Samsung 850 EVO SSD Taktıktan Sonra HDD Görünmüyor

Okan Şenkaş

Hectopat
Katılım
13 Nisan 2016
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaslar merhabalar. Bugun aldıgım samsung ssd 850 evo'yu PC'ye takarken aklımda şu vardi ya ssd'yi görmezse ? Fakat tam tersi oldu sadece ssd'yi görüyor. HDD takılı olmasına ragmen hicbir şekilde gözükmüyor sistemimde. SSD'ye yeni windows kurdum flash bellek yardımıyla sorunsuz calısıyor. Sata cıkıslarını degistirmeme ragmen HDD yok hayalet gibi şu an bunun bir ayari, bir yolu yöntemi var midir ? Nerde, nasıl bir hata yapmiş olabilirim? HDD hard diskimi nasil aktifleştiricem arkadaslar? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Bilgisayarım'a sağ tıkla. Yönet sekmesine tıkla. Sonra "Disk Yönetimi" yazısına tıklayıp açılan pencerenin ekran görüntüsünü atar mısınız?
 
Adsız.jpg
 
Siz SSD yi takarken HDD nin kablosunu oynatmış olabilir misiniz? SSD'yi çıkarıp BİOS'dan bakar mısınız orada HDD'yi görüyor mu?
 
Evet Yusuf bey tam da söylediginiz gibi ben SSD'yi takarken HDD'nin kablosunu oynatmişim.Sabaha karşi saat 4'te bu sorunu çözdüm.
Fakat şimdi böyle bir sorun var başimda ,HDD'yi C olarak kabul ediyor.
Hem HDD'de hemde SSD'de windows yüklü şuan ama
Ben sadece HDD deki C 'yi silip hali hazirda SSD'de yüklü olan ve driverlari filan yüklü hazir olan windowsu kullanmak istiyorum.
bunu SDD'deki windowsu silmeden nasıl yapicagimi bilmiyorum acıkcası
Normal format atar gibi USB'den windowsu baslatıp HDD'nin C Diskine format atip PC'yi tekrar başlatmayi deniyecegim Belki ozaman SSD deki windowsu algilayip ordan açar diye umuyorum saygılar.
Adsız.jpg
 
Onu BİOS'dan üste ataman gerekiyor. BİOS ayarlarında boot sekmesi altında olması gerek. SSD'den açınca aynı bu bölüme girip burada HDD üzerindeki Windows kurulu olan bölüme sağ tıklayıp biçimlendirin. Büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı