Samsung Galaxy A71 ve Huawei Nova 5T

@70409 CPU Thermal Throotling uygulamanın adı.

@Honor20 Telefonu yük altına sokup bu teste sokarsan değerler beklenenden daha yüksek çıkabiliyor. Şarjdayken falan da test etmemek daha doğru olacaktır. Telefonun soğukken, soğuktan kastım telefon boşta durmalı biraz geçtikten sonra bu test yapılırsa tutarlı sonuç verir. P30 Pro modelinde thermal throotling yok, bu ekrandaki cihazın P30 olduğundan emin misin? Bana P30 Pro gibi geldi.

@70409 CPU Thermal Throotling uygulamanın adı.

@Honor20 Telefonu yük altına sokup bu teste sokarsan değerler beklenenden daha yüksek çıkabiliyor. Şarjdayken falan da test etmemek daha doğru olacaktır. Telefonun soğukken, soğuktan kastım telefon boşta durmalı biraz geçtikten sonra bu test yapılırsa tutarlı sonuç verir. P30 Pro modelinde thermal throotling yok, bu ekrandaki cihazın P30 olduğundan emin misin? Bana P30 Pro gibi geldi.
Evet hocam eminim. Donanımhaber p30 kullanıcısından istediğim bir testti ve düz p30 olduğunu teyit ettim ayrıca notebookcheck adlı sitedeki thermal throttling ile ilgili makalede test cihazları arasında P30 pro'da vardı ve gücünü %64 koruyabildi.
Evet hocam eminim. Donanımhaber p30 kullanıcısından istediğim bir testti ve düz p30 olduğunu teyit ettim ayrıca notebookcheck adlı sitedeki thermal throttling ile ilgili makalede test cihazları arasında P30 pro'da vardı ve gücünü %64 koruyabildi.
İsterseniz bununda linkini kaynak olarak verebilirim.

@Honor20 Benim incelemiş olduğum P30 Pro modelinde böyle bir sorun yoktu, söz konusu Kirin 980 işlemcisi oldu mu sonuçlarına şaşırmamak gerekiyor.
Hocam katılıyorum gerçekten çok değişken bir başka örnek olarak Huawei Mate 20 Pro modelinin Teknoseyir incelemesinde %64'lük bir koruma sağlanıyor throttling testte.Shift Delete Mate 20 pro vs P30 pro videosunda ise huawei mate 20 pro'nun %64'e göre çok daha iyi değerler verdiği görünüyor.

Hocam Nova 5T modelinde ısınma sorunu var, yani oyun oynarken telefon çok ısınıyor, işlemci performansı yarı yarıya düşüyor. Haliyle telefon ısındığı için işlemci performansını kısıyor, oyun performansı düşüyor. O yüzden Nova 5T modelini çoğu kişi önermiyor. Hocam aceleniz yoksa Redmi Note 9 Pro' yu bekleyebilirsiniz. Acelem var, ben 1-2 hafta içinde telefon almayı düşünüyorum derseniz, Redmi Note 8 Pro veya Xiaomi Mİ 9T modellerinden birini öneririm.

Samsung markaya açıkcası ben pek sıcak bakmıyorum. Samsung alınacaksa, S ve Note serisi alınmalı, bunların dışındaki modeller alınmamalı diye düşünüyorum. Samsung diğer çıkardığı modellere S ve Note serisi kadar önem vermiyor, yazılım yönden. Misal ben A3 2017 aldım, ilk çıktığı zamanlarda. O zamanlar Samsung hayranlığım vardı, başka bir marka telefon almayı düşünmüyordum. Aldıktan sonra anladım, keşke Samsung almasaymışım. Şuan kullandığım telefonu 1500 TL' ye aldım, o zamanlar 1500 TL' ye başka markaların daha iyi özellikler sunan telefonları vardı, o yüzden telefonu aldığıma pişmanım. Bu aralar telefon bakıyorum, değiştirmeyi düşünüyorum, ekranı küçük geliyor, pek oyun oynamam ama almışken de iyi olsun diyorum, o yüzden 2500-3000 TL arası telefon bakıyorum, Samsung marka bakmıyorum bile, fiyatını hak etmiyor. Redmi Note 9 Pro modelini bekliyorum.

Huawei Nova 5T ısınma sorunu var mı? 40 dakika oyunla test ettik!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buralara bir göz atın derim. Kirin işlemcileri CPU Throttling programında doğru sonuç veremiyor galiba...

Buralara bir göz atın derim. Kirin işlemcileri CPU Throttling programında doğru sonuç veremiyor galiba.
Bu cihaz ile ısısını ölçerek throotling yaptığını öğrenemezsin maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı