Samsung A20 için performans odaklı ROM ve kernel önerisi

CrWishys

Centipat
Daha fazla  
Normalde crDroid kullanıyorum ancak oyunlarda çok yavaş gelmeye başladı özelleştirme seçeneklerinden çok Gaming bir ROM arıyorum ama los gibi birçok ROM için resmi yani official bulması zor bu model için. Birkaç ROM'un unofficial versiyonlarını denedim ama bootloader da takılıp kaldı hep bir de overclock kerneller varmış ama o konuda çok bilgim yok sadece oyun oynayacağım. Bu arada bu telefondan yani günlük kullanımda lazım olacak özellikler benim için çok önemli değil batarya ömrü de sorun değil zaten ölü durumda olduğu için şarjda kullanıyorum. Şimdilik tekrar crDroid ile devam edeceğim cevap gelene kadar.

Kernel ile beraber gelmiyor muydu zaten? Ki Eureka kurulmuş bile... Pek anlayamadım ama şu an çok gerek kalmadı, yine de lineage iyi giderdi de artık çok uğraşmak istemiyorum büyük bir fark olmayacaksa. Yani oyunda 40 FPS'ten 50'ye zor çıkartacak ise uğraşmaya değmez gibi ama yine de siz daha iyi bilirsiniz tabii... Bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim benden sabırlı çıktınız 😁

Hocam merhaba bende de A20(5F) aynı cihazınızdan var. Şu an da hangi ROM kurulu ve hangi oyunda kaç FPS alıyorsunuz diye sormak istedim. Ben en son kasım ayı gibi bu ROM işlerinden sıkıldığım için stock roma geri döndüm ve adamakıllı bir ROM bulana kadar geri dönmeyeceğim. Müsaitseniz hangi oyunda kaç FPS aldığınızı söylerseniz sevinirim.

Kernel ile beraber gelmiyor muydu zaten? Ki eureka kurulmuş bile... Pek anlayamadım ama şu an çok gerek kalmadı, yine de lineage iyi giderdi de artık çok uğraşmak istemiyorum büyük bir fark olmayacaksa. Yani oyunda 40 FPS'ten 50'ye zor çıkartacak ise uğraşmaya değmez gibi ama yine de siz daha iyi bilirsiniz tabii... Bu arada yardımlarınız için teşekkür ederim benden sabırlı çıktınız 😁

Hayır ROM'u kurduktan sonra kerneli kurup sırasıyla GApps kurmanız lazımdı unutmuşum özür dilerim. Çok fark olmaz zaten oyun telefonu değil fakat arayüzde daha akıcı olur diye düşünüyorum. Eğer şu an kurulu olandan memnunsanız onda kalın değilseniz daha akıcı bir şey istiyorsanız dediğimi kurun kernel ile.

Hocam merhaba bende de A20(5F) aynı cihazınızdan var. Şu an da hangi ROM kurulu ve hangi oyunda kaç FPS alıyorsunuz diye sormak istedim. Ben en son kasım ayı gibi bu ROM işlerinden sıkıldığım için stock roma geri döndüm ve adamakıllı bir ROM bulana kadar geri dönmeyeceğim. Müsaitseniz hangi oyunda kaç FPS aldığınızı söylerseniz sevinirim.
Hocam CrDroid şuana kadar en memnun kaldığım rom oldu çok bi oyun performansı beklemiyorum zaten bu cihazdan ama Minecraft oynarken grafik modu basit, güzel gökyüzü ve aydınlatma kapalı, 10 chunk 60 FPS veriyor ama dediğim gibi cihaz çok iyi değil üst düzey bir performans beklemeyin ama stock roma kıyasla çok daha iyi yani onu söyliyim. Bide Lineage denemek istemiştim ama çok başaramadım gerçi crDroid de kötü bir rom değil ikisi arasında büyük fark olma ama tabi yinede biraz daha iyi olur gibi düşündüm :D

Hocam crDroid şu ana kadar en memnun kaldığım ROM oldu çok bir oyun performansı beklemiyorum zaten bu cihazdan ama Minecraft oynarken grafik modu basit, güzel gökyüzü ve aydınlatma kapalı, 10 chunk 60 FPS veriyor ama dediğim gibi cihaz çok iyi değil üst düzey bir performans beklemeyin ama stock roma kıyasla çok daha iyi yani onu söyleyeyim. Bir de Lineage denemek istemiştim ama çok başaramadım gerçi crDroid de kötü bir ROM değil ikisi arasında büyük fark olma ama tabii yine de biraz daha iyi olur gibi düşündüm :D

Hocam ben voltageos kurup az çok PUBG oynayabilmiştim birkaç ay önce. Sadece oyun değil arayüz performansı da bayağı iyiydi ama bir süre sonra bataryası sorun yapmaya ve arayüzü bayağı bir sıkıcı gelmeye başlayınca stock roma geri dönüş yaptım daha da kurmayı düşünmüyorum herhangi bir ROM. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Hayır ROM'u kurduktan sonra kerneli kurup sırasıyla GApps kurmanız lazımdı unutmuşum özür dilerim. Çok fark olmaz zaten oyun telefonu değil fakat arayüzde daha akıcı olur diye düşünüyorum. Eğer şu an kurulu olandan memnunsanız onda kalın değilseniz daha akıcı bir şey istiyorsanız dediğimi kurun kernel ile.
Yeni telefona geçtim şuan stok romda A23 kullanıyorum a20'nin dokunmatik bozuktu o yüzden performans verse bile oyunlarda deli ediyordu resmen, dokunmayı bırakmalar kendi kendine tıklamalar falan... İkisi arasında pek bir performans farkı olacağını sanmıyorum en azından crDroid özelleştirme seçenekleri daha geniş bide artık yeni telefon alınca bu işi bırakmak istiyorum çok uğraşasım yok zaten a23 modeli için custom romu geçtim henüz twrp bile yok... Eski cihazı da Minecraft gibi oyunlarda afk birakmak için kullanacağım grafikleri falan herşeyi en düşüğe alırım pil tasarrufu açar şarjda bırakırım işte :)

Hocam ben voltageos kurup az çok PUBG oynayabilmiştim birkaç ay önce. Sadece oyun değil arayüz performansı da bayağı iyiydi ama bir süre sonra bataryası sorun yapmaya ve arayüzü bayağı bir sıkıcı gelmeye başlayınca stock roma geri dönüş yaptım daha da kurmayı düşünmüyorum herhangi bir ROM. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Bu cihazdan pubg oynayabilmek büyük sabır gerektirir gerçekten... Ben teşekkür ederim iyi akşamlar.

Yeni telefona geçtim şuan stok romda A23 kullanıyorum a20'nin dokunmatik bozuktu o yüzden performans verse bile oyunlarda deli ediyordu resmen, dokunmayı bırakmalar kendi kendine tıklamalar falan... İkisi arasında pek bir performans farkı olacağını sanmıyorum en azından crDroid özelleştirme seçenekleri daha geniş bide artık yeni telefon alınca bu işi bırakmak istiyorum çok uğraşasım yok zaten a23 modeli için custom romu geçtim henüz twrp bile yok... Eski cihazı da Minecraft gibi oyunlarda afk birakmak için kullanacağım grafikleri falan herşeyi en düşüğe alırım pil tasarrufu açar şarjda bırakırım işte :)

Bu cihazdan pubg oynayabilmek büyük sabır gerektirir gerçekten... Ben teşekkür ederim iyi akşamlar.
Sizede iyi akşamlar hocam

Sizde sağolun. Konu başlığından biraz uzak düştük maalesef çözüm işaretleyemeyeceğim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı