Samsung LC27HG70QQMXUF vs MSI Optix MAG271CQR

Yazık valla anlıyorum acını paranla rezil oluyorsun. Merak etme yine değişim yapacaklar ama gitti 1 haftan daha.

1 haftasında değilim. Şu rezilliğin son bulmasını istiyorum. Kargocuya kontrol edeyim dedim. Abi çok yoğunuz dedi, bastı gitti. Gerçi kutuyu açınca da ilk bakışta belli olmuyordu. Dış taraf kırılmamış/çatlamamış. Panelin iç yüzeyi darbe almış ve içindeki sıvı yayılmış. Monitörü çalıştırınca fotoğraftaki görüntüyü aldım.

İlk monitörde sıkışmış piksel, değişim yapılan bu monitörde de artık darbe mi nasıl bir problemse, panel kullanılamaz halde. DOA kapsamında iade edilen monitörleri bize mi iteliyorlar anlamadım.

Pazartesi servis gelecek ve muhtemelen durumu üstlenmemeye çalışacaklar. Sonuçta ben bu monitöre 3.400 lira verdim. Kargocuların, kargolara nasıl davrandıkları ortada ve "Viktor R3znov buna 3.400 lira vermiş, dikkat edeyim" demiyorlar.

Direkt para iadesi isteyeceğim. Zaten bu monitörün kronik sorunlu olduğuna kanaat getirdim. İlk monitörde sıkışmış piksel vardı. @wthn arkadaşta da aynısı olmuş. Eğer iadeye yanaşmazlarsa ve değişim yaparlarsa, kesinlikle servisin gelip kurmasını isteyeceğim. Rezillik yemin ediyorum.

Eğer çirkeflik yaparlarsa, elimden gelen her yasal şeyi yapacağım. Şu an moralim o kadar bozuk ki şaşkınlık, sinir, bunalmışlık ve isyan hepsi birbirine girdi. İnşallah mağdur etmeye çalışmazlar. İlk değişimde yardımcı oldular ama bunda emin olamıyorum.

1 haftasında değilim. Şu rezilliğin son bulmasını istiyorum. Kargocuya kontrol edeyim dedim. Abi çok yoğunuz dedi, bastı gitti. Gerçi kutuyu açınca da ilk bakışta belli olmuyordu. Dış taraf kırılmamış/çatlamamış. Panelin iç yüzeyi darbe almış ve içindeki sıvı yayılmış. Monitörü çalıştırınca fotoğraftaki görüntüyü aldım.

İlk monitörde sıkışmış piksel, değişim yapılan bu monitörde de artık darbe mi nasıl bir problemse, panel kullanılamaz halde. DOA kapsamında iade edilen monitörleri bize mi iteliyorlar anlamadım.

Pazartesi servis gelecek ve muhtemelen durumu üstlenmemeye çalışacaklar. Sonuçta ben bu monitöre 3.400 lira verdim. Kargocuların, kargolara nasıl davrandıkları ortada ve "Viktor R3znov buna 3.400 lira vermiş, dikkat edeyim" demiyorlar.

Direkt para iadesi isteyeceğim. Zaten bu monitörün kronik sorunlu olduğuna kanaat getirdim. İlk monitörde sıkışmış piksel vardı. @wthn arkadaşta da aynısı olmuş. Eğer iadeye yanaşmazlarsa ve değişim yaparlarsa, kesinlikle servisin gelip kurmasını isteyeceğim. Rezillik yemin ediyorum.

Eğer çirkeflik yaparlarsa, elimden gelen her yasal şeyi yapacağım. Şu an moralim o kadar bozuk ki şaşkınlık, sinir, bunalmışlık ve isyan hepsi birbirine girdi. İnşallah mağdur etmeye çalışmazlar. İlk değişimde yardımcı oldular ama bunda emin olamıyorum.

Panelle ilgili sorunlarda direk iade alıyorlar değişim istemezsen bir arkadaşımın da başına gelmişti. Ben de bugün msi mag271cqr alacağım eğer fikir değiştirip mag321cqr'ye kaymazsa aklım. Samsung alacaktım ben de senin gibi fakat şöyle bi durum var, bu monitör 2017 çıkışlı ve büyük ihtimal üretmeyi bırakmışlar ya da türkiyeye ithalat olmuyor çünkü piyasada 27 inçlik modeli sadece hepsiburadada var başka sitelerde mevcut değil. E her sorunlu çıkan monitörü de iade alıp düzeltmiyorlarsa aynı monitörler piyasada dönüp duruyor diye düşünüyorum.

@Viktor R3znov Eyvah eyvah. Açarken video'ya aldın mı? Sana yüklemesinler hasarın sebebini. İnternetten uyguna bulunuyor ama ben Vatan'dan görerek aldım. 3660 TL'den 3400'e indirdiler 32 inch olanı. Atladım taksiye getirdim. Sadece sıkışmış pikselleri farketmemiştim, dibine girmediğim için. O da dün düzeldi. Keşke ilk monitörün için biraz dursaydın sıkışmış piksellerin üzerinde. Çok kolay oldu çünkü düzelmesi. Geçmiş olsun kardeşim. Bunu iade edip, görebileceğin şekilde satın alman daha iyi olacak sanırım.

Panelle ilgili sorunlarda direkt iade alıyorlar değişim istemezsen bir arkadaşımın da başına gelmişti. Ben de bugün msi mag271cqr alacağım eğer fikir değiştirip mag321cqr'ye kaymazsa aklım. Samsung alacaktım ben de senin gibi fakat şöyle bi durum var, bu monitör 2017 çıkışlı ve büyük ihtimal üretmeyi bırakmışlar ya da Türkiye'ye ithalat olmuyor çünkü piyasada 27 inçlik modeli sadece Hepsiburada'da var başka sitelerde mevcut değil. E her sorunlu çıkan monitörü de iade alıp düzeltmiyorlarsa aynı monitörler piyasada dönüp duruyor diye düşünüyorum.
İncehesap'ta da satıyorlar fakat bana da sorunlu cihazları döndürüyorlar diye geliyor. Umarım zorluk çıkarmazlar.
@Viktor R3znov Eyvah eyvah. Açarken video'ya aldın mı? Sana yüklemesinler hasarın sebebini. İnternetten uyguna bulunuyor ama ben Vatan'dan görerek aldım. 3660 TL'den 3400'e indirdiler 32 inch olanı. Atladım taksiye getirdim. Sadece sıkışmış pikselleri farketmemiştim, dibine girmediğim için. O da dün düzeldi. Keşke ilk monitörün için biraz dursaydın sıkışmış piksellerin üzerinde. Çok kolay oldu çünkü düzelmesi. Geçmiş olsun kardeşim. Bunu iade edip, görebileceğin şekilde satın alman daha iyi olacak sanırım.
Böyle bir şeyle karşılaşacağım aklımın ucundan geçmediği için kurarken videoya almadım fakat cihazı açar açmaz böyle bir şey görünce, hemen videoya aldım. Yani cihaz eve 10'da geldiyse, ben 10:15'te sıcağı sıcağına videoya aldım ve belgelendirdim. Sonra da Samsung'u aradım ve durumu anlatarak, servis talep ettim.

Eğer iade gerçekleşirse, üzerine biraz daha ekleyip Gigabyte Aorus alacağım. Değişirseler de servisin gelip kurmasını isteyeceğim. Şayet bana yıkmaya çalışırsalar, yasal haklarımı arayacağım. Hiç umut çıkmazsa, idareliğine bir monitör alacağım ama inşallah bu senaryo gerçekleşmez. Bir de ana monitörümü sattım ve şu an elimde 60Hz'lik monitör kaldı. Böyle olacağını bilseydim, satmazdım. Tadım tuzum kaçmış durumda. Bir tane panel Samsung'a koymaz. İnşallah mağdur etmeye kalkmazlar.

Son düzenleme:
Zannetmiyorum mağdur edeceklerini. En kötü zaten THH'den alırsın hakkını. Bende Aorus düşünmüştüm ilk başta ama o kadar para vermek istemedim. Olmazsa sende benim gibi 32'sine yönel. Biraz büyük ama 1 haftadır kullanıyorum, bir şikayetim yok.

@wthn

PWM backlighttan ve fazla büyük olmasından dolayı 32" olanı düşünmüyorum hocam. Zaten bu monitörden de soğutmayı başardılar. Çok hevesle satın almıştım.

Servisin eve gelmesi iyi oluyor. Problemi ve tepkiyi net olarak yansıtınca, iadeye onay verir diye düşünüyorum. Sonuçta para ondan çıkmıyor. Çünkü servis gelip, bakmadığında kafasına göre hareket edebiliyor.

Ya ciddi bir sarsıntıda köpük panele vurdu ve içindeki sıvıyı patlattı ya da DOA kapsamında iade edilen hasarlı/problemli bir cihazı kilitlediler. İnsanın aklına her şey geliyor.

Pazartesi gelse de çözüme kavuşsa. Az da para vermedik, 3.400 lira. Umarım parayı çöp etmezler yoksa sıkıntı büyük.

Çöp olmaz tabii ki o ne demek, hem hasarlı ürün gönder hem de paran yansın. MPG lerde de sıkıntı var diyorlar. Color Banding vs. Bilemiyorum valla, istersen iade gerçekleşirse paranı elinde tut farklı monitörler bak. Yeni çıkacak olan olabilir veya daha sorunsuz bir monitör. Ona zorlarsın.

Çöp olmaz tabii ki o ne demek, hem hasarlı ürün gönder hem de paran yansın. MPG lerde de sıkıntı var diyorlar. Color Banding vs. Bilemiyorum valla, istersen iade gerçekleşirse paranı elinde tut farklı monitörler bak. Yeni çıkacak olan olabilir veya daha sorunsuz bir monitör. Ona zorlarsın.

Eğer çirkefe yatarsalar ben de yatacağım. Eğer sen yaptın imasında bulunursalar, o zaman servis gelip kendi kursaydı diyeceğim. Kargocuya güvenip de kendisine 3.400 lirasını emanet eden müşterisine güvenmezseler, benim de tutumum farklı olur çünkü.

Parayı iade etsinler de monitör bulması kolay. O değil de ben ödemeyi, Hepsiburada.com'a kredi kartı üzerinden taksitle yapıyorum. Para iadesinde, HB üzerinden karta mı iade yaptırırlar yoksa hesap numarası isteyip, doğrudan mı yollarlar bilemiyorum.

Eğer taksitle aldıysan taksit taksit yatabilir, bilgin olsun. Ben öyle biliyorum da araştırmak lazım.

Eğer taksitle aldıysan taksit taksit yatabilir, bilgin olsun. Ben öyle biliyorum da araştırmak lazım.

Daha önceki iadelerime baktığımda, ödediğim miktar karttan düşülüyor ve aylara yayılan vade siliniyordu. Karta ya da nakit iadesi benim için önemli değil. Önemli olan, para iadesini HB mi yapacak yoksa Samsung mu? İlk cihazı HB'den almıştım ve yenisi gelince bugün alıp gittiler. Herhalde muhtemelen Samsung ile muhatap olacağım. Bakalım, nasıl olacak göreceğiz. Para yanmasın da... İnsanın zoruna gidiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı