Çözüldü Samsung 860 Evo 2,5" performans testi sonuçları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emrem_

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım Samsung 860 Evo 2,5" SSD'nin performans değerlerini gösteren resmi ekledim. Sadece Samsung Magician da bu ilk değer 550.7 değil 553 gösteriyor. SSD laptopa anakart üzerinden bağlandı USB değil. İşlemcimin desteklediği arayüz 5 Gbit/s. Bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Not: Win 10 Home temiz kurulum sonrası 6 yaşındaki dizüstü bilgisayarımın;
Açılış süresi : 9 sn
Kapanış süresi: 10sn

Ayrıca sormak isterim Magician RAPID özelliğini açarsam bana zararı ne olur?(Elektrik kesintisi anında oluşacak veri kayıpları SSD'de bozulmaya sebep olur mu?) SSD'yi yıpratır mı? Yoksa sadece Ram'lere mi yüklenir? 6 GB 1600 Mhz ram kullanıyorum. Sıkıntı oluşturur mu?

Çözüm
Değerler normal. Güle güle kullanın.

RAPID modun SSD'yi yıpratıp zarar verip vermediğine dair bir bilgim yok. Ama eğer SSD'ye zarar verebilecek bir özellik olsaydı Samsung bunu doğrudan desteklemezdi diye düşünüyorum.

6 GB RAM için RAPID mod çok önerdiğim bir özellik değildir. En az 8 GB RAM kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Zaten SSD, bu hâliyle bile oldukça hızlı.
Değerler normal. Güle güle kullanın.

RAPID modun SSD'yi yıpratıp zarar verip vermediğine dair bir bilgim yok. Ama eğer SSD'ye zarar verebilecek bir özellik olsaydı Samsung bunu doğrudan desteklemezdi diye düşünüyorum.

6 GB RAM için RAPID mod çok önerdiğim bir özellik değildir. En az 8 GB RAM kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Zaten SSD, bu hâliyle bile oldukça hızlı.

Çözüm
Teşekkürler. Hem yorumunuz hemde bu Samsung ssd beni çok mutlu etti.

Mutlu olmanıza sevindim. Ben de 860 EVO 500 GB kullanıyorum.

Test sonrasında sıcaklık değerleri nasıl? CrystalDiskInfo ile bakabilirsiniz.
Kardeşim Magician Health kısmındaki GB Written devamlı artıyor bende. Daha bugün aldım hiçbir şey yapmama rağmen 201GB Written yazıyor normal mi sence?

Kardeşim Magician Health kısmındaki GB Written devamlı artıyor bende. Daha bugün aldım hiçbir şey yapmama rağmen 201GB Written yazıyor normal mi sence?
Birçok program yüklediyseniz, Windows Update çalışıyorsa veya bu tür işlemlerin geçici dosyaları bu boyutu yükseltmiş olabilir. Ben aldığımda ilk gün 60-100 GB civarındaydı. Alalı neredeyse 1 sene oldu, şu anda 4548 GB veri yazılmış.

Devamlı Benchmark testi yapmıştım o yüzden de artıyormuş. Bilmiyordum, daha az test yaparım artık. Bugün aldım SSD'yi maksimum 10sn'de açılıyor. Windows açılır açılmaz Chrome'a girebiliyorum

SSD sıcaklık değeri;

Eski HDD'nin sıcaklık değeri (usb 3.0'dan harici olarak bağlı - harddisk kutusu ile);

Sanırım aradaki sıcaklık farkı dizüstünün kasasından kaynaklanıyor. Asus'un Metal kasası olduğu halde 30 derece SSD sıcaklığı yüksek sayılabilir sanırım.

Performans ile ilgili olarak bilgisayar çok rahatladı ya zaten ultabook olduğu için donanımlar kısıtlı özellikteydi(i5 3317U 6GB 1600Mhz RAM ve Intel HD4000 tümleşik ekran kartı ki bu işlemciyi çok yoruyor). Artık ofis ve internet işleri için 1-2 yıl daha rahat götürür diye düşünüyorum. Sanırım ram yükseltmesi de yapacağım. Ama birtek işlemciye çare bulamadım. Darboğaz yapıyor. Belki harici ekran kartı bağlarsam işlemci rahatlar.

Mutlu olmanıza sevindim. Ben de 860 EVO 500 GB kullanıyorum.

Test sonrasında sıcaklık değerleri nasıl? CrystalDiskInfo ile bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…