Samsung LC27HG70QQMXUF 27" kullanıcı yorumlarım

Merhaba arkadaşlar. Technopat Sosyal forum üzerinden aldığım tavsiyeler doğrultusunda Samsung'un 27"lik 2K monitörünü aldım.
Öncelikle eski monitörümden sonra renkleri çok güzel geldi çözünürlük ve Samsung farkını hissettiriyor. İlk deneyimlerimden monitörden memnun olduğumu belirtebilir ve alacak arkadaşlara tavsiyede bulunabilirim.

Beni tek üzen ve sinir eden nokta ise, bu monitörlerin 144 Hz 1 ms 2K olarak sanki birer canavarmış gibi tanıtılması. Monitör "response time" düşük durumdayken parlaklık ve renkler çok güzel.

Ancak ben rekabetçi oyun oynayacağım, tepki süresini 1 ms yapayım derseniz, önceki monitörümde olduğu gibi parlaklık oynanmayacak kadar düşüyor. Yani kağıt üzerinde 144 Hz 1ms 2K olsa da işler kullanıcı yönüne geldiği zaman sınıfta kalıyor. Ama tabii ki 3 bin TL'ye her şey mükemmel olamaz. Bahsettiğim durumu yaşamak istemeyen arkadaşlar 10K gibi bir bütçe ayırması gerekir diye düşünüyorum. Şimdilik deneyimlerim bunlar. Eğer ileride bir sorun ile karşılaşırsam buradan sizleri de bilgilendiririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Rekabetçi oyun
  • 2K veya 4K gibi yüksek çözünürlükler
Her şeyden önce ikisinden birini seçmeniz gerekir. İkisi aynı anda olmaz.

2K monitör alıyorsanız rekabetçi oyunları casual şekilde oynuyorsunuzdur zaten, rekabetçi değilsinizdir. Dolayısıyla 1ms, 5ms, 10ms gibi değerleri fark edebilmeniz pek mümkün değildir.

Birebir sizin gibi gl850 ile bu samsung monitör arasında kaldım. aynı sizin düşündüğünüz gibi gl850 için verilebilecek parayı gözden çıkardım ancak -eğer boşu boşuna olacaksa- fazladan 1500 TL vermek istemiyorum. Şu an hangi görüşe yakınsınız, kullanıcı deneyiminiz nedir? Ben de şu an CHG70 mi GL850 mi alayım çok çok kararsızım.

Merhaba arkadaslar biraz gec oldu ancak. Samsung monitöru kesinlikle tavsiye ediyorum. Goruntu kalitesi guzel ekran acisi guzel. Fiyatini hak ediyor. Tabii sunu soylemeliyim fiyat dusuk oldugu için eger 1 ms modda oyun oynamak isterseniz goruntu parlakligi inanilmaz derecede dusuyor. Yani reklam için kullaniklari 144 FPS 1 ms hiz falan hikaye. HDR destegi kullanissiz. Ya da ben kullanamadim. Ekran kendi goruntu kalitesiyle guzel onun disinda yazilan ozellikler pazarlama yalanlarindan ibaret. Fiyatina gore tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı