Sahte takdir teşekkür belgesi basmak suç mu?

MuhammetFatih

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta sahte takdir-teşekkür belgesi yazıyor ama ben tam olarak bunu istemiyorum. Bundan ziyade custom bir belge yapıp arkadaşıma vermek istiyorum. MEB'in sitesindeki takdir belgesini PNG olarak indirip üstünde bayağı bir oynadım, haliyle belgenin ciddiyeti falan da kalmadı. Üstünde takdir belgesi yerine de Allah'ın takdiri falan yazıyor, yani bakan kişi bunun ciddi bir şey olmadığını anlar. Yine de internette böyle şeylerin suç olabileceğiyle ilgili şeyler okudum. Şimdi ben bu belgeyi A5 kağıdında çıktı olarak alsam başım belaya girer mi?

Merhaba, başlıkta sahte takdir-teşekkür belgesi yazıyor ama ben tam olarak bunu istemiyorum. Bundan ziyade custom bir belge yapıp arkadaşıma vermek istiyorum. MEB'in sitesindeki takdir belgesini PNG olarak indirip üstünde bayağı bir oynadım, haliyle belgenin ciddiyeti falan da kalmadı. Üstünde takdir belgesi yerine de Allah'ın takdiri falan yazıyor, yani bakan kişi bunun ciddi bir şey olmadığını anlar. Yine de internette böyle şeylerin suç olabileceğiyle ilgili şeyler okudum. Şimdi ben bu belgeyi A5 kağıdında çıktı olarak alsam başım belaya girer mi?
Girmez diye düşünüyorum üstünde değişiklik yapmışsınız.

Boş işlerle uğraşmayı bırakın ya. Başın belaya falan girmez.

Birisi ciddiye alıp şikayet ederse, incelemeye alınırsınız, detaylı inceleme sonucu da belgenin aslı resmi evrak olduğundan sıkıntı yaşama ihtimali yüksek. Hiçbir şey olmasa bile gereksiz zaman kaybı, stres yaşanır. Özetle gereksiz işler yapmaya gerek yok. He ben çok fazla rahatım, biraz problem lazım bana diyorsan buyur dene.

Birisi ciddiye alıp şikayet ederse, incelemeye alınırsınız, detaylı inceleme sonucu da belgenin aslı resmi evrak olduğundan sıkıntı yaşama ihtimali yüksek. Hiçbir şey olmasa bile gereksiz zaman kaybı, stres yaşanır. Özetle gereksiz işler yapmaya gerek yok. He ben çok fazla rahatım, biraz problem lazım bana diyorsan buyur dene.

Abi bence üstünde kocaman Mimar Selim bey görseli olan şaka belgesini kimse ciddiye almaz ama siz bilirsiniz :D

Abi bence üstünde kocaman Mimar SEL'im bey görseli olan şaka belgesini kimse ciddiye almaz ama siz bilirsiniz :D

Yeteri kadar insan çeşidine denk geldiğinizde her şeyin mümkün olabileceğini anlıyorsunuz.

Örnek 1: Yazıcının fişini çekip yerine vantilatör takan ve 2 saat sonra bu cihaz çalışmıyor diye yardım isteyen tip var mesela, adamın gözünün içine baktığımda hakikaten ciddi olduğunu gördüm, yani her şey mümkün.

Suç. Telif hakkı davası kapsamında da değerlendirilebilir çünkü o belgelerin tasarımı tamamıyla MEB'e ait. Üzerinde değişiklik yapınca size ait olmuş olmuyor. Eğer ki takdir, teşekkür belgesi yapıp arkadaşınıza verseydiniz, evrakta sahtecilik suçu da oluştururdu. Böyle boş işlerle uğraşmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı