Samsung Galaxy E7 Vs Huawei Ascend G7 ?

Daha once baktığım modeller bunlar; HTC 820 ve Sony C4'ü çok begendim; kamera ve ekran olarak tam istediğim gibi bu modeller ama disarida ve okulda ozellikle powerbank seçeneği benim kafama çok yatmiyor. Firmalar da anlaşmış gibi, hep 2400-600 mah batarya koymuşlar. Bu telefonlar 3.5 saatten fazla ekran suresi veremez bence, maalesef.
Batarya konusunda devrim olmadıkça powerbank'lere mahkumuz. Ben bile G2 ile powerbank ihtiyacı duymaya başladım. Başka bir konuda bahsettiğim gibi bataryası %40'a yakın bir performans kaybına uğradı. Açıkçası aldığım günden 1 ay sonra telefona ROM atmaya başladım. Ondan sonra da hiç orjinal yazılıma geri dönmedim. Sürekli ROOT'lu kullandım. Şarjda oyun oynadım, sabaha kadar şarjda bıraktım yani bayağı acımasız kullandım. Yine de normal kullanımda 1 günü çıkarıyorum ama yolculuğa çıkarken powerbank şart oluyor. Telefonun şarjı daha çok dayansın diye özelliklerini kısmıyorum aksine yolculuk yaparken GPS, 3G, Bluetooth üçlüsünü sürekli aktif tutuyorum.

Neyse konu dağılmadan toparlayalım; Xperia C4 veya Desire 820 cihazların ikisi de çıkarılamaz 2600mAh bataryaya sahip. Bu cihazların ikisinin de üstün güç tasarruf modu mevcut. Bu iki cihazı da hiç incelemedim, sadece senin istediğin kriterlere en yakın ve uygun cihaz oldukları için öneriyorum. Herhangi bir deneyimim olmadı ama marka olarak kaliteli cihazlar olduğu için de başlıkta belirttiğin cihazlardan daha fazla keyif alacağını düşünüyorum. Hiçbir telefon bize istediğimiz batarya performansını veremiyor, o yüzden bataryasına bu kadar takılma. Lenovo S90 da şık ve kaliteli telefon ancak ekranı sana küçük geleceğinden ısrar etmiyorum. Biraz da iPhone 6 çakması gibi durduğundan. :)

Batarya konusunda devrim olmadıkça powerbank'lere mahkumuz. Ben bile G2 ile powerbank ihtiyacı duymaya başladım. Başka bir konuda bahsettiğim gibi bataryası %40'a yakın bir performans kaybına uğradı. Açıkçası aldığım günden 1 ay sonra telefona ROM atmaya başladım. Ondan sonra da hiç orjinal yazılıma geri dönmedim. Sürekli ROOT'lu kullandım. Şarjda oyun oynadım, sabaha kadar şarjda bıraktım yani bayağı acımasız kullandım. Yine de normal kullanımda 1 günü çıkarıyorum ama yolculuğa çıkarken powerbank şart oluyor. Telefonun şarjı daha çok dayansın diye özelliklerini kısmıyorum aksine yolculuk yaparken GPS, 3G, Bluetooth üçlüsünü sürekli aktif tutuyorum.

Neyse konu dağılmadan toparlayalım; Xperia C4 veya Desire 820 cihazların ikisi de çıkarılamaz 2600mAh bataryaya sahip. Bu cihazların ikisinin de üstün güç tasarruf modu mevcut. Bu iki cihazı da hiç incelemedim, sadece senin istediğin kriterlere en yakın ve uygun cihaz oldukları için öneriyorum. Herhangi bir deneyimim olmadı ama marka olarak kaliteli cihazlar olduğu için de başlıkta belirttiğin cihazlardan daha fazla keyif alacağını düşünüyorum. Hiçbir telefon bize istediğimiz batarya performansını veremiyor, o yüzden bataryasına bu kadar takılma. Lenovo S90 da şık ve kaliteli telefon ancak ekranı sana küçük geleceğinden ısrar etmiyorum. Biraz da iPhone 6 çakması gibi durduğundan. :)

Batarya konusunda haklısınız firmalar çok büyük kapasiteli; daha doğrusu ekran süresi çok tatmin edici düzeylerde performans verecek cihazları bence biraz da kasten üretmiyorlar. Bugün için genel itibariyle akıllı telefonların verdiği ekran süreleri 2.5 saat ile 4 saat arasında gidip geliyor. İşlemcisi yüksek olup bataryası yüksek dahi olan iyi optimize edilmeyen cihazların tamamı da bu skala içerisindeler. G7'yi tam de dediğiniz sebepten, biraz iPhone'dan alınma olduğundan ve sar değerinden eledim. Samsung E7'nin üzerinde durmamın yegane sebebi, parlak ekran + iyi kamera + minimum 7 saat ekran süresi veren bataryasının olması. Sony ve HTC'nin yeni cihazlarında yukarıdakiler dahil firmalar 2 güne sarkacak ve bir günü her koşulda çıkartacak pil ömürlerine sahip olduğunu söylüyorlar cihazlarının. Sanırım bu durum bahsettiğiniz üstün güç tasarrufundan ileri geliyor. İki firma da kaliteli cihazlar üretiyor, malzeme kalitesi ve stabilitede açıkçası ikisi de baya iyi cihazlar, bataryaları düşük olmasına rağmen düşünüyorum bunları. En olmadı düşük bir ihtimal ama bulabilirsem temiz ikinci el Note 3 alabilirim, pek powerbank kullanmayı düşünmüyorum gerçekten. Teşekkürler ilginiz için. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el Note 3'te de beklediğin batarya performansı yakalayamazsın. Orjinal sıfır batarya alarak bu sorunu çözebilirsin tabi. Ama Note 3 de kasıyor, bilgin olsun. Ben Samsung tavsiye etmiyorum. Samsung'un tavsiye edebileceğim tek modeli Note 4.
Ya da Zenfone 2'yi alıp yanında bir de yedek batarya alabilirsin. Senin için son çare çıkarılabilir bataryalı telefonlar olacak.

Huawei Ascend Mate 7 önerebilirim en son. Fiyatı yüksek biraz ama 4100mAh bataryası ve 6" ekranı var. Çerçeveler neredeyse sıfıra indirilmiş çok zarif tasarımı var.

Edit: Lenovo Vibe Z2 Pro da 4000mAh bataryaya sahip 6" bir telefon ama fiyatı daha yüksek. Donanım olarak Xperia Z3 ayarında.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı