Samsung Galaxy S23 mü, iPhone 13 mü?

Makaleler
3
Yer
Kavaklıdere, Ankara
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda yurt dışı iPhone 13 Pro Max cihazımı satıp, sıfır olarak bir yurtiçi S23 ya da iPhone 13 almayı planlamaktayım. Fiyat bandında yaklaşık 9.000 lira civarında bir fark görünüyor. Genel olarak bir telefonu ağırlıklı olarak fotoğrafçılık, sosyal medya, müzik dinleme üstüne kullanırım. Batarya performansının ve ekranının da iyi olmasını göz önünde bulunduruyorum. Bu gereksinimlerimi düşününce S23 daha ağır bastı ancak uzun bir zamandır iPhone kullanıcısı olarak One UI'da akıcılık anlamında nasıl bir gelişim olduğunu bilmiyorum. Kullananlar çok verimli olduğunu söylüyorlar ancak iOS'ta aldığım stabilite ve sosyal medya optimizasyonunun olmamasından korkuyorum. Sosyal medyada sık sık fotoğraf paylaştığım için kamera optimizasyonunun iyi olmasını ön planda tutarım. Bu gereksinimleri göz önünde bulundurunca S23 almak mı daha mantıklı, yoksa iPhone 13 mü?

Bence 13'e geçme 60hz canını sıkar.
S23'de OneUI alışırsın sorun yok fakat ben olsam şu anki cihazdan devam ederim
eSIM muhabbeti değiştir dur derken sorun oluyor. Yılın 3-4 ayı iPhone 7 Plus'a dönüyorum. Cihaz eskimeye başladı bir de batarya sağlığı 86'ya düştü. Çok elden düşmeden satıp sıfır bir telefon almak istiyorum mağazadan. S23'ü tercih ederim normalde ama şu Instagram optimizasyonu muhabbeti şahibeli. Kimisi iPhone'dan farksız diyor kimisi de yağlı boyadan farksız diyor. Bilemedim.

Elinizdeki cihazı niye sattığınızı sorabilir miyim?
Hocam cihaz yurt dışı ama kaydedilmedi. Sürekli olarak eSIM değiştirmek fiziksel SIM'e geçmek yordu. Şimdi aralık ayına doğru cihazı değişiyorum yine. Batarya sağlığı da 86'ya düştü.

13 Pro Max'ten 13'e geçmeseydiniz direkt 13 alın derdim ama Pro Max'ten sonra 13 tatmin etmeyebilir.
Kamera konusunda çok kayıp yaşayacağım, kamerayı da aktif şekilde kullanıyorum onun için S23 daha cazip geldi. Ama çektiğim fotoğrafların çoğu yüksek kaliteli manzara şehir çekimleri olduğu için Instagram'a atıyorum kalite düşüşü olursa almam S23'ü. Çok ağırlıklı olarak kamerasını kullanıyorum telefonun.

iPhone'a alışan biri için Android'e yeniden alışmak biraz zor oluyor. Arayüz de aşure gibi geliyor ayrıca, karman çorman, tasarım bütünlüğünden ve Apple minimalizminden uzak bir arayüzle karşılaşıyorsun. Alışır mı neden olmasın tabii ki. Şimdi 2 nesil öncesinin telefonunu da kullan diyesim gelmiyor o nedenle iPhone 13 derken biraz çekiniyorum ama alışkanlıklarım devam etsin dersen iPhone 13, Android'e de alışırım sorun olmaz dersen S23 de kötü telefon değil. Şahsen ama ben tercih etmem. Kamera, sosyal medya ve müzik anlamında iPhone'un üstüne tanımıyorum. Bakma Samsung'un 100x zoom şovu yaptığına. Hayatında kaç kere 100x zoomlu fotoğraf çekeceksin sanki.

iPhone'a alışan biri için Android'e yeniden alışmak biraz zor oluyor. Arayüz de aşure gibi geliyor ayrıca, karman çorman, tasarım bütünlüğünden ve Apple minimalizminden uzak bir arayüzle karşılaşıyorsun. Alışır mı neden olmasın tabii ki.
Hocam Android arayüzlerinin içinde yine en derli toplu olan One UI diye düşünüyorum. Pixel düşündüm ama kamera konusunda bu iki cihazla iddialaşabileceğini çok sanmıyorum artı olarak o da yurt dışı cihazı neticede. iOS'tan Android'e geçmek biraz zulüm olacak ama değer diye düşünüyorum açıkçası.
S23 de kötü telefon değil. Şahsen ama ben tercih etmem. Kamera, sosyal medya ve müzik anlamında iPhone'un üstüne tanımıyorum. Bakma Samsung'un 100x zoom şovu yaptığına. Hayatında kaç kere 100x zoomlu fotoğraf çekeceksin sanki.
Doğru diyorsunuz hocam kamera özelliklerinin tamamını kullanmayacağım yüksek olasılık. Video performansı konusunda düşünceniz nedir S23 için?

Video performansı konusunda düşünceniz nedir S23 için?
Bilgim yok o yüzden yanıltmak istemem. Ama şu Samsung telefonları mağazalarda her incelediğimde kamerasına bi bakıyorum. iPhone kamerası son derece akıcıyken nedense Samsung telefonların kameraları sağa sola çevirdiğimde sanki takılmalar oluyormuş gibi geliyor bana, gözümü rahatsız ediyor. Sanki oyun oynarken Vsync kapatmışsın da ekranda droplar oluyor gibi böyle, anlatması zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı