Samsung C24FG73 Çerçeve Sorunu ve Tüketici Hakem Heyeti Şikayeti

LiteraryLucky

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2017
Mesajlar
416
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
13/05/2019 tarihinde satın almış olduğum üründe bir gariplik olduğunu fark ettim. Pek fazla bilgisayarda vakit geçiremediğim için daha önce rastlamadığım bu sorun hakkında Samsung firması ile iletişime geçtim.

Bu aşamada sizlere de sorundan bahsetmek istiyorum. Ekranın sol kısmında panelin başladığı bölüm çerçeveden oldukça uzakta kalıyor. Bu durumu daha net açıklığa kavuşturabilmek için görüntüleri ekliyorum.

Samsung firması ile iletişime geçtiğimde kendileri evime bir servis yönlendirdiklerini belirttiler. Gelecek olan servis eve gelmeden önce ürünün sorunlu kısmının fotoğraflarını çekmemi istedi. Ürünün fotoğraflarını kendilerine gönderdiğimde "Yarın müsaitseniz panel değişimi için geleceğim" şeklinde yanıt verdiler. Diğer gün evime gelerek monitör'ün panelini değiştirdiler. Ancak sorunun panelde olmadığını, sorunun çerçeveden kaynaklandığını gördüğümde tekrardan kendileri ile itişime geçtim. Firma tekrardan aynı servisi tarafıma yönlendirdi.

Servis bu kez telefonda "Paneli değiştirdik zaten abicim, o tarz kavisli monitörlerde bu şekilde boşluklar oluyor" şeklinde açıklamada bulundu. Halbuki bir kaç gün öncesinde kendisi resimleri ilk gördüğünde direkt olarak panel değişimi yapmıştı. Bu durum karşısında şaşkınlığımı gizleyemeden direkt olarak Samsung ile iletişime geçtim. Kendileri "Mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz ürününüzü inceledi ve herhangi bir sorun olmadığını belirttiler" şeklinde bir açıklamada bulundular.

Bu yanıtların sonrasında kendilerine bu kararı kabul etmediğimi belirttim. Kendileri beni tekrardan bu konu hakkında arayacaklarını belirttiler. Bugün öğle saatlerinde kendileri beni aradığında ürünün sorunsuz olduğunu ve değişim veya onarım yapılmayacağını belirttiler.

Bunun üzerine 175 Tüketici Danışma Haklarını aradım. Danışma hattı personeli "Firma tarafından sizlere herhangi bir yazılı kağıt, evrak verildi mi?" diye sordu. Elimde herhangi bir evrak yoktu ancak servisin eve gelerek değişim sağladığı panelin yazılı dokümanı bulunuyordu. Danışma hattı personeli "Bu evrak ile birlikte THH'ye başvuru yapabilirsiniz" şeklinde bilgilendirme sağladı.

Ardından Samsung firması tarafımı tekrardan aradı ve görüşmelerden memnun kalıp kalmadığımı sorguladılar. Tabii ki de memnun değildim. Kendilerine durumu belirttim ve onarım talebini veya değişim talebinin reddedildiğine dahil doküman istedim. Müşteri temsilcisi "Şuanda sizlere herhangi bir doküman paylaşamıyoruz ancak bu istediğinizi kayıt alıyorum" şeklinde açıklamada bulundu. Kendileri bir gün boyunca beklememi rica ettiler.

Yarın gün içerisinde Tüketici Hakem Heyetine giderek başvuru yapacağım. Tüm detayları buradan paylaşacağım.
 

Dosya Ekleri

  • Sol sorunlu kısım.jpg
    Sol sorunlu kısım.jpg
    127,9 KB · Görüntüleme: 134
  • Sağ kısım.jpg
    Sağ kısım.jpg
    82,2 KB · Görüntüleme: 131
Acer XZ271A kullanıyorum ve monitörden çok memnunum. Bu durum bende de mevcut. Sizin konunuzu görene kadar üretim hatası olabilir mi diye düşünüyordum ama sağ sol eşit olduğu için göze hiç batmıyor. Bence kavisli monitör olduğu için bu şekilde, kısa kenarlar ortalarına doğru hafifçe genişliyor ama dediğim gibi eşit bende. Sizin monitörünüz de bana normal geldi.
 
Acer XZ271A kullanıyorum ve monitörden çok memnunum. Bu durum bende de mevcut. Sizin konunuzu görene kadar üretim hatası olabilir mi diye düşünüyordum ama sağ sol eşit olduğu için göze hiç batmıyor. Bence kavisli monitör olduğu için bu şekilde, kısa kenarlar ortalarına doğru hafifçe genişliyor ama dediğim gibi eşit bende. Sizin monitörünüz de bana normal geldi.
Benimki maalesef eşit değil. Sol kısım bağımsızlığını ilan etmiş durumda.
 
Aynı monitör bende de var ve bende de aynı durum var. Kavisli olduğu için normal diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı