Samsung 860 EVO 250GB Düşük Yazma Değerleri

fx6300

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemime Samsung 860 EVO 250 GB SSD ekledim.
İşletim sistemini kurduktan sonra AHCI'i modu etkinleştirdim.

Samsung Magician ile bu değerleri aldım.

1.png

Rastgele yazma değerleri düşük sanırım. Okuma yazma hızları 500MB/sn olması gerekirken 400'lerde kaldı.
Şu anki Driver'lar ekteki gibi.
AMD sitesinden amd-chipset-drivers_18.10_0830 diye bir dosya indirip kurdum. Driver değişmedi. Sanırım AMD AHCI driver kurmam gerekiyor fakat hiçbir yerde bulamadım.

2.png

Anakart modelim 970A-DS3 revision 3.0
AMD 970 + SB950 Chipset

Çok teşekkürler !

Aynı testi CrystalDiskMark ile yapın sonuca bakalım. Bende de ilk test düşük çıkmıştı.

Teşekkürler,

Aygıt yöneticinden sürücüyü elle değiştir diyerek AMD AHCI driver yapmayı başardım.

4.png
Dediğiniz gibi cyrstalmark programıyla test yaptım. Ayrıca Samsung Magician ile turbo mod aktifleşti. Samsung ile de tekrar test yaptım. Sonuçlarda 1,700 gibi absürt rakamlar çıktı. Bunlar 1 Mb mı yoksa 1,700 =1700mb mi demek istiyor ?

Bu arada Random IOPS rakamları inanılmaz yükseldi AMD Sata driver yapınca.
5.png

3.png

Eğer rakamlar iyise bir problem yok. Ne düşünüyorsunuz ?

Evet RAPID mode'u kapatın hocam. Bu sizin belleklerinizi kullanıyor ve ömrünü olumsuz etkiliyor mu bilmiyoruz RAPID mode kapalı haliyle zaten sizi tatimin edecektir.

Tekrar Merhaba,

Rapid Modu kapattım. 2 defa test ettim yine sonuçlar olması gerekenden düşük. Screenshot ı yükledim. Birde AHCI mode deactivated. Amd ahci driver bulamıyorum. Sanırım o olmadan biraz düşük oluyor sonuçlar.
6.png

7.png

Bu AHCI modunu açmak için bir yol yok mudur ?

BİOS ayarlarının resmini atabilirsen yardımcı olalım. Bende 850 EVO kullanıyorum Windows'un 1809 sürümünde SSD performansı yarı yarıya düşüyor. 1803'te gayet iyi çalışıyordu.

Merhaba,

Sizin cevaptan önce araştırdım sonra tekrar AHCI modu aktifken format attım. Önceki formatı atmadan önce AHCI modu açmamıştım, o yüzden AHCI driver yüklememiş. Tekrar format attım Microsoft driver yüklenmiş. Samsung Magician'i tekrar yükledim ve şimdi sonuç tam olması gerektiği gibi.

Birde BIOS'da Hot Plug diye bir şeyi bütün sata portlarında aktifleştirdim. Ama büyük ihtimalle yeni format sayesinde oldu.

1.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı