Samsung LC27HG70QQMXUF vs MSI Optix MAG271CQR

Bekleme şansınız varsa LG 27GL850-B modelini bekleyin derim.

En az 4.000 TL ile gelir bence bu. Bu arada HDR10muş. Samsung HDR600. HDR600 daha iyi değil mi?

Bu arada Hepsiburada'da şöyle bir yorum gördüm (Bence aşırı saçma)

"Ürün çok güzel fakat 27" olması nedeni ile görüntü kalitesi 24" e göre az farkla düşük kalıyor."

Düşündüm ama ne demek istediğini bulamadım. 1080p olsa, 27" te görüntü bozulabilir belki de 2K'da niye bozulsun?

Ayrıca monitörde flicker free var değil mi? Düzenleme: Varmış.

Monitörü aldım bakalım. Yarın, Allah'ın izniyle kazasız belasız gelir inşallah :)

Son düzenleme:
1440p 27”, 1080p 24”e göre bariz daha keskin zaten biri 90 PPI civarı diğeri 105 PPI.

HDR 400-600-1000 bunların hepsi HDR10 standartlarına giriyor. Yine de LG model HDR400, Samsung’a göre kötü. Hayırlı olsun pişman olacağınızı sanmıyorum ölü piksel vs çıkmadıkça.

Son düzenleme:
2K'da 2070 ile 1070 1080P'de aldığın FPS'den daha düşük FPS alırsın hem de çoğu oyunda en az %20 fark ediyor. O nedenle 2K'da bence 2080'in altına düşmemek lazım.

Monitör olarak da bunu alabilirsin:Dell S2417DG 23.8" 1ms 165Hz (HDMI+Display+4xUsb3.0 ) G-Sync Fiyatı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI'ı dün aldım, yarın da iade için yollayacağım. Konumda yazmıştım ama özet geçeyim yine senin için.

Backlight bleeding sıfıra yakındı, ölü piksel yoktu. Tabi bu ikisi tamamen şans, bende yok diye sende de olmayacak diye bir kaide yok.

Ghosting her VA panel kadar vardı, Fast modu aralarından en iyisiydi diyebilirim. Ne çok Blur vardı ne de çok ghosting.

Renkler iyiydi, yine de QLED monitörüm kadar değil. Siyah beyaz dengesi kötüydü, ya da ben yakalayamadım. Black Tuner'ı fazla açınca koyu griler siyah oluyordu, açmayınca da beyaz arka plan üzerindeki şekiller kayboluyordu. Mesela Technopat'taki şu çerçeveler gözükmüyordu. Benim CFG70 renk konusunda yere gömer MAG271CQR'yi.

Color banding de vardı, belki baktığım içerikten kaynaklıdır ama bilmiyorum vardı yani.

CHG70 de QLED ve 10 bit, büyük ihtimal çok daha iyi renklere sahiptir ve 10 bit bir panelde color banding olacağını hiç sanmıyorum.

Ayrıca alacaksanız da bekleyin ben 2680TL'ye aldım 2-3 gün önce yine düşecektir. CHG70 de geçen gün 2800 TL idi, bu fiyatlar fazla şu an biraz bekleyin.
Ben bu problemleri her konuda söylüyorum.

Son düzenleme:
İnceleme yazısı yazar mısın ürün eline ulaştığında? Bu iki üründen birini alacağım ben de. Batuhanın yazdıklarının bana çok yararı oldu fakat c27hg70i de incelemek gerek.

@aroundtheoutside

Sadece bir tane sıkışmış piksel çıktı. Yalnızca siyah ekranda görünüyor (Hafif renkli gibi). İade edip, yenisiyle değişsem mi bilmiyorum. Ne yapsam? Rahatsız etmiyor fakat sıkışmış pikselin düzelme ihtimali var diye okumuştum. Acaba iade etme işine girişsem mi? 2 hafta önce de 2. yan monitör almıştım. Onda ölü piksel çıkmıştı ve değişim istediğim halde, paneli değiştirip yolladılar. Böyle saçmalıklar yaşamak istemiyorum. Kararsız kaldım.

@dogant

Az önce BF V'te test yaptım. 2K'da GTX 1070 Ultra ayarlarda 75-100 FPS arasında seyrediyor. Beklediğimden daha iyi. Ek olarak TN panel düşünmüyorum. VA panel fakat IPS renk kalitesinden eksiği yok. 10bit monitör olması farklı kılıyor. Bütçe olarak 4.200 TL'ye çıkmak istemiyorum. Tavsiyen için teşekkür ederim.

@Geoffroy

Monitörün renkleri ve tasarımı muhteşem. Kesinlikle tavsiye ederim fakat şu an bir adet sıkışmış piksel var sanırım. Yenisiyle değişim talep etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
10bit monitör olması farklı kılıyor.

Gözlerim kör değilse Gigabyte olan gerçek 10 bit. Gerçek 10 bit mi? Ne? Ne? Samsung olan bile sahte 10 bit. Panel tipi AAS IPS (Azimuthal Anchoring Switch) bir IPS türevi panel ve üreticisi Innolux. Yalnız bütçeni çok aşıyor. Samsung olan ideal.

Edit: almışsın zaten. Hayırlı olsun.

Son düzenleme:
@Oreki

8Bit + HDR'dan dolayı 10Bit deniliyordu. Şu an orasıyla ilgilenmiyorum açıkçası. Monitörü iade talebi oluşturdum. Bizde şans yok ki. Sadece siyah ekranda gözüken, görebildiğim kadarıyla hafif renkli bir ince nokta var (mor/pembe gibi). Muhtemelen sıkışmış piksel. Hepsiexpress'ten iade randevusu aldım. Yarın gelip, alacaklar.

Geçen aldığım yan monitörde ölü piksel çıkmıştı. Onda da ürünün sıfırıyla değişimini ya da para iadesini istedim. Adamlar gitti, panelini değiştirip gönderdi. O yüzden kafam allak bullak. Bu kez servise göndermeyip, doğrudan Hepsiburada üzerinden gönderiyorum. Kutuya da kesinlikle müdahale edilmesine izin vermiyorum diye not bırakacağım.

Bu sıkışmış pikselin çaresi yok mudur? Gözüme batmıyor. Bir problem var mı diye ekranı detaylıca incelerken denk geldim. Yayılma riski olur mu?

Bende de benzer bir durum olmuştu. 1-2 ay sonra kendi kendine düzelmişti. Nasıl olduğunu hala anlayamadım.
8Bit + HDR'dan dolayı 10Bit deniliyordu.

Yok ondan dolayı değil. Kafanı karıştırma şimdi hiç. Bu arada sıkışmış pikselden kastın nedir? Bendeki olay ölü pikseldi.

@Oreki

Sıkışmış piksellerde ısındıkça, enerji geldikçe düzelme olayı oluyormuş. Reddit'te ve birkaç yerde okumuştum. Ayrıca YouTube'da sıkışmış piksel için, ekrana bildiğin hafifçe masaj uygulayıp, piksele görüntü gitmesini sağlıyorlardı. Ne yapsam bilemiyorum. Ciddi anlamda, ilk kez bir monitörü bu kadar çok beğendim. GTX 1070'de 2K'da güzel performans verdi. Sen bana ne tavsiye edersin?

Yayılmayacaksa, kesinlikle iade etmem ama bu piksel konularına da hakim olmadığım için bilemiyorum. Gerçi garanti kapsamında olduğu için, en kötü durumda paneli değiştiriyorlar. Acaba dursa, ileride sıkıntı çıkarsa mı garantiye yollasam?

Biliyorsun, geçen aldığım yan monitörde 2 tane ölü piksel çıktı. Paneli yenisiyle değiştirip, garanti kapsamında evime yolladılar. Ücret de alınmadı. En kötü ihtimalle, ileride böyle bir süreç olur diye düşünüyorum. Ne dersin?

Ekleme: Sıkışmış pikselden kastım, sadece siyah ve lacivert gibi koyu renklerde gözüken, renkli bir piksel. Pikselin bazı renkleri enerji vermiyor, bazıları veriyor ve ortaya renkli bir nokta çıkıyor. Buna stuck pixel diyorlar.

Ölü pikselde ise genellikle beyaz ya da açık renkli ekranlarda gözüküyor. Siyah renkli bir nokta ve geri döndürülmesi imkansız.

Hani şu ölü piksel testi sitesi var ya? Ölü Piksel ve Bulutlanma Testi Yapın!

Buraya giriyorum ve tüm renkleri sırasıyla deniyorum. Beyaz ekranda hiçbir siyah ya da renkli nokta yok. Yeşilde yok. Kırmızıda yok. Lacivertte hafif görünüyor ve siyahta belirginleşiyor. Ekran 2K olduğu için de noktanın büyüklüğü 1080p'deki kadar geniş değil. İncecik ve görebildiğim kadarıyla hafif renkli bir nokta (pembemsi).

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı