@Oreki
Sıkışmış piksellerde ısındıkça, enerji geldikçe düzelme olayı oluyormuş. Reddit'te ve birkaç yerde okumuştum. Ayrıca YouTube'da sıkışmış piksel için, ekrana bildiğin hafifçe masaj uygulayıp, piksele görüntü gitmesini sağlıyorlardı. Ne yapsam bilemiyorum. Ciddi anlamda, ilk kez bir monitörü bu kadar çok beğendim. GTX 1070'de 2K'da güzel performans verdi. Sen bana ne tavsiye edersin?
Yayılmayacaksa, kesinlikle iade etmem ama bu piksel konularına da hakim olmadığım için bilemiyorum. Gerçi garanti kapsamında olduğu için, en kötü durumda paneli değiştiriyorlar. Acaba dursa, ileride sıkıntı çıkarsa mı garantiye yollasam?
Biliyorsun, geçen aldığım yan monitörde 2 tane ölü piksel çıktı. Paneli yenisiyle değiştirip, garanti kapsamında evime yolladılar. Ücret de alınmadı. En kötü ihtimalle, ileride böyle bir süreç olur diye düşünüyorum. Ne dersin?
Ekleme: Sıkışmış pikselden kastım, sadece siyah ve lacivert gibi koyu renklerde gözüken, renkli bir piksel. Pikselin bazı renkleri enerji vermiyor, bazıları veriyor ve ortaya renkli bir nokta çıkıyor. Buna stuck pixel diyorlar.
Ölü pikselde ise genellikle beyaz ya da açık renkli ekranlarda gözüküyor. Siyah renkli bir nokta ve geri döndürülmesi imkansız.
Hani şu ölü piksel testi sitesi var ya?
Ölü Piksel ve Bulutlanma Testi Yapın!
Buraya giriyorum ve tüm renkleri sırasıyla deniyorum. Beyaz ekranda hiçbir siyah ya da renkli nokta yok. Yeşilde yok. Kırmızıda yok. Lacivertte hafif görünüyor ve siyahta belirginleşiyor. Ekran 2K olduğu için de noktanın büyüklüğü 1080p'deki kadar geniş değil. İncecik ve görebildiğim kadarıyla hafif renkli bir nokta (pembemsi).