Samsung A20 için performans odaklı ROM ve kernel önerisi

CrWishys

Centipat
Daha fazla  
Normalde crDroid kullanıyorum ancak oyunlarda çok yavaş gelmeye başladı özelleştirme seçeneklerinden çok Gaming bir ROM arıyorum ama los gibi birçok ROM için resmi yani official bulması zor bu model için. Birkaç ROM'un unofficial versiyonlarını denedim ama bootloader da takılıp kaldı hep bir de overclock kerneller varmış ama o konuda çok bilgim yok sadece oyun oynayacağım. Bu arada bu telefondan yani günlük kullanımda lazım olacak özellikler benim için çok önemli değil batarya ömrü de sorun değil zaten ölü durumda olduğu için şarjda kullanıyorum. Şimdilik tekrar crDroid ile devam edeceğim cevap gelene kadar.

Eminim hocam başka ROM'larda sorun çıkmadı ama yine de bir kontrol edeyim diyeceğim de şu an romsuz bekliyor cihaz en son TWRP'de format data yapmıştım nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum ama eminim yani sorun ROM'la ilgili bir şey olmalı.

Firmware kurmalısınız. Fastboot ile cihazınız için en son çıkan stock ROM'u kurun. Sonra recovery yükleyip sitedeki adımları uygulayın.

Firmware kurmalısınız. Fastboot ile cihazınız için en son çıkan stock ROM'u kurun. Sonra recovery yükleyip sitedeki adımları uygulayın.

Hocam illa başka bir şey kurmam lazım ise crDroid kurabilirim o halen duruyor USB belleğimde.
Ama dediğim gibi bootloader kilidi halihazırda açık olmalı.

Şu an evox yükledim ve bu da açıldı telefon kurulumunu yapıyorum.

Hocam illa başka bir şey kurmam lazım ise crDroid kurabilirim o halen duruyor USB belleğimde.

Bunu otomatik çözüm olarak işaretlemişler :D şimdilik kaldırdım ama Evox'den memnun kalırsam tekrar çözüm olarak işaretleyebilirim ama şimdilik amacım LineageOS :)

Hocam bir de yardımcı olur musunuz GApps bulamadım EvoX için sonradan Google Play'den veya tarayıcıdan yükleyebilir miyim?

Son düzenleme:

Bunu otomatik çözüm olarak işaretlemişler :D şimdilik kaldırdım ama Evox'den memnun kalırsam tekrar çözüm olarak işaretleyebilirim ama şimdilik amacım LineageOS :)

Hocam bir de yardımcı olur musunuz GApps bulamadım evox için sonradan Google Play'den veya tarayıcıdan yükleyebilir miyim?

Vanilla kurduysanız ROM'u kurarken GApps de kurmanız gerekliydi. Evox'in performanslı olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi yapın. En son çıkan stock ROM'u Fastboot ile kurun daha sonra recovery kurup sitedeki adımları uygulayın en iyisi LineageOS + eureka olacaktır.

Vanilla kurduysanız ROM'u kurarken GApps de kurmanız gerekliydi. Evox'in performanslı olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi yapın. En son çıkan stock ROM'u Fastboot ile kurun daha sonra recovery kurup sitedeki adımları uygulayın en iyisi LineageOS + eureka olacaktır.

Hangi sitedeki adımlar? Tam anlayamadım bir de recovery dediğiniz TWRP değil mi zaten

XDA forums sitesinden bahsediyorsanız zaten oradaki gibi yaptım lakin ben direkt format data dedim

Sisteme reboot atmıyor Samsung yazısı gidip geliyor sadece.

Evox performans açısından CrDroid'e göre daha iyi gibi ama yanlış anlamadıysam stock kernel. Sizin attığınız LineageOS + Eureka çok daha iyi performans verir gibi ama sistem açılmadı işte onda.

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    8,4 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Hangi sitedeki adımlar? Tam anlayamadım bir de recovery dediğiniz TWRP değil mi zaten.

XDA forums sitesinden bahsediyorsanız zaten oradaki gibi yaptım lakin ben direkt format data dedim.

Sisteme reboot atmıyor Samsung yazısı gidip geliyor sadece.

Evox performans açısından CrDroid'e göre daha iyi gibi ama yanlış anlamadıysam stock kernel. Sizin attığınız LineageOS + eureka çok daha iyi performans verir gibi ama sistem açılmadı işte onda.

Attığım XDA sitesindeki adımlar.

1742674610535.png

Bakın stock ROM kurun daha sonra recovery yani TWRP kurun sonra da bu adımları uygulayın bu kadar.

Burdakı adımların aynısını uygulayın başka bir şey yapmayın.

Attığım XDA sitesindeki adımlar.

Eki Görüntüle 2451951

Bakın stock ROM kurun daha sonra recovery yani TWRP kurun sonra da bu adımları uygulayın bu kadar.

Buradaki adımların aynısını uygulayın başka bir şey yapmayın.

Hocam zaten öyle yaptım işte ama stock ROM olayını anlayamadım o ne için?

Yani başka sorun olmadığına emin misiniz? Daha önce ROM kurulumundan önce hiç stock ROM kur diyen olmamıştı yani 🙂 bu arada şu an bilgisayarın şarjı bitti dolunca dediğinizi denerim ama emin olmak istedim.

Yukarıda söyledim Firmware gerekli. Firmware olmadan o ROM'u kuramazsınız adımları detaylı bir şekilde söylüyorum.

Stock ROM'u kurun bootloader kilidinin açık olduğundan emin olup daha sonra recovery yani TWRP kurun.
Wipe seçeneğine girip Advanced wipe a tıklayın dalvik, cache, data, System tikleyip aşağıdakını kaydırın daha sonra geriye dönüp format dataya tıklayın ve yes yazıp tamama tıklayın sonra ana menüye dönüp reboota tıklayın oradan da reboot to recovery gibi bir şey olmalı ona tıklayın.
PC'ye kablo ile bağlayıp ROM dosyasını ve GApps'ı telefona aktarın(NikGApps Core öneririm) ilk önce ROM'u kurun sonra da geriye dönüp GApps'ı kurun wipe cache yapıp rebootlayın.

Yani başka sorun olmadığına emin misiniz? Daha önce ROM kurulumundan önce hiç stock ROM kur diyen olmamıştı yani 🙂 bu arada şu an bilgisayarın şarjı bitti dolunca dediğinizi denerim ama emin olmak istedim.

Hayır eminim arkadaşımın A20sine de aynı şekilde stock ROM atıp üstüne ROM'u kurdum. Gayet güzel çalışıyor.

Yukarıda söyledim Firmware gerekli. Firmware olmadan o ROM'u kuramazsınız adımları detaylı bir şekilde söylüyorum.

Stock ROM'u kurun bootloader kilidinin açık olduğundan emin olup daha sonra recovery yani TWRP kurun.
Wipe seçeneğine girip Advanced wipe a tıklayın dalvik, cache, data, System tikleyip aşağıdakını kaydırın daha sonra geriye dönüp format dataya tıklayın ve yes yazıp tamama tıklayın sonra ana menüye dönüp reboota tıklayın oradan da reboot to recovery gibi bir şey olmalı ona tıklayın.
PC'ye kablo ile bağlayıp ROM dosyasını ve GApps'ı telefona aktarın(NikGApps Core öneririm) ilk önce ROM'u kurun sonra da geriye dönüp GApps'ı kurun wipe cache yapıp rebootlayın.

Hayır eminim arkadaşımın A20sine de aynı şekilde stock ROM atıp üstüne ROM'u kurdum. Gayet güzel çalışıyor.

Hocam download moda nasıl gireceğim stock ROM kurmak için? TWRP yüklü buradan nasıl Odin kullanacağım?

Bir de stock ROM indirmek için SamMobile mi SamFw mi kullanmam daha iyi olur?

Hocam reboot to download seçeneği varmış tamam, dediklerinizi bir deneyeceğim.

Derleme numarası ile seri numarası aynı şey mi? Evox ayarlar kısmında derleme numarası bulamadım çünkü :/

SW rew değeri en yüksek olanı indiriyorum değil mi? Benim bildiğim cihazınkinden düşük olması sorun çıkartıyor.

Hocam bir de attığınız roma uygun GApps nereden bulacağım? Mümkünse link atarsanız çok iyi olur benim çok bilgim ve tecrübem yok açıkçası :)

Bu gapps verdiğiniz roma uygun mudur? Android 11 ARM64.

Son düzenleme:
Hocam download moda nasıl gireceğim stock ROM kurmak için? TWRP yüklü buradan nasıl Odin kullanacağım?

YouTube'da video dolu kolaylıkla yapabilirsiniz. Download mode'u için telefonu kapatın sadece ses artırma ve ses azaltma tuşuna aynı anda basılı tutun sonra da bilgisayara USB ile bağlayın.
Bir de stock ROM indirmek için SamMobile mi SamFw mi kullanmam daha iyi olur?

Samfw kullanın.
Derleme numarası ile seri numarası aynı şey mi? Evox ayarlar kısmında derleme numarası bulamadım çünkü :/

Farketmez türkiye için en son çıkan romu kurun.
Hocam bir de attığınız roma uygun GApps nereden bulacağım? Mümkünse link atarsanız çok iyi olur benim çok bilgim ve tecrübem yok açıkçası :)

Nikgapps öneririm.

Bu gapps verdiğiniz roma uygun mudur? Android 11 ARM64.

Bu eski sürüm yukarıda attığımı yükleyin.

Stock ROM kurmayalı uzun zaman olmuştu Home CSC mi seçmem lazım CSC mi?

Odin'de Home CSC yazıyor ama sanki CSC seçiyorduk diye hatırladım.

Hocam bootloader kilidi açma yeri deaktif ama bootloader kilidi zaten açık diyor devam ediyorum değil mi sorun yok? (ekran görüntülerine bakabilirsiniz)

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250323-174516_Settings[1].jpg
    Screenshot_20250323-174516_Settings[1].jpg
    28,6 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20250323-174502_Settings[1].jpg
    Screenshot_20250323-174502_Settings[1].jpg
    15,4 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı