Salonda olan modemden kablo çekmeden kablolu internet nasıl kullanılır?

Pikachuuğ

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASrock B550M-HDV Ryzen 5 5500 Thermaltake TR2 Series 550W XPG Gammix D30 8x2 Asus Tuf GTX 1650 4Gb
Merhaba, modemim saloonda ve fiber bağlantıya sahip. Odamda fiber çıkış portu olmadığı için saloonda duruyor ama odada CAT 6 portu var ve ben bilgisayarımı kablolu internet ile kullanmak istiyorum. Modem yerinde kalmalı ayrıca saloondan odaya uzun bir kablo çekmem pek mümkün değil maalesef portlar aracılığıyla bir çözüm yapılabilir mi? Desteklerinizi bekliyor olacağım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, modemim saloonda ve fiber bağlantıya sahip. Odamda fiber çıkış portu olmadığı için saloonda duruyor ama odada CAT 6 portu var ve ben bilgisayarımı kablolu internet ile kullanmak istiyorum. Modem yerinde kalmalı ayrıca saloondan odaya uzun bir kablo çekmem pek mümkün değil maalesef portlar aracılığıyla bir çözüm yapılabilir mi? Desteklerinizi bekliyor olacağım teşekkürler.

Odadaki CAT 6 portunun diğer ucu nerede?

Her odada var nasıl bulabileceğim hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Önce duvardaki prizlerin RJ11 telefon prizi mi, yoksa RJ45 Ethernet prizi mi olduğuna dikkat edin. Her odada RJ45 portu varsa ve prizlerin arkasında da Ethernet kablosu varsa, bütün odaların kabloları nereye çıkıyor tespit ederseniz tüm odalara duvardan Ethernet verirsiniz. Genelde ev çıkışına yakın olur bütün kabloların toplandığı bölge. Mesela salonda da Ethernet portu varsa orayı bağlarsın modeme, verirsin interneti, sonra dediğimiz kabloların toplandığı yerden salondan gelen kabloyla, odana giden kabloyu bağlarsın birbirine, odana verirsin interneti. Ya da kabloların toplandığı yere bir Ethernet çoklayıcı Switch koyarsın, tüm kablolara jack çakarsın, tüm odalara dağıtırsın interneti. Ya da uğraşamam dersen, ev yenice ise, elektrik tesisatı iyiyse PowerLine adaptör al, direk istediğin prizden Ethernet çıkışı al.

İlk olarak multimetre cihazının sesli kontrol modu ile kabloları kontrol edeceğim, sonuca göre tekrar iletişime geçerim yanıtlarınız için çok teşekkürler.

TP-Link Powerline ürününü kullanabilirsin.
Sistem alma aşamasındayım KUARK-DUAL/Intel Core i3 13100F/ASUS GeForce RTX 4060 DUAL WHITE OC 8GB/16GB DDR4/500GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM bu ürünü alacağım o sebeple bu tarz bir masrafa girmek pek mantıklı gibi gelmiyor açıkçası ama öneriniz içi teşekkür ederim.

Odalardaki data prizlerini söküp içinde CAT6 kablo var mı bakın, eğer var ise kablonun diğer ucunun nerede olduğunu bulun diğer odalarda ki buat (elektrik kablosu olanlara değil onlara dikkat edin) denilen tavana yakın olan yuvarlak kapaklı yerlerde veya direk tek bir noktada toplanmış olur bunları tespit ederseniz. Bu kabloları birbirine bağlayarak odaya modemden kablolu internet taşıyabilirsiniz. Görsel paylaşırsanızda yardımcı oluruz.

Tamamdır gündüz halletmeye çalışacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı