Rehber Samsung G65B tercih edilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Profesyonel kullanım için tercih edecek kişiler zaten IPS alsın. Biz burada genel kullanıcı için bahsediyoruz. VA panel kötü diyenler profesyonel kullanıcılar için kötü demiyor. Oyun ve gündelik kullanım için kötü diyor. G65B için kötü diyor, bilmem anlatabiliyor muyum? Siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
Öyleyse sıkıntı yok, haklısınız tabii ki de.

Ekran kartının yeni olması vb şeyleri yaşayıp yaşamicanı aslında çok belli etmez firma bile kendi şu ekran kartında yaşanır yaşanmaz diyemiyor ben 3060 Ti ile yaşadım ancak 5070 Ti bambaşka bir seviye yaşama ihtmalin az ancak yaşasan bile denemeye değer 15 gün koşulsuz şartsız iade hakkın var ama ben senin yerinde olsam o ekran kartına 4K monitör tercih ederim.

Ekran kartıyla ghosting arasındaki bağlantının alakası nedir onu anlamadım açıkçası.

Monitörün ayarlar kısmına girdim hareket bulanıklık kısmında görüntü ayarları uzman ayarları ve görüntü netliği ayarları kısmından yapılıyor galiba ancak o özelliğe erişemiyorum gri şeklince gözüküyor ve bu fonksşiyon kullanılamıyor diyor.

Bazı ayarlardan ötürü kilitlenmiş olabilir. Smart TV olduğu için çok fazla özellik var. Biraz kurcalayın çözersiniz diye düşünüyorum. HDR falan kapatıp deneyin.

Bazı ayarlardan ötürü kilitlenmiş olabilir. Smart TV olduğu için çok fazla özellik var. Biraz kurcalayın çözersiniz diye düşünüyorum. HDR falan kapatıp deneyin.

Monşitörü aldığımdan beyri HDR kullanmıyorum HDR daha kötü bir renk kalitesi ortaya çıkarıyor.

Ekran kartıyla ghosting arasındaki bağlantının alakası nedir onu anlamadım açıkçası.

Ghosting problemi ekran kartı ile monitörün uyuşmamasından kaynaklı olur.

Yanlış bilgi
Benim bildiğim kadarıyla monitörle alakalı bir durum. RTX 3060 ile G65B kullansan gene ghosting olabilir, 5090 kullansan gene ghosting olabilir.

Monitörle alakalı değil problem, aslında bir nevi öyle, ancak direkt değil. Monitörler her ekran kartı ile uyuşmaz. Mesela bu monitörün özelliklerine 3060 Ti gibi bir ekran kartı yetişemiyor, bu monitör fazla geliyor. Daha düşük özellikli 1 ms 144 Hz bir monitörde ghosting olmaz, çünkü 3060 Ti onu kaldırabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörle alakalı değil problem, aslında bir nevi öyle, ancak direkt değil. Monitörler her ekran kartı ile uyuşmaz. Mesela bu monitörün özelliklerine 3060 Ti gibi bir ekran kartı yetişemiyor, bu monitör fazla geliyor. Daha düşük özellikli 1 ms 144 Hz bir monitörde ghosting olmaz, çünkü 3060 Ti onu kaldırabilir.
Böyle bir şeyi ilk defa duydum valla.

Böyle bir şeyi ilk defa duydum vallahi.

İlk defa duyman normal çünkü sıkıyor. :D 1ms verebilen 144Hz monitör bile yok. Ghosting'in ekran kartıyla bir alakası yoktur. Ghosting monitörün tepki süresinden kaynaklı oluşan bir sorun. VA panellerde en yavaş panel türü olduğu için Ghosting'e daha yatkındır. 3060 Ti takınca monitörün tepki süresi değişmez.

Ha şöyle bir şey olabilir. 5090 takarsın 240 FPS alırsın doğal olarak hareket netliği ve tepki süresi iyi olur. Aynı oyunda 3060 takarsın 60 FPS alırsın monitörün tepki süresi ve hareket netliği de 60 FPS'te kötü olduğu için aynı hareket netliğini elde edemezsin.

Son düzenleme:
Bu forumda o kadar çok sizin bu monitör ve genel olarak yorumlarınızı okudum ki sonunda sipariş verdim :D

@bluerr reis kaç gündür kaç yorumunu gördüm bu site dahil kaç site gezdim hatırlamıyorum ama şu laptopum için ( Alienware m17 R5 (R9 6900HX, RX 6850M XT) ) senin önerilerine uyarak bu monitörden sipariş ettim bakalım ne çıkacak :)

Bu forumda o kadar çok sizin bu monitör ve genel olarak yorumlarınızı okudum ki sonunda sipariş verdim :D
aha benden biri daha :D nerden sipariş verdin hocam ? ben samsung shoptan öğrenci indirimiyle aldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı