Samsung A34 mü yoksa A54 mü?

Oncelikle sunu soyleyeyim, ust segmentte yasanan sorunlara kıyasla orta ve giris segment Exynos SoC'lar oldukca iyi. Gecen sene cihazi alirken tereddut etmistim ancak 1 sene sonunda ısınma yonunden sorun yasamadim. Dimensity 1080'e gore daha sicak mi diye sorarsaniz, muhtemelen evet. Ozellikle modemi biraz verimsiz. Ancak birakin el yakmayi, ufak rahatsiz edecek ısınması bile yok.
Kendi yazdigim incelemeyi okuyabilirsiniz. Cihazin anormal bir ısınması yok. A35'in ise A54'den daha buyuk sogutmasi var, onu da gozetin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pil sagligim 87 olmasina ragmen ben de 100-20 arasi 7 saate yakin acik ekran suresi aliyorum. Pilde de gayet iyi.

Oncelikle sunu soyleyeyim, ust segmentte yasanan sorunlara kıyasla orta ve giris segment Exynos SoC'lar oldukca iyi. Gecen sene cihazi alirken tereddut etmistim ancak 1 sene sonunda ısınma yonunden sorun yasamadim. Dimensity 1080'e gore daha sicak mi diye sorarsaniz, muhtemelen evet. Ozellikle modemi biraz verimsiz. Ancak birakin el yakmayi, ufak rahatsiz edecek ısınması bile yok.
Kendi yazdigim incelemeyi okuyabilirsiniz. Cihazin anormal bir ısınması yok. A35'in ise A54'den daha buyuk sogutmasi var, onu da gozetin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Pil sagligim 87 olmasina ragmen ben de 100-20 arasi 7 saate yakin acik ekran suresi aliyorum. Pilde de gayet iyi.

Anladım, teşekkürler.

Oncelikle sunu soyleyeyim, ust segmentte yasanan sorunlara kıyasla orta ve giris segment Exynos SoC'lar oldukca iyi. Gecen sene cihazi alirken tereddut etmistim ancak 1 sene sonunda ısınma yonunden sorun yasamadim. Dimensity 1080'e gore daha sıcak mi diye sorarsaniz, muhtemelen evet. Ozellikle modemi biraz verimsiz. Ancak birakin el yakmayi, ufak rahatsiz edecek ısınması bile yok.
Kendi yazdigim incelemeyi okuyabilirsiniz. Cihazin anormal bir ısınması yok. A35'in ise A54'ten daha buyuk sogutmasi var, onu da gozetin.

Yazdığınız incelemeyi okuduktan sonra bir şeyi merak ettim, A25'te olan Exynos 1280 ve 1380 arasında nasıl bu kadar fark olabiliyor? A25 kullandığım zamanlarda telefon en ufak uygulamada ısınmaya başlıyordu.

Son düzenleme:
Ben aynı model olmasa da Mediatek'in normal bir kullanımda sıkıntı yaşattığını görmedim. Saat dışında da Exynos'u deneyimleme şansım olmadı henüz. Bir önceki cihazımda da Snapdragon kullandım. Genel olarak şunu söyleyebilirim: Eğer cihazı yoğun bir şekilde yazılım geliştirme gibi uç ve nispeten deneysel işler için kullanmayacaksanız MediaTek daha iyi olabilir. Projelerimde sık kullandığım uygulamaların yarısından fazlasını grafik sürücüsü uyumsuz olduğundan kullanamadım. Ama eğer sosyal medya, internet, oyun gibi standart işler yapacaksanız bu tarz sorun yaşamazsınız.

Ben aynı model olmasa da MediaTek'in normal bir kullanımda sıkıntı yaşattığını görmedim. Saat dışında da Exynos'u deneyimleme şansım olmadı henüz. Bir önceki cihazımda da Snapdragon kullandım. Genel olarak şunu söyleyebilirim: Eğer cihazı yoğun bir şekilde yazılım geliştirme gibi uç ve nispeten deneysel işler için kullanmayacaksanız MediaTek daha iyi olabilir. Projelerimde sık kullandığım uygulamaların yarısından fazlasını grafik sürücüsü uyumsuz olduğundan kullanamadım. Ama eğer sosyal medya, internet, oyun gibi standart işler yapacaksanız bu tarz sorun yaşamazsınız.

Çoğu işimi bilgisayarda hallediyorum, telefon benim için video izlemek, basit birkaç tane oyun oynamak ve sosyal medyada takılmaktan ibaret, kameranın kalitesine karşı özel bir ilgim yok. Yani dediğiniz gibi A34 almayı düşünüyorum şu A25'in iadesi geldikten sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı