Samsung Galaxy Note 4 Ekranda Sarı Şeritler

Berkaytbn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2. el telefon aldım garantili. Aldığımda sorunu yoktu, şimdi şöyle bir sorunum var. Ekranda şerit şeklinde sarıya yakın, hatta ten rengi şeritler var internette böyle bir şey araştırdım bulamadım. Yengemin S5'ine baktım, buna benzer bir şey var ve aynı ama benimki biraz daha belirgin. Ekrandaki izleri görebilmek için duvar kağıdını değiştirdim farklı bir ekrana aldım. Pil durumu falan gözüküyor yakından dikkatli bakınca. Yani sanki bir zaman ekran kaydolmuş ve sarı böyle şerit şerit. Garantisi var ama sorayım dedim.

Up

Ekranın foto görüntülerini atabilir misin?
Eğer dikkatli bakarsanız şeritleri görürsünüz ve sanki belirli bir zamanın şarj seviyesi saati felan o anda donmuş gibi yani sarı sarı gözüküyor

Dosya Ekleri

• IMG-20160614-WA0004.jpg
    IMG-20160614-WA0004.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 1.108
  • IMG-20160614-WA0005.jpg
    IMG-20160614-WA0005.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 596
İşte sorun ne acaba o önemli

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Amoled ekranlarda olan genel rastlanan bir sorun var ekran yanması adında. Belli bir süre kullanılan amoled ekranlarda (ki bu süre 1 yıl, 2 yıl en az)(kişinin kullanımına bağlı) lekeler, renk değişiklikleri veya yazılımdaki belli bir ekranın izi kalabiliyor. Sürekli aşırı ısıya maruz bırakmak da bu soruna neden olabiliyor (mağazalardaki teşhir ürünleri mesela. Sürekli şarjdalar ve ekran vb. açık)

Tek çözümü ekranı değiştirmek. Aslında internette burn in fix diye bazı programlar var ama ne derece düzeltiyorlardır bilemem.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı