Salcano NG 650 İçin Arka Göbek Tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ürünlerden gayet memnunum. Sağlamlığından şüphe ediyor gibisin. İnan bende bisiklete narin davranmıyorum. Bisikletle paldır küldür çoğu yerden atlıyorum. Zincirin sallanma sesini duymamak elde değil zaten. Kilomunda fazla olması sebebiyle atladığım yerden düşüşler bisiklete yüksek darbeler aldırıyor tahminim. İkimizinde Mtb olduğunu ve seninkinin Kron olduğunu göz önünde bulundurursak benimki bana dayanıyorsa seninkide her türlü sana dayanır. Bütçeni zorlamana pek gerek yok, açıkçası aldığım göbekten alabilirsin. Tavsiye ederim. Bu arada geçmiş olsun. Bir şeyin yok ya?

Öncelikle olan bay öküzün tamponuna oldu. Trafik halinde bile olsa ellerimi gidondan çekmem zaten. Eller frende olduğu için ufak bir sarsıntıdan başka bir şey yaşamadım. Ki göbeğe asıl zarar veren olay bu değil. 1 senedir anasını ağlattım bisikletin Yavaş yavaş deformasyon mutlaka oluşmuştur.

Arka tekerin yol lastiği olması da darbelere karşı daha dayanıksız olmasına neden oluyor zaten. Ben almışken cimrilik etmeyip 100 liralık bir bütçe ayırmayı düşünüyorum nedense. Dediğin kesinlikle doğru, dayanır ancak ben tek sefer alıp daha kaliteli bir ürün almayı düşünüyorum.

Birde çamurluk seçimini beğendim, normalde çamurluk bisikletin ihtişamını bozar ancak sende kötü durmamış. Yinede ben çamurluksuz bisikletten yanayım Bu çamurluğu benim bisiklete taksak sırıtır değil mi? Beyaz olan kısmı "Ben buradayım" diye bağırır tahminen.

Hiç sanmıyorum. Özellikle senin bisikletinde kırmızı çizgilerde var. Bu çamurluk senin bisikletinde çok güzel bir görüntü oluşturur diye düşünüyorum.

Aynı bir diğer durumdan bende muzdaribim. Bisikleti biraz acımadan kullandığım için önüme gelen yerde asfalt felen dinlemeden arka tekeri kaydırınca eriyor. Ve o anlık geçici olarak ince bir lastik almıştım. Farkettiysen arka tekerin üstünde MTB yazıyor ancak çok ince bir teker. Ama adi diyemem bisikleti aldıktan 2 ay sonra aldım onu kendi tekeri 2 ay zar zor dayandı. Bu almış olduğum tekeri yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Yine önüme gelen yerde argo tabiriyle gazık sıkmama rağmen teker beni yarı yolda bırakmadı. Tekerin bir kaç yerinde lifler ortaya çıktı. hayla iç tekerin patlamasına izin vermiyor. Ancak ona güvenemediğim için bu aralar uzun yollara çıkamaz oldum. Para biriktirir biriktirmez iç-dış lastik değişimi yapacağım. İç lastikte yamalı o yüzden umursamadan daha fazla gazık sıkıyorum. Patlarsa patlasın. Zaten ne kadar yamalarsam yamalıyayım artık teker yama tutmamaya başladı. Sürekli hava kaçırıyor. Günde bir kez şişirmek zorunda kalıyorum tekeri.

Neyse konuya geri döneyim, kaptırdım gittim. Aldığım çamurluğu almanı kesinlikle öneririm. Özellikle senin bisikletinle renkleri çok uyar gibime geliyor.

Birde en kısa sürede yeni resimler paylaşacağım sizlerle. Eski telefonum Vodafone Smart 4 Mini'ydi. 3.2 Mega Pixell'lik bir kamerayla çekiyordum. Artık S3 Mini Gt-8200Q kullanmaktayım. Kamera olarak iki telefon arasında müthiş bir rahatlama yaşadım. En kısa sürede biraz daha net resimlerle geleceğim.

Son düzenleme:
Ben lastiğim patlayınca gidip toptancıdan yeni bir şambrel alıyorum. Tamir ettirmeye kalksan 5TL'ni alırlar. Toptancıda 10TL yenisi
Ki yol lastiğim aldığım günden bu yana hiç patlamadı. Geçenlerde işte ön teker yani MTB lastiği patladı, galiba çalı çırpıya girdim, diken batmış.

Bu arada MTB lastikleri asfalt üzerinde yol lastiğine göre daha kolay erir. Hele hele arka tekerde MTB kullanıyorsan 5 ay falan ya götürür ya götürmez.
Ben bu yüzden ön tekerde MTB, arka tekerde yol kullanıyorum.

Birde şu çamurluğu photoshop ile eklemeyi deneyeceğim, bakalım nasıl olacak.

Dostum dışarıdan öyle görüneceğini nerden çıkarttın. Bak ilk attığın resimde bisikletine ne güzel durmuş. Çamurluğun yükseklik, alçaklığınıda ayarlarsın. Zevkine göre durar bisikletin üzerinde. Ben al derim, ancak senin pek niyetin yok gibi.

Bana da bir arka göbek lazım oldu, ancak memnun kalıp kalmadığını sorma sebebim alacak olmamdan değil

Göbek milini değiştirip kullan masraf yapmak istemezsen. Yada bende bu hafta içi göbek alacaktım ama ikinci el daha iyi ve bana uygun bir göbek ve jant seti bulduğum için bıraktım. Marka ve modeli Novatec D521+D522. Tek olarak yok o yüzden takım olarak erdoğanlarda bulabilirsin. Takım alırsan senin yararına olur hem. 36 delik ve kullanım için sana uygun bir göbek. Bu arada unutmuşum geçmiş olsun.

Son düzenleme:
@BilgisayarKurdu Bende arkadaş takarken benim Bianchi Speed 3000 'e takmayı düşündüm ama pek hoşlanmıyorum çamurluklardan, nedense bisiklet birden Traktör gibi geliyor gözümün önüne.

Hoş gözükmeme sebebi bisikletin geometrisine tamamen ters, alakasız bir parça takılıyor olması.
Kadrodaki geometri ile tamamen orantısız açılara sahip oluyor.

@Bulut Uzer Dediğin gibi sadece mil değiştirilerek de günü ucuz yoldan kurtarabiliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…