubeye gidip teslim alıyor. Hatta kod isterlerse sizin gönderdiğiniz kişiyi arayıp kargo firmasından arıyoruz teslimat kodunu söyleyebilir misiniz kargonuzu getiriyoruz da diyebiliyorlar. Sonra kargoyu teslim alıp ortadan kayboluyor. Bu kişi böyle biri olmayabilir ama bu tarz bir yöntem var dikkat edin, hatta takip ettiyseniz geçen senelerde baya haberlere çıkmıştı böyle dolandırılan biri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı