Çözüldü Sahte PTT linkine tıklamak sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Normalde dikkatliyimdir böyle konularda ancak az önce dalgınlığıma geldi ve görüntüsünü bıraktığım linke tıkladım. Yine görüntüsünü bıraktığım bir sayfa açıldı, herhangi bir sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-22-17-16-40-867_com.google.android.apps.messaging.jpg
    Screenshot_2025-04-22-17-16-40-867_com.google.android.apps.messaging.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 237
  • Screenshot_2025-04-22-17-17-04-610_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-22-17-17-04-610_com.android.chrome.jpg
    27,5 KB · Görüntüleme: 132
Çözüm
Arka planda bir şey indirmediği sürece sorun olmaz. Muhtemelen oltalama linkiydi. Siz de geç fark edince herhalde birini çarpıp siteyi çoktan kapattılar. :D
@BerkehanÇepniReal1, mobil veri kullanıyorsa mobil veriyi kapatıp açması; Wi-Fi kullanıyorsa da kullandığı Wi-Fi interneti, modemin arkasından kapatıp açması yeterli olur. IP adresleri, satın alınmadığı sürece statik olmaz; dinamik olur.

@BerkehanÇepniReal1, mobil veri kullanıyorsa mobil veriyi kapatıp açması; Wi-Fi kullanıyorsa da kullandığı Wi-Fi interneti, modemin arkasından kapatıp açması yeterli olur. IP adresleri, satın alınmadığı sürece statik olmaz; dinamik olur.
Modem resetleyince IP değiştiğini biliyordum(sabit IP değilse) ama telefonda mobil veri kapatıp açınca da değişiyor demek? Bunu ilk kez duyuyorum teşekkürler bilgi için.

Normalde dikkatliyimdir böyle konularda ancak az önce dalgınlığıma geldi ve görüntüsünü bıraktığım linke tıkladım. Yine görüntüsünü bıraktığım bir sayfa açıldı, herhangi bir sorun olur mu?
Aynı saatte banada bu mesajdan geldi ve grup oluşturup yollamışlar, dalgınlıkla gruba "?" Yazdığım için oradaki dayının biri 6000 lira kaptırmış beni suçladı 😀.

@volodymr, suçlasın. Bir şey olmaz. :D Bu yöntemlere kanan var mıdır diyordum da böyle linkler gönderdiklerine göre varmış demek ki. Eğer olmasaydı göndermezlerdi.

@volodymr, suçlasın. Bir şey olmaz. :D Bu yöntemlere kanan var mıdır diyordum da böyle linkler gönderdiklerine göre varmış demek ki. Eğer olmasaydı göndermezlerdi.
Aynen öyle, ben gerekli açıklamayı yaptım isterse dava açsın elinde delil yok birşey yok ve elimde arama kayıtları var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı