Şahıs şirketi kurma masrafları

mukellef.co diye bir site var bu işlere bakan. İsterseniz onlara ulaşarak danışın. Paketlerine baktım aylık 499 liraymış. Ek olarak ne masraf çıkar bilmiyorum. Sizin yazınıza istinaden araştırdım, normal muhasebeci de bu miktarda bir ücret alıyormuş aylık olarak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mali müşavire göre değişir. Ama her şey interaktif vergi dairesi sitesinde 15 dkda hallediliyor. İş adresini home ofis olarak evinin bir odasını gösterebilirsin. Mali müşavirin yapacağı şey siteden işe başlama bildirimi verecek ve vergi dairesi yoklamaya gelecek. Bu işi 1000 tl ye yapıyolar ama tanıdık bir mali müşavirde 400-500 e halledersin. Aylık mali müşavire vereceğin ücret önemli. 200 e tutan da var 500e tutan da.
 
Merhaba, ben bu yıl şubat ayında 2000 TL'ye mal oldu. Ama ben ticaret odasına değil esnaf odasına kayıt oldum. İleride esnaf kefalet kredisi çekebilmek için.
 
1. sınıf mükellef ve 2. sınıf mükellef olmanıza göre değişir. Şahıs şirketi'den kasıt tüzel kişilik ise (LTD. A. Ş.) Durum farklı. e-defter olmanıza, Mali mühür masraflarınız vs. biraz külfetli olacaktır. Her halükarda bir Mali müşavir ile çalışmanız gerekiyor. İşe başlamanızı e-Devlet ile interaktif vergi dairesinden yapabilirsiniz. Daha sonraki süreçte bir Mali müşavir ile çalışın. Yoksa usulsuzlük ve vergi zayi cezalarına maruz kalabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı