Samsung 850 EVO Hız Sorunu

Unique232

Decapat
1 yıl önce Samsung Evo 850 250 GB SSD satın almıştım. İlk kullandığım sistem ASUS X550VX - DM254DC dizüstü bilgisayarımda hız sorunu yoktu.
Performans testi yaptığımda 550 MB okuma, 530 MB yazma hızı alıyordum.
RAPID modu aktif edip denediğimde ise 4300 MB okuma, 3700 MB yazma hızı alıyordum.

SSD'yi kullanmak için aldığım dizüstü Samsung NP450R5E - X02TR bu bilgisayar da ise okuma hızı 300'ü dahi geçemiyor.
Windows sürümü hariç her şeyi güncelledim. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

850 EVO Hız Testi 1 Yıl Sonra.png
850 EVO İlk Hız Testi.png
850 EVO RAPID Mod.png
Samsung Magician.png
Sistem Özellikleri.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung cihazınız SATA 2 veri yoluna sahip olduğundan diskin performansı olması gereken düzeyde.
Kastettiğiniz dizüstü cihazın veri yoluysa daha önce 500 MB hızlara ulaşıyordu. HM76 çipine sahip dizüstü bilgisayar dolayısıyla sorunun bundan kaynaklı olacağını sanmıyorum. SATA III olduğundan eminim yoksa almazdım :)

Dosya Ekleri

• Hwinfo.png
    Hwinfo.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 65
Resmi kaynaklarda cihazınızın SATA II veri yoluna sahip olduğu belirtilmiş. Gelgelelim Samsung Magician üzerinde diskiniz dediğiniz porta bağlanmış olarak gözükmüyor :)

Resmi kaynaklarda cihazınızın SATA II veri yoluna sahip olduğu belirtilmiş. Gelgelelim Samsung Magician üzerinde diskiniz dediğiniz porta bağlanmış olarak gözükmüyor :)
Bilgisayar neden böyle algılıyor olabilir SATA 6.0 GB/s yazabiliyor bazen bunu bende anlamış değilim ama SATA III desteklediğinden eminim. Bulduğunuz kaynağı paylaşabilir misiniz rica etsem?

Samsung, kendi sitesinde cihazın özelliklerini paylaşmadığı için çağrı merkezini arayarak öğrendim. AIDA64 yazılımıyla rapor oluşturup, portları kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı