Vatan Bilgisayar, XG259CMS monitörü KVK'ye yolladı

sollwane

Yoctopat
Daha fazla  
ASUS monitörümü Vatan'a verdim, onlar da KVK'ya göndermiş. İlk yolladıklarında “test ok, sorun yok” diye geri dönmüştü. Sonra vatan tekrar KVK'ya göndermiş "sorun yok diye geri geldi ama pixeller duruyor işaretlendi" yazmışlar ve bu sefer KVK kullanıcı hatası deyip 7.000 TL ücret çıkardı. Panelde çizik olduğunu söylüyorlar ama öyle çizik yoktu.

KVK'nın kendi takip formuna baktığımda da hala “üreticiden fiyat onayı bekliyor yazıyor. Orada rapor çıkmadan vatan nasıl para istiyor?

Cihazdaki sorunlar şöyle:
– Ekranda yazıların yanında ince siyah çizgiler beliriyor.
– Siyah ekranda stuck pixel şeklinde piksel takılması görünüyor.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Normalde monitörlere SMS infocomm bakıyor diye biliyordum. Monitör modeli: XG259cms.

ASUS monitörümü Vatan'a verdim, onlar da KVK'ya göndermiş. İlk yolladıklarında “test ok, sorun yok” diye geri dönmüştü. Sonra vatan tekrar KVK'ya göndermiş "sorun yok diye geri geldi ama pixeller duruyor işaretlendi" yazmışlar ve bu sefer KVK kullanıcı hatası deyip 7.000 TL ücret çıkardı. Panelde çizik olduğunu söylüyorlar ama öyle çizik yoktu.

KVK'nın kendi takip formuna baktığımda da hala “üreticiden fiyat onayı bekliyor yazıyor. Orada rapor çıkmadan vatan nasıl para istiyor?

Cihazdaki sorunlar şöyle:
– Ekranda yazıların yanında ince siyah çizgiler beliriyor.
– Siyah ekranda stuck pixel şeklinde piksel takılması görünüyor.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Normalde monitörlere SMS infocomm bakıyor diye biliyordum. Monitör modeli: XG259cms.
  1. Kozmetik çizikler cihazın fonksiyonunu etkilemediği sürece garantiyi etkilemezler.
  2. Bahsettiğin sorunlar donanımsal bir arıza gibi geliyor. Bu arızalar senin yaratabileceğin şeyler değiller.
  3. Hiçbir ücret ödememeye çalış, garanti kapsamında senden hiçbir tamir ücreti talep edilemez, fakat yine de talep etmeye çalışarak baskı ile ücretli tamire onay verdirmeye çalışırlar. Bu tür bir ücret sadece fiziksel bir hasar verildi ve bu yüzden cihazda kusur oluştuysa geçerli olabilir. Bu tür hasar var denildiğinde de zaten teknik belge ile detaylı ispatını talep edebilirsin. Bu ispatı sunulamaz ise bahsedilen cihazda hasar var iddiasının hiçbir geçerliliği olmaz ve sorununu THH ile çözmen gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı