Samsung 870 EVO SSD Düşük değerler

Hocam, 860 EVO ve 870 EVO'nun önbellek kapasitesi az diyorlar ne düşünüyorsunuz bunun hakkında? Alan kişilerin çoğunda yazma hızı düşüyor zaten. Olabilir bence.
Evet düşük hocam. SLC bellekleri küçük 860 EVO ve 870 EVO'nun. Kapasiteye göre değişiyor ama genel olarak küçük sayılırlar. Küçük olma sebebi ise hızlandırayım derken alanı azaltmamak. Mesela 500 GB SSD'de 200 GB SLC önbelleği ayırsa çok saçma olur. 300 GB'a düşer kapasite falan. Bu yüzden SLC önbelleği küçük tutuluyor. Ki Samsung diğer firmalar gibi SLC önbelleği miktarını gizlemiyor. Direkt söylüyor ne kadar önbellek olduğunu. Ve o sınırı geçmememiz gerektiğini anlamamızı bekliyorlar. :) WD Blue 3D, SanDisk Ultra 3D, Crucial MX500 gibi SSD'lerin daha büyük SLC önbelleğine sahip olduğu söyleniyor.

Ayrıca benim aklıma çok fantastik bir teknoloji geldi. Şöyle bir NAND teknolojisi yapacaklar, hem kontrolcü hem DRAM hem de NAND yongası görevi gören. Tek bir NAND yongasının içerisinde olacak her şey. NAND yongaları kendi kendini kontrol edebilir böylece. Ayrıca SSD'nin DRAM miktarları fantastik miktarlara çıkarılabilir bu yöntem ile. Adı bile belli şimdiden; Süper NAND! :D
 
Hocam biostan AHCI açsam bana faydası olur mu? Dediginizi anladım, bunu ondan bağımsız soruyorum.
 

Geri
Yukarı