Sakarya işletme vs Sakarya iktisat

Sakarya iktisat yazdım hocam 2.senem bitti. Soruların varsa alabilirim.

Hocam sorularım şunlar uzun olursa kusura bakmayın 😅

1. işletme mi önerirsiniz iktisat mı
2. Eskişehir Anadolu Üniversitesi mi önerirsiniz Sakarya Üniversitesi'ni mi staj, sektörde varsa ismi, Erasmus imkanları vs gibi şeyler.
3. bu bölümleri önerir misiniz veya yazdığınıza pişman mısınız kendimizi geliştirsek daha işsiz kalır mıyız?
4. eğer yazarsam dijital pazarlama veya veri analizi üzerinden gitmeyi düşünüyorum önerir misin?

Hocam sorularım şunlar uzun olursa kusura bakmayın 😅

1. işletme mi önerirsiniz iktisat mı
2. Eskişehir Anadolu Üniversitesi mi önerirsiniz Sakarya Üniversitesi'ni mi staj, sektörde varsa ismi, Erasmus imkanları vs gibi şeyler.
3. bu bölümleri önerir misiniz veya yazdığınıza pişman mısınız kendimizi geliştirsek daha işsiz kalır mıyız?
4. eğer yazarsam dijital pazarlama veya veri analizi üzerinden gitmeyi düşünüyorum önerir misin?
Hocam kusura bakmayın forumdan uyarı yedim cevap veremedim. Sorulara cevap vereyim.
1. Ikiside mezun olduğunda ortalama olarak aynı işleri yapıyor. İsletme okumak ve ortalama yapmak daha kolay. İktisat gerçekten zor mikro makro ekonomi, istatistik, ekonometri, iktisadi matematik, bir çok hukuk dersi gerçekten zor dersler. Ancak daha çok ekonomiyi seviyorsanız iktisat da tercih edilebilir ama kesinlikle okumak zor aklında olsun.
2. Hocam bende tercih yaparken bu dediğin okullar arasında kaldım ve saü tercih ettim. En güçlü sebebi evime yakın olması çünkü KYK yurdu gerçekten survivor. Bölümdeki hocalara bak saü iktisat da okul zor gerçekten hocaların büyük çoğunluğu prof. Kampüs ise mükemmel gerçekten gelip gezmeni öneririm. Erasmus imkanı da var ancak iktisat seçersen derslerin zorluğundan erasmus için ortalamayı tutturabilir misin bilmem. Herkes o hayallerle geliyor çünkü.
3. Kendimi oldukça geliştiriyorum ve en az 1 alanda uzmanlaşmak gerekiyor. Buna yönelik dil eğitimi ve lisanslar şart. Örneğin ben şuan SPL lisansi ve dil ile uğraşıyorum. Kendini yeterince gelistirirsen işsiz kalmazsın diye düşünüyorum.
4. Konu hakkında bilgim yok Hocam
Farklı soruların varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Hocam kusura bakmayın forumdan uyarı yedim cevap veremedim. Sorulara cevap vereyim.
1. ikisi de mezun olduğunda ortalama olarak aynı işleri yapıyor. İsletme okumak ve ortalama yapmak daha kolay. İktisat gerçekten zor mikro makro ekonomi, istatistik, ekonometri, iktisadi matematik, birçok hukuk dersi gerçekten zor dersler. Ancak daha çok ekonomiyi seviyorsanız iktisat da tercih edilebilir ama kesinlikle okumak zor aklında olsun.
2. hocam bende tercih yaparken bu dediğin okullar arasında kaldım. Ve saü tercih ettim. En güçlü sebebi evime yakın olması çünkü KYK yurdu gerçekten survivor. Bölümdeki hocalara bak saü iktisat da okul zor gerçekten hocaların büyük çoğunluğu prof. Kampüs ise mükemmel gerçekten gelip gezmeni öneririm. Erasmus imkanı da var ancak iktisat seçersen derslerin zorluğundan Erasmus için ortalamayı tutturabilir misin bilmem. Herkes o hayallerle geliyor çünkü.
3. kendimi oldukça geliştiriyorum ve en az 1 alanda uzmanlaşmak gerekiyor. Buna yönelik dil eğitimi ve lisanslar şart. Örneğin ben şu an SPL lisansi ve dil ile uğraşıyorum. Kendini yeterince gelistirirsen işsiz kalmazsın diye düşünüyorum.
4. konu hakkında bilgim yok hocam.
Farklı soruların varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Bende uyarı yemiştim hocam sizce hangi üniversite daha iyi ben İstanbul'dan geleyeceğim Sakarya'nın Erasmus ülkelerini bulamadım bir de pişman mısınız gidişat nasıl işsiz kalacağım gibi bir korkunuz var mı? Ekstradan ben işletme düşünüyorum daha sosyal bir bölüm deniyor.

