SAMSUNG 27’’ LS27D590CS/UF 4 MS Curved Monitör Oyun için Alınır mı?

Makaleler
51
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. PC'den oyun oynamak için ve PS4 bağlayıp oyun için 27'' monitör bakıyorum. Bu Samsung Curved modeli Vatan Bilgisayarda indirime girince almayı düşündüm. Sizce nasıl bir monitör ? 4 Ms olması oyunlarda gözle görülür fark yaratır mı? Vereceğiniz cevaplara göre 1 Ms tepki süreli monitörlere bakacağım fakat bu Curved modeli gibi şık çerçeveli tasarımlı cihaz yok :) @Recep Baltaş

SAMSUNG 27’’ LS27D590CS/UF 4 MS CURVED MONİTÖR

4ms ile oyun oynanabilir. Monitörün Input Lag değeri de 11.8 gayet iyi.

Recep abiciğim, verdiğin değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Özellikle Input Lag değerini öğrenmek çok iyi oldu.

Sence Curved hafif kavisli ekranda oyun oynamak sorun çıkarmaz değil mi yani önermeyeceğin bir durum mu normal monitörlere göre? @Recep Baltaş

Curved monitörler çoklu monitör kullanımı söz konusu olduğunda büyük fayda sağlıyorlar. Tekli kullanım için de uygundur, problem olmaz.

Bir ürün alırken sadece donanım bilgilerine değil aynı zamanda tasarımına da dikkat etmek gerekiyor zaten.
Hoşuna gittiyse ve profesyonel oyuncu değilsen al derim, neticede 4ms ile de gayet güzel oyun oynanabilir.

1ms ile 4ms tepki süresine sahip 2 monitörü yan yana koyarsan elbette farkı görebilirsin ancak Recep Abi'nin de dediği gibi dert değil, 5ms paneller de oyun için uygundur.

Curved monitörler çoklu monitör kullanımı söz konusu olduğunda büyük fayda sağlıyorlar. Tekli kullanım için de uygundur, problem olmaz.

Bir ürün alırken sadece donanım bilgilerine değil aynı zamanda tasarımına da dikkat etmek gerekiyor zaten.
Hoşuna gittiyse ve profesyonel oyuncu değilsen al derim, neticede 4ms ile de gayet güzel oyun oynanabilir.

1ms ile 4ms tepki süresine sahip 2 monitörü yan yana koyarsan elbette farkı görebilirsin ancak Recep Abi'nin de dediği gibi dert değil, 5ms paneller de oyun için uygundur.

Peki bu 4 Ms tepki süresi, FPS oyunları dışında ki Online oyunlarda bizi yorup fark hissetirir mi olumsuz yönde? Mesela GTA 5 Online, Fifa Online, NBA, The Divison, dövüş ve araba yarışı oyunları multi modlarında vs. Oyunlarda yeterli olur mu 4 Ms?

@BilgisayarKurdu

Vatan mağazasında ASUS 27" Samsung 27" ve LG 32" monitörleri test etme imkanın olmuştu. Orada da deneyim ettiğin üzere 4ms oyunlar için yeterlidir.
Online oyunlarda nasıl bir yorgunluk vermekten bahsettin çok anlamadım, gözlerin yorulmasından bahsediyorsan hiçbir şekilde gözünün yorulmasına neden olmaz 4ms tepki süresi.

NBA - FİFA gibi oyunlarda tepki süresi daha çok kendini topun hareketi esnasında hissettirir. Düşük tepki süreli panelde, topun hareket yönünün aksi tarafında gölgelenmeler fark edilebilir biçimde daha az olacaktır, neredeyse olmayacaktır. FPS oyunlarında fare hareketi ile birlikte görüş açısında da hızlı değişiklikler olacağı için bu tarz aksiyon sahnelerinde de tepki süresinin önemi ortaya çıkar.

Bu artık senin kişisel tercihin haline geldi. Oyuncu adam için ASUS 27" 1MS elbette mantıklı bir tercih olur. Samsung alayım dersen yine memnun kalırsın, tepki süresinden de kesinlikle rahatsız olmazsın. Kafana eseni seç, daha da düşünme diyorum ben. İkisi de gayet güzel monitörler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birisi cihaz sahibine Ghosting ile ilgili soru sormuş

"Great video, how is the response time and input lag? any ghosting?"

Videoyu çeken adamın cevabı;

"a little bit ghosting. This is not the monitor for gaming, rather for movies."

İşte cihazı kullanan kişilerin cevabı böyle olunca oyun için değil, ghosting var az da olsa vs. Ne kadar 4 Ms de olsa çekiniyor insan almaya :) @BilgisayarKurdu

Düşük tepki süreli monitörün getiri ve götürüsüne değinmiştim. Yorumu yapan arkadaş profesyonel oyuncu falan ise böyle bir yorum yapması doğal.
Yoksa bir oyuncu monitörü için elbette 4ms kabul edilebilir bir değer değil. Bu monitörün amacı da birilerine oyun oynatmak değil zaten :) Oyuncu monitörü elbette değil.

Bahsettiğimiz üzere tasarım açısından fark yaratan ancak oyun isteğini de karşılayabilecek seviyede bir monitör. Seni bilmem ancak benim gibi hafta birkaç defa CS:GO - CS1.6 - DOTA2 oynayan adam için çiçek gibi bir monitör.
Madem hem PC hemde PS4 oyunları için alıyorsun, madem 1 numaralı tercihin oyunlar o halde ASUS 1MS monitör al, tasarımını da çok dert etme?
Bana ikisi de uyar mesela :) O piti piti yapar denk gelenin siparişini verirdim. Sen ASUS'a biraz daha eğilimli olmalısın yinede Samsung tercih edilebilir notunu ekleyelim.

Almayı planladığım mükemmel bir görüntüsü olan monitör incelemelerim üzerine ama burada oyunlara karşı bir yorum gördüm eklenti olarak ama gerçekten 27 inç 1920x1080 yani 1080 olması ve 4ms harici ultra bir oyuncu değilsen denildiği gibi farkı anlamak zor ben test ettim oyun harici web sitelerimdeki testlerim de falan ama ahım şahım bir monitör alacaksan gaminglere karşı bakman gerek ama curved ve 27 inç bu monitörde gayet iyi Asus 1mslere doğru yöneleceğim bu yorumlardan sonra bilgin olsun, araştırmadığım yer kalmadı bu yoruma takıldım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı