Çözüldü Samsung 970 Evo 74 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Birkaç dakika önce Ultra ayarlarda world of warships oynadım ve SSD'nin sıcaklığına baktığımda 74 derece gösteriyordu. Dün gece içini temizleyip fanları %100 yapınca 54 dereceyi görmüştü en son. Pasif soğutma almak dışında ne yapmam lazım. Ayrıca işlemci ve ekran kartı sıcak olmamasına rağmen klavye kısmı yanıyor şu an. Cihazın her tarafı da hava alacak şekilde açık. Alt kısmı dışında.
Cihaz:
  • Acer VX15.
  • Intel Core i5 7300HQ.
  • 8 GB DDR4 RAM.
  • 1 TB Seagate 5400 RPM HDD.
  • Samsung 970 Evo 250 GB.
  • GTX 1050 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sizin ve diğer arkadaşların dediği soğutucu yöntemini denedim. Fanı monte etmekle uğraşmadım sadece standı var şu an ve 56 derecelere düştü Firefox açıkken. İşlemci ve ekran kartı bende de o dereceleri görüyor. 2017'nin FX serisi olmuş 7. nesil mobil işlemciler. Ve standı kurunca elimi yakan sıcaklık ta önemli ölçüde azaldı. Her şey 10 liralık soğutucuya bağlıymış. Konuda bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.

@Tim konuyu çözüldü olarak işaretler misin?
Bir yanlışlık olmasın HDD o sıcaklıkğa gelmiyor. SSD 74 derece nedir? Başka programlar ile bakıp sonucu tekrar yazar mısınız? CrystalDisnInfo ve Aida64 ile bakın.

Laptopu yükseltici ile kullanmanız lazım normal bir şekilde arkadaki ızgaralardan hava rahat çıkamıyor. Çıksa da yükselticinin faydası çok alttaki ızgaralardan da hava rahat rahat giriyor sirkülasyon oluyor.

Alt kısmı dışında.
Asıl havayı alacağı kısım burası. Diğerlerinden veriyor dizüstüler. Cihazı biraz yüksekte kullanmaya çalışın. Ayalarını bir şey ile 1-2 cm kaldırmanız daha iyi hava almasına yardım eder.

Sıcaklık kısmına gelecek olursak benimki de oyun sırasında o sıcaklıklara ulaşabiliyor. 82 dereceye kadar gördüm. Dizüstü olduğu için pasif soğutmayı sığdıramıyor olabilirsin. Ben 1 yıldan uzun süredir öyle kullanıyorum ve şu ana kadar hiçbir şey olmadı. Yine de dediğim gibi soğutma alabiliyorsan al.

Klavyenin sıcak olmasına gelecek olursak klavyenin kendi soğutması yok. Zamanında ekran kartı ve işlemciden ısınınca öyle kolay kolay sıcaklığı düşmüyor. Ve maalesef sandığın kadar da sıcak değil. 40-45 derece falandır en fazla. İçeridekilerin halini biliyorsun.

Dizüstünün güzellikler işte

Değerlerin doğru olduğuna emin misin?
Evet, doğru. SSD'nin hava alacağı neredeyse hiçbir yer yok. Üzerine kendisinden bir tane daha koyacak yer bile yok.
90 dereceleri gören kullanıcılar var.
Konuyu bulabiliyorsanız paylaşır mısınız? İşlemci ve ekran kartı için normal, daha doğrusu öldürmeyecek bir sıcaklık olsa da SSD için ciddi bir sıcaklık 90 derece. Samsung zamanında 970 EVO için 0-72 derece çalışma sıcaklığı diyordu. Birkaç ay önce birisine kaynak göstermek için baktığımda (EVO PLUS'a bakmış olabilirim) 0-70 olarak değiştirmişlerdi.

Değerlerin doğru olduğuna emin misin?
HD Sentiel ve Samsung Magician ile baktım. AIDA64 deneme sürümü olduğu için değerleri çok uçuk gösteriyor. Parça pinçik ettiğim soğutucu standı yeniden birleştirmem lazım galiba.

HDD asıl ısınan bölgeden çok daha uzakta. SSD bu bölgeye daha yakın. Aralarında 10-15 derece fark oluyor genelde.
Daha 2 ay önce bu kadar sıcak değildi cihaz. Şimdi ise yük altında elimi yaktığı için kapatıyorum bazen. Fanlardan bayağı kir çıktı onları temizledim ama yine de aynı. Siz hangi modeli kullanıyorsunuz ve sıcaklıklar genelde ne kadar oluyor?
Hocam yanmıyor mu peki o sıcaklıkta. SSD için 74 derece çok yüksek bir sıcaklık çünkü.
Yanacağını sanmıyorum. En fazla kendini kapatır diye düşünüyorum.
@Vavien. boşta SSD sıcaklıkları kaç oluyor genelde? Şimdi baktım da bende 69 derece gösteriyor Samsung Magician.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…