Bende uyarı yemiştim hocam sizce hangi üniversite daha iyi ben İstanbul'dan geleyeceğim Sakarya'nın Erasmus ülkelerini bulamadım bir de pişman mısınız gidişat nasıl işsiz kalacağım gibi bir korkunuz var mı? Ekstradan ben işletme düşünüyorum daha sosyal bir bölüm deniyor.
Staj için buraya göz atabilirsiniz.
Türkiye de okuyan mühendisi, iktisatçısı bence herkes işsizlik korkusunu yaşıyor. Her bölüm için kendini geliştirmekden başka çaren yok. İşletme seçtiğinizde hem daha rahat ortalama yapabilirsiniz hem de kendinize daha fazla vakit ayirabilirsiniz diye düşünüyorum.

Staj için buraya göz atabilirsiniz.
Türkiye de okuyan mühendisi, iktisatçısı bence herkes işsizlik korkusunu yaşıyor. Her bölüm için kendini geliştirmekden başka çaren yok. İşletme seçtiğinizde hem daha rahat ortalama yapabilirsiniz hem de kendinize daha fazla vakit ayirabilirsiniz diye düşünüyorum.

Hocam antlaşmalar kısmına baktımda bayağı az sanki ya da ben bulamadım yine 😅 bir de hocam hangi okulu önerirsiniz Anadolu'yu mu Sakarya'yı mı?

Hocam antlaşmalar kısmına baktımda bayağı az sanki ya da ben bulamadım yine 😅 bir de hocam hangi okulu önerirsiniz Anadolu'yu mu Sakarya'yı mı?
Şimdi Hocam anadolu üniversitesi hakkında bilgim olmadığından bisey söyleyemiyorum. Ancak sakarya dan İstanbula ulaşım çok rahat. Kampüs mükemmel. İşletme de AACSB akreditasyon var. İşletme fakültesi de güzel saü de. Öğretim kadrosunu da araştırırsan bence memnun kalırsınız saü den. Ancak şuan sizi anlayabiliyorum hatta çift anadal falan düşünüyorsunuzdur. Bende düşünüyordum Ancak dersler gerçekten çok zor. Üniversiteye geçince bir süre sonra geçsem yeter moduna mecburen dönüyorsunuz. Hatta saü de İngilizce isletme var diye biliyorum istersenis araştırın bi.

Şimdi hocam Anadolu Üniversitesi hakkında bilgim olmadığından bir şey söyleyemiyorum. Ancak Sakarya'dan İstanbul'a ulaşım çok rahat. Kampüs mükemmel. İşletme de aacsb akreditasyon var. İşletme fakültesi de güzel saü de. Öğretim kadrosunu da araştırırsan bence memnun kalırsınız saüden. Ancak şu an sizi anlayabiliyorum hatta çift ana dal falan düşünüyorsunuzdur. Bende düşünüyordum ancak dersler gerçekten çok zor. Üniversiteye geçince bir süre sonra geçsem yeter moduna mecburen dönüyorsunuz. Hatta saü de İngilizce isletme var diye biliyorum istersenis araştırın bir.

Çok teşekkürler hocam işletme seçeceğim belki iktisat kadar zorlamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı