Daha fazla
- Meslek
- İnşaat Mühendisi
Batarya konusunda devrim olmadıkça powerbank'lere mahkumuz. Ben bile G2 ile powerbank ihtiyacı duymaya başladım. Başka bir konuda bahsettiğim gibi bataryası %40'a yakın bir performans kaybına uğradı. Açıkçası aldığım günden 1 ay sonra telefona ROM atmaya başladım. Ondan sonra da hiç orjinal yazılıma geri dönmedim. Sürekli ROOT'lu kullandım. Şarjda oyun oynadım, sabaha kadar şarjda bıraktım yani bayağı acımasız kullandım. Yine de normal kullanımda 1 günü çıkarıyorum ama yolculuğa çıkarken powerbank şart oluyor. Telefonun şarjı daha çok dayansın diye özelliklerini kısmıyorum aksine yolculuk yaparken GPS, 3G, Bluetooth üçlüsünü sürekli aktif tutuyorum.Daha once baktığım modeller bunlar; HTC 820 ve Sony C4'ü çok begendim; kamera ve ekran olarak tam istediğim gibi bu modeller ama disarida ve okulda ozellikle powerbank seçeneği benim kafama çok yatmiyor. Firmalar da anlaşmış gibi, hep 2400-600 mah batarya koymuşlar. Bu telefonlar 3.5 saatten fazla ekran suresi veremez bence, maalesef.
Neyse konu dağılmadan toparlayalım; Xperia C4 veya Desire 820 cihazların ikisi de çıkarılamaz 2600mAh bataryaya sahip. Bu cihazların ikisinin de üstün güç tasarruf modu mevcut. Bu iki cihazı da hiç incelemedim, sadece senin istediğin kriterlere en yakın ve uygun cihaz oldukları için öneriyorum. Herhangi bir deneyimim olmadı ama marka olarak kaliteli cihazlar olduğu için de başlıkta belirttiğin cihazlardan daha fazla keyif alacağını düşünüyorum. Hiçbir telefon bize istediğimiz batarya performansını veremiyor, o yüzden bataryasına bu kadar takılma. Lenovo S90 da şık ve kaliteli telefon ancak ekranı sana küçük geleceğinden ısrar etmiyorum. Biraz da iPhone 6 çakması gibi durduğundan.