Rehber Samsung G65B tercih edilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kankam Senin Monitör Konusunda İnsanlara Yardımcı Olduğunu Çok Kez Gördüm
Monitör Bakıyorum Kendime
GeForce 3060Ti Ekran Kartım Var Hem Oyun Hem Ofis İçin Kullanacağım Bana Önerebileceğin Monitörler Var mı 4Bin İle 10Bin Arası

Kankam Senin Monitör Konusunda İnsanlara Yardımcı Olduğunu Çok Kez Gördüm
Monitör Bakıyorum Kendime
GeForce 3060Ti Ekran Kartım Var Hem Oyun Hem Ofis İçin Kullanacağım Bana Önerebileceğin Monitörler Var mı 4Bin İle 10Bin Arası
https://www.akakce.com/monitor/en-u...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCyb2lkOQlDi1TysSfgUxvGwv Bir Arkadaş Bunu Önerdi

Konu açıp etiketleyin.
Hocam selamlar monitörü yaklaşık iki haftadır kullanıyorum ve gerçekten inanılmaz keyifli hatta şöyle bir soruyla geliyorum size o kadar beğendim ki oled g6 modeli g65b iade edilip alınır mı? 360 hz modeli 20699 öğrenci indirimiyle hem 360hz olması hem düz hem de oled olması inanılmaz çekici geliyor bana şu anda :D bu monitörde fazlasıyla yeterli bana ama bunu görmüşken o nasıldır düşüncesi bile arada ki 10 kyı vermeye itiyor insanı :D

Hocam selamlar monitörü yaklaşık iki haftadır kullanıyorum ve gerçekten inanılmaz keyifli hatta şöyle bir soruyla geliyorum size o kadar beğendim ki OLED G6 modeli G65B iade edilip alınır mı? 360 Hz modeli 20699 öğrenci indirimiyle hem 360Hz olması hem düz hem de OLED olması inanılmaz çekici geliyor bana şu anda :D bu monitörde fazlasıyla yeterli bana ama bunu görmüşken o nasıldır düşüncesi bile arada ki 10 kyı vermeye itiyor insanı :D

OLED başka seviye. Geçmeye değer tabii ki de. OLED'e geçerseniz ben bu zamana kadar monitör kullanmıyormuşum dersiniz. Giriş seviye telefondan üst segment telefona geçmek gibi. LCD'nin en iyisi bile olsa bu böyle. MiniLED vs olursa aradaki fark azalır ama, yine devasa fark olur.

10k farkı verirdim şahsen.

IMG_3008.jpeg

IMG_3003.jpeg

IMG_3002.jpeg

IMG_2940.jpeg

IMG_2938.jpeg

IMG_2722.jpeg

Son düzenleme:
OLED başka seviye. Geçmeye değer tabii ki de. OLED'e geçerseniz ben bu zamana kadar monitör kullanmıyormuşum dersiniz. Giriş seviye telefondan üst segment telefona geçmek gibi. LCD'nin en iyisi bile olsa bu böyle. MiniLED vs olursa aradaki fark azalır ama, yine devasa fark olur.

10k farkı verirdim şahsen.

Eki Görüntüle 2489635

Eki Görüntüle 2489627

Eki Görüntüle 2489628

Eki Görüntüle 2489629

Eki Görüntüle 2489630

Eki Görüntüle 2489631
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2479815
(Ortam çok ışık alıyor)

Bu kral olmasa muhtemelen bu monitörü almazdım, gerçekten övüldüğü kadar varmış.

İnanılmaz bir monitör gerçekten. Anlatamıyorum ama yaşıyorum tabiri geçerli. Ben de almadan önce biraz abartılıyor gözüyle bakıyordum ancak renkler inanılmaz iyi, çok canlı. OLED ekranımı gönderdiğim için yan yana koyamadım elbette ondan daha iyi değil fakat yanına IPS monitörümü koyunca gerçekten IPS panel çamur gibi duruyor. Yani bu paneli telefonda "tü kaka" ilan edenler monitörde nasıl IPS'e övgüler yağdırıyor anlamış değilim.

Özellikle PS5 de iki monitör arasında dağlar kadar fark var, renkler detaylar, kontrast. 50 kere söyledim ama panele hayran kaldım diyebilirim. Ayrıca VRR çalışıyor bilginiz olsun.

Akıllı özelliği çok iyi, çok kullanmasanız bile Bluetooth özelliği muhteşem diyebilirim, mesela PS5'e BT hoparlör bağlayamıyorsunuz ama monitörde direkt BT özelliği var. Ayarlar kısmında kaybolabilirsiniz öyle seçenekler var yani, ben bir tık kalibre ettim kendime göre.

Tek eksi diyebileceğim husus, monitörün ayakları kocaman, bayağı büyük yani. Ufak bir masanız varsa monitör klavyenize yapışabilir o kadar büyük. Monitörün kendi de epey büyük aslında arkası eski tüplü televizyonlar kadar kallavi. Hani tasarım anlamında modern+legacy gibi bir yaklaşımı var, benim çok hoşuma gitti. Ek olarak monitörün altı biraz ısınyor, bir tık fazla ısınıyor gibi geldi bana.

HDR açık kullanıyorum, geceleri SDR parlaklığını kısıyorum böylece gözlerime de zarar gelmiyor. HDR konusunda başta local dimming olayına yani bölge bölge parlaklığı açıp kısmanına alışamamıştım ama sonra gözüme alışınca makbul olanının bu olduğunu anladım. Dileyen bu ayarı kapatabilir de. Netliği de 12 yaparsanız yazılar daha temiz oluyor.

Onun dışında konuda bahsedilen ghosting vs. ben görmedim. Zaten bana gelen monitörde ölü piksel de çıkmadı şansıma. HB'den Samsung Türkiye satıcısından aldım.

Böyle bir monitörün, hadi paneli iyi yaptı ama akıllı özellikleri vs. bu fiyata alabilmek büyük şans. Monitörün barındırdığı özellikler sebebiyle 20K'ya yakın olduğunu düşünüyorum aslında, hani o fiyatlara OLED var diyeceksiniz ama sadece panele o fiyatı veriyorsunuz. Bunda yok yok, dolu dolu gerçekten. 10-11K bütçesi olan herkese direkt bu monitörü öneriyorum, başka hiçbir monitöre gitmeyin veya direkt OLED'e çıkın derim.

1440P'ye ilk defa geçecek arkadaşlar için bir uyarı yapayım, her şey çok ufalıyor. Windows'dan %125'e getirirseniz çok daha az gözünüzü yorarsınız.

Hocam, ayarlarınızı paylaşır mısınız? Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum her şeyinden memnunum ama black smearing sıkıntısı yaşıyorum. Sizde var mı acaba? @bluerr

Hocam, ayarlarınızı paylaşır mısınız? Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum her şeyinden memnunum ama black smearing sıkıntısı yaşıyorum. Sizde var mı acaba? @bluerr
Oyun moduna alıp tepki süresini standart olarak ayarladın mı? Yoksa hızlı veya extreme gibi ayarlarda mı kullanıyorsunuz?

Bende PS5'de oluyor ama Black Smearing mi bilmiyorum, daha çok hareketli nesnelerde açığa çıkıyor. Ben yerel karartma ayarını kapatarak çözdüm PS5'de. PC'de ise problem yok.

Oyun moduna alıp tepki süresini standart olarak ayarladın mı? Yoksa hızlı veya extreme gibi ayarlarda mı kullanıyorsunuz?

Evet o şekilde kullanıyorum.

Bende PS5'de oluyor ama Black Smearing mi bilmiyorum, daha çok hareketli nesnelerde açığa çıkıyor. Ben yerel karartma ayarını kapatarak çözdüm PS5'de. PC'de ise problem yok.

Şimdi onu da kapattım bakalım performans nasıl olacak.
Ayarlarımı atıyorum, siz de paylaşır mısınız?

Dosya Ekleri

• 20250526_191200.jpg
    20250526_191200.jpg
    285,4 KB · Görüntüleme: 72
  • 20250526_191223.jpg
    20250526_191223.jpg
    345,2 KB · Görüntüleme: 69
  • 20250526_191242.jpg
    20250526_191242.jpg
    340,2 KB · Görüntüleme: 61
  • Screenshot 2025-05-26 191308.png
    Screenshot 2025-05-26 191308.png
    78,3 KB · Görüntüleme: 58
Evet o şekilde kullanıyorum.

Şimdi onu da kapattım bakalım performans nasıl olacak.
Ayarlarımı atıyorum, siz de paylaşır mısınız?
Benim her şey varsayılanda sadece Kontrast İyileştirme düşük ve Yerel Karartma PS5'de kapalı, PC'de ise standart konumda. Netlik ise 12.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı