Rehber Samsung G65B tercih edilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
8
Daha fazla  
Renk gamutu.
%68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.21.33.08.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.49.45.17.png
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.57.34.99.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 15.23.04.09.png

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 19.22.50.63.png

Kontrast oranı

VA panel olduğu için yüksek kontrast ve iyi bir siyah performansı var.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.30.44.58.png

Parlaklık

Parlaklığı çok iyi, 380 nit çoğu senaryoda yeterli gelecektir.

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.29.06.63.png

Oyun performansı

Tepki süresi mükemmel. En yavaş panel türü VA olmasına rağmen IPS panelleri sollayıp geçmiş.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.31.06.71.png

Ufo testi

UFO'daki monitörlerin hepsinden daha net göstermiş. Hareket performansı çok iyi. VA panel olmasından ötürü Black smearing var ama, diğer VA paneller kadar korkunç seviyede değil. Çok az bir Black smearing mevcut.
Desktop Screenshot 2025.04.27 - 15.33.02.93.png

Monitörde bulunan özellikler/teknolojiler

Freesync/freesync premium Pro var.
G-SYNC var.
Quantum dot.
Hoparlör var
Wi-Fi
Bluetooth 5.2
Tizen işletim sistemi.
21:9 ultrawide mod.
Display HDR600.
Işık sensörü.
Pivot/yükseklik ayarı var.
Fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor.
1000r kavisli ekran.
Titreşimi azaltma (flicker-Free) var.
VESA desteği var.
HDMI 2.1 destekliyor.
DP 1.4 destekliyor.
10 bit 240Hz kayıpsız verebiliyor.
Smart things uygulama desteği var.
Sanal nişangah noktası özelliği var.
VRR kontrol ayarı var.
2560x1440 çözünürlük
240HZ
Core sync

Sonuç

Mükemmel bir monitör. Tizen işletim sistemi sayesinde TV olarak kullanabilirsiniz. Smart things uygulamasını indirerek telefondan kontrol edebilirsiniz. Uzaktan kumanda kutusundan çıkıyor. Black smearing çok az ve her alanda başarılı bir monitör. Görüntü kalitesi ve hız olarak çok iyi. En iyi performans için oyun moduna alıp tepki süresini standart olarak ayarlayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Samsung Odyssey G65B S32BG65 Review

Desktop Screenshot 2025.04.27 - 11.30.27.65.png

Son düzenleme:
Monitörün birebir aynısı bende var ghostin problemi yaşıyorum çoğunlukla bu makinede oluyormuş ama sana şöyle diyeyim güzel monitör eğer ekran kartın sağlamsa ghosting yaşamam diyorsan al bu fiyata ço kzor buluyorsun böyle monitör.

Monitörün birebir aynısı bende var ghostin problemi yaşıyorum çoğunlukla bu makinede oluyormuş ama sana şöyle diyeyim güzel monitör eğer ekran kartın sağlamsa ghosting yaşamam diyorsan al bu fiyata ço kzor buluyorsun böyle monitör.

Oyun moduna alıp tepki süresini standart yaptınız mı? Ghosting yaşamanız anormal bir durum. UFO'da net bir şekilde diğer IPS monitörlerden daha net gösteriyor. Tepki süresi çok başarılı. Black smearing yok denecek kadar az. Eğer tepki süresi ayarını faster falan yaptıysanız inverse ghosting yaşıyorsunuzdur.

Çoğunlukla bu monitörde yaşanıyor olamaz çünkü kullanıcı yorumları ve incelemelerine hakim olduğum bir monitör. G3 ile falan karıştırıyorsunuz gibi geldi bana. MPRT falan mı açtınız yoksa?

Bu fiyat bandında en iyisi bu. Daha üst modelleri 13 Bin TL’den başlıyor.

ASUS Prime RTX 5070 Ti var bu monitörü almayı düşünüyorum. Yaşamam diye düşünüyorum

@bluerr Hocam sizce flat olarak en iyisi hangisi? (F/P)

Oyun moduna alıp tepki süresini standart yaptınız mı? Ghosting yaşamanız anormal bir durum. UFO'da net bir şekilde diğer IPS monitörlerden daha net gösteriyor. Tepki süresi çok başarılı. Black smearing yok denecek kadar az. Eğer tepki süresi ayarını faster falan yaptıysanız inverse ghosting yaşıyorsunuzdur.

Çoğunlukla bu monitörde yaşanıyor olamaz çünkü kullanıcı yorumları ve incelemelerine hakim olduğum bir monitör. G3 ile falan karıştırıyorsunuz gibi geldi bana.

Dediğiniz şekilde hiç denemedim denemek üzereyim şimdi en çok ghosting yaşadığım oyuna girip deneyeceğim bununla birlikte şunu demek istiyorum monitörde ghosting dışında hiçbir problem yaşamadım almayı düşündüğünüzden dolayı yazıyorum bunu. Denedim her şekilde ghostin problemi devam ediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı