İnceleme Samsung Galaxy S24 4 aylık deneyimim

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 aydır düz S24 kullanıcısıyım (Exynos versiyonu). Sizler için, hala alınır mı? Diyen arkadaşlar için kendi kullanım deneyimimi aktarmak istedim.

tasarım ve malzeme kalitesi​

Tasarım olarak Samsung'un son yıllardaki o sade ve köşeli çizgisini devam ettiriyor. "e bu her telefonunda böyle değil mi zaten?" diyebilirsiniz ama bu sefer arka camın buzlu yapıda olması cihaza gerçekten çok premium bir hava katmış. Elinize aldığınızda malzeme kalitesini hemen hissediyorsunuz, bu konuda kesinlikle hayran kaldım. Kompakt yapısı da tek elle kullanımı çok kolaylaştırıyor.

Ekran

Ekran konusunda en sevdiğim şey çerçevelerin inanılmaz ince olması. Bu, telefonu kullanırken çok hoş bir görüntü sağlıyor. 120 Hz ltpo paneli sayesinde akıcılık zaten dört dörtlük. Ayrıca bu ltpo olayı sayesinde Always on Display (AOD) açık kalsa bile şarjı eskisi gibi sömürmüyor, bu güzel bir optimizasyon olmuş.

Performans

Bu kısım en çok tartışılan yerdi ama dürüst olacağım: Ben son 3 yılda 13-14 farklı cihaz değiştirmiş biriyim. Buna rağmen, bu cihaz kullandığım en hızlı telefon. Exynos kötü diyenlere cevaben, uygulamalar adeta ışık hızında açılıyor, daha logosunu göremiyorum bile. Oyunlarda tam performans alıyorum ve en önemlisi: hiçbir şekilde donma, takılma ya da yavaşlama yaşamadım. ilk aldığımda bir miktar ısınıyordu ama gün geçtikçe o sorun da tamamen çözüldü, şu an ısınma diye bir derdim yok.

Batarya

Ne yazık ki batarya, cihazın en zayıf kısmı. Benim kullanımım genelde sosyal medya ve günlük işler; çok fazla oyun oynamam. Buna rağmen 1 günü zor çıkarıyorum, bazen gün ortasında tekrar şarja takmak zorunda kalıyorum. Eğer uzun pil ömrü sizin için öncelikliyse, bence hiç düşünmeden S24+ modeline bakın, düz S24 bu konuda sizi üzebilir.

Kamera

Arka kamera:
gerçekten çok başarılı. Hem fotoğraf hem de video performansı beni benden aldı. Hayatımda kullandığım en iyi arka kameraya sahip diyebilirim. Videoda çok parlak ışıkta nadiren ufak patlamalar olabiliyor, o kadar.

Ön kamera (selfie): burası biraz can sıkıcıydı. Samsung'un kendi kamera uygulamasıyla Selfie'ler gerçekten kötü çıkıyordu. Çok uğraşmama rağmen düzeltemedim. Çareyi şu şekilde buldum: GCAM portunda buldum. GCAM ile ön kamera bambaşka bir seviyeye çıktı ve kalitede inanılmaz şekilde düzeldi, şu an kameradan genel olarak çok memnunum.

Hoparlör
Ses kalitesi temiz ve net. Ne sadece bas ağırlıklı ne de sadece tiz; ikisi arasında çok güzel bir denge kurmuşlar. Ses seviyesi de gayet yüksek ve güçlü. Bu konuda kimsenin bir şikayeti olacağını sanmıyorum.

Sonuç
Batarya takıntısı olmayan, kompakt ve her işi rahatça yapabilecek bir amiral gemisi arayan herkes için S24 çok doğru bir seçim. Tek elde tutuşu harika ve genel deneyim kalitesi çok yüksek. Eğer "bana her şeyi sağlayacak, küçük ve iyi bir telefon lazım" diyorsanız, doğru telefon bu.

iyi sosyaller!

Bilgiler için teşekkür ediyorum. Telefon güzel siz de uzun uzun anlatmışsınız.

Yazınızı beğendim, gereksiz bilgilere değinmek yerine, kullanıcıya yönelik, nokta atışı tespitlerle anlatmışsınız. Samsung'u iPhone'a hiçbir zaman rakip olarak görmezdim ancak S24 serisi ve sonrasında gerçekten bu işi başardığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Özellikle S25 ultra "benim gözümde" iPhone'u geride bıraktı da diyebilirim.
3 yıldır kullanmakta olduğum iPhone'um eskirse muhtemelen Android telefon alacağım, o zamana kadar benim çirkin bulduğum arayüzlerini de değiştirirlerse bu telefonun Samsung olma ihtimali epey yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…