Rehber Samsung G65B tercih edilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayırlı olsun hcoam bende sipariş ettim oyun oynarken yada film izlerken özellikle yapmalısın dediğin ayar varmı
Netliği 12 yapmak ve HDR açınca local dimming bazen sorun yaratabiliyor filmlerde onun için Görsel > Uzman ayarları kısmından yerel karartma > standart, kontrast iyileştirici > düşük olarak seçebilirsiniz. Çünkü altyazı beyaz olduğu için ekran parlaklığı arttırıp geri kısıyor bunu engellemek için dediğim ayarlarda daha iyi duruyor ve gözü yormuyor.

Monitör geldi ve şaşırtmadı işim rast gitmedi arkadaşlar sağ alt köşede olduğu için tam gözüme batmıyor ama 1 tane tam 1 tanede yarım diyebilirim (açı değiştirince biraz solgunlaşıyor ama yine var yani, diğerine görede yarısı boyutunda) ölü piksel var. Ne yapayım sizce iade edeyim mi ?
Piksel testi yaptım, ışık sızması testi yaptım o iyiydi. Ghostingdir ekran titremesidir onları anlamak için başka ne testleri yapayım fikir verirmisiniz ?
Ayrıca alışmışım 17.3 inçe büyük geldi bana ve gözlerim sızladı onada alışırmıyım iyimidir kötümüdür anlamadım :) (edit: gözlerim hala ağrıyor ya curvedden midir ekran ayarından mıdır varmı bir ayarı bunun)
Son olarak bu kumandanın yukarı aşağı tuşuna basarken bazen tek tek gidiyor bazen 2li 2li atlıyor budamı bozuk geldi yaw (edit :bu düzeldi kendi kendine şimdilik sorun yok)

Monitör güzel özellik olarak hoparlor olarak filan ama ekran bana çok büyük geldi ve ondan mıdır bilmiyorum gözümde hala ağrı yapıyor parlaklığı 6-16 arası filan kullanmama rağmen. Ölü pikselde vardı zaten. Cs2 de ghosting vs. hiçbir sorun yaşamadım ama cs 1.6 girdim ne ayar yaptırsam oyundaki takılma diyeceğim takılma değil ghosting diyeceğim ghosting değil ama laptop ekranında oynadığım gibi akıcı oynayamadım. Bu sebeplerden ötürü iade edip 24 inç civarı bir monitör almak istiyorum. Daha rahat edeceğimi düşünüyorum
@bluerr bana 15 bine kadar ips 24 inç parasına değecek bir monitör önerebilirmisin hocam şunu al de ona bakayım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250429_205007.jpg
    IMG_20250429_205007.jpg
    263,8 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleme:
Monitör geldi ve şaşırtmadı işim rast gitmedi arkadaşlar sağ alt köşede olduğu için tam gözüme batmıyor ama 1 tane tam 1 tanede yarım diyebilirim (açı değiştirince biraz solgunlaşıyor ama yine var yani, diğerine göre de yarısı boyutunda) ölü piksel var. Ne yapayım sizce iade edeyim mi?
Piksel testi yaptım, ışık sızması testi yaptım o iyiydi. Ghostingdir ekran titremesidir onları anlamak için başka ne testleri yapayım fikir verir misiniz?
Ayrıca alışmışım 17.3 inçe büyük geldi bana ve gözlerim sızladı ona da alışır mıyım iyi midir kötü müdür anlamadım :) (edit: Gözlerim hala ağrıyor ya Curved'den midir ekran ayarından mıdır var mı bir ayarı bunun)
Son olarak bu kumandanın yukarı aşağı tuşuna basarken bazen tek tek gidiyor bazen 2'li 2'li atlıyor budamı bozuk geldi ya (edit: Bu düzeldi kendi kendine şimdilik sorun yok)

Monitör güzel özellik olarak hoparlör olarak filan ama ekran bana çok büyük geldi ve ondan mıdır bilmiyorum gözümde hala ağrı yapıyor parlaklığı 6-16 arası filan kullanmama rağmen. Ölü pikselde vardı zaten. CS2 de ghosting vs. hiçbir sorun yaşamadım ama CS 1.6 girdim ne ayar yaptırsam oyundaki takılma diyeceğim takılma değil ghosting diyeceğim ghosting değil ama laptop ekranında oynadığım gibi akıcı oynayamadım. Bu sebeplerden ötürü iade edip 24 inç civarı bir monitör almak istiyorum. Daha rahat edeceğimi düşünüyorum.
@bluerr bana 15 bine kadar IPS 24 inç parasına değecek bir monitör önerebilir misin hocam şunu al de ona bakayım.

Pardon 24inç istiyormuşsunuz görmedim. Bir bakayım bulursam güzel bir şey öneririm.

24 inç demiştim hocam bu ekran çok büyük geldi bana 27 inç alacak olsam bu zaten iyi bence tabi gözümdeki oluşturduğu ağrı hariç :)

24 inç demiştim hocam bu ekran çok büyük geldi bana 27 inç alacak olsam bu zaten iyi bence tabii gözümdeki oluşturduğu ağrı hariç :)

Bunun için konu açar mısın? Bir de 24inç alacağına göre 1080p bakman lazım. İstediğin özellikleri de belirt konuda.

R27QE düşünüyordum normalde ama fazladan 2500TL verip G65B almaya değer mi? +60Hz dışında ne sunar? Renk değerleri sanırsam benzer çünkü.

R27QE düşünüyordum normalde ama fazladan 2500TL verip G65B almaya değer mi? +60Hz dışında ne sunar? Renk değerleri sanırsam benzer çünkü.

2 katından daha fazla kontrast ve daha iyi siyah performansı sunar. Renk olarak + katmaz zaten benzer seviyedeler. Ama kontrasttan ötürü renklerin canlılığı ve görüntünün gerçekçiliği artar. Özetle daha iyi görüntü kalitesine sahip.

VA-OLED-IPS

Desktop Screenshot 2025.05.12 - 13.14.15.32.png

@bluerr Açıkçası bu modeli görene kadar VA panele bir tık ön yargılıydım. Bende 2 yıl önce CRG5 vardı. Böyle bir ghosting yok. Ama ghosting anlamında en sıkıntılı modellerden biriymiş. Sonra Dell G2422HS'ye geçtim, güzel monitör ama 2K'ya geçeceğim.

Bir de kavise alışma süreci var tabii. Flat monitörden bir anda kavise geçince alışma anlamında bir sorun olur mu sence? 1000R'da az buz kavis değil çünkü.

@bluerr açıkçası bu modeli görene kadar VA panele bir tık ön yargılıydım. Bende 2 yıl önce CRG5 vardı. Böyle bir ghosting yok. Ama ghosting anlamında en sıkıntılı modellerden biriymiş. Sonra Dell G2422HS'ye geçtim, güzel monitör ama 2K'ya geçeceğim.

Bir de kavise alışma süreci var tabii. Flat monitörden bir anda kavise geçince alışma anlamında bir sorun olur mu sence? 1000R'da az buz kavis değil çünkü.

Mağazada 1000r kavisli monitör deneyin. Kişiden kişiye değişebilen bir durum çünkü. Sorun olmaz dersem öznel yorum yapmış olurum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı