Şampuan Tavsiyesi

@toprox seninkinin de bakım kremi gibi ek malzemeleri var mı? Çünkü saçıma krem olmuyor maalesef. Anında kopmalar başlıyor bende.
Hayır, sadece şampuan. Ama markanın ayrıca farklı bitkisel ürünleri de var. Ben ısırgan otu özlü saç jölesini de kullanmaktayım. Şampuanının içinde krem var mı diye sordunuz sanırım. Hayır, kesinlikle yok. Hatta bitkisel olduğu için piyasada bulabileceğiniz en saf şampuanlardan.

@Berkay T o zaman ben denk gelmemişim demek ki:) Farklı hesap açma bak bana ban için fırsat tanıyorsun:) Elim ayağım titrer bu konularda🤣
Aman hocam sakın diyeyim. 😂
Ben en iyisi bu hesaba güzel ayar çekip bundan devam ederim. 🙂

@kapalıyız ve senin gibi olanlara tavsiyem şu. Yakın zamanda bu duruma göre araştırma yapmıştım. Şöyle açıklayayım, kullandığın şampuanları yazmanı isterdim ama çok uzar büyük ihtimal o yüzden şu şekilde açıklayayım. A101 marketine gidip kepek karşıtı olan tüm şampuan markalarına bak o marka ve ürünlerin kaçını kullandın? Oradaki ürünlerin %60/70'ini en az 2 ay değiştirmeden kullandıysan, fayda sağlamadıysa sana şunları uygulamanı tavsiye ederim:

• İlk olarak bir dahiliyeye gidip malassezia türüne göre mantar testi yapmasını isteyin. Sonuca göre doktor yönlendirecektir.
  • Nizoral A-D (pahalıdır) veya Nizoral medikal şampuanı deneyin. Kullanımı aldığınızda söylenmez ise haftada en fazla 2 kez kullanın.
  • Eğer Nizoral alamaz veya bulamaz iseniz Softem Çay ağacı Şampuanını ya da Farmasi Çay ağacı Şampuanını deneyin.

@kapalıyız ve senin gibi olanlara tavsiyem şu. Yakın zamanda bu duruma göre araştırma yapmıştım. Şöyle açıklayayım, kullandığın şampuanları yazmanı isterdim ama çok uzar büyük ihtimal o yüzden şu şekilde açıklayayım. A101 marketine gidip kepek karşıtı olan tüm şampuan markalarına bak o marka ve ürünlerin kaçını kullandın? Oradaki ürünlerin %60/70'ini en az 2 ay değiştirmeden kullandıysan, fayda sağlamadıysa sana şunları uygulamanı tavsiye ederim:

• İlk olarak bir dahiliyeye gidip malassezia türüne göre mantar testi yapmasını isteyin. Sonuca göre doktor yönlendirecektir.
  • Nizoral A-D (pahalıdır) veya Nizoral medikal şampuanı deneyin. Kullanımı aldığınızda söylenmez ise haftada en fazla 2 kez kullanın.
  • Eğer Nizoral alamaz veya bulamaz iseniz Softem Çay ağacı Şampuanını ya da Farmasi Çay ağacı Şampuanını deneyin.
Bugün Head and Shouldersin ipeksi yumuşaklık adlı şampuanı aldım. Hem sert olan saçlarımı biraz daha yumuşatır ve kepek sorunuma çözüm bulur umarım. İlerleyen zamanlarda sizinle paylaşırım olanları.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı