Samsung ne yapmaya çalışıyor?

Herkes Samsung'u savunuyor ama amiral gemisi üretemiyor anlayın artık. Apple iPhone 13 serisi ile büyük adım attı pil performansı artık bütün Android'lerden en az %10 daha iyi, YouTube'da testleri var. Savunmayın şu markayı F/P cihaz üretemiyor, benim fikrim bu. Xiaomi şu an tam bir F/P cihazlar çıkartmaya başladı. En iyi örneği Note 10s. İşlemciye gelirsek yine YouTube'da testleri var Exynos 2200 geekbenh 5'te SD 8 gen 1'i geçememiş. Exynos 2100 de SD 888'i geçememiş zaten 990'ı anlatmama gerek yok.
Herkes Samsung'u savunuyor ama amiral gemisi üretemiyor anlayın artık. Apple iPhone 13 serisi ile büyük adım attı, pil performans UI artık bütün Android'lerden en az %25 daha iyi YouTube'da testleri var.
Bu da taklidini yaptığının kanıtı.
Yeni a03.
Kaynak: Webtekno.
Bu da taklidini yaptığının kanıtı.
Yeni a03.
Kaynak: Webtekno.

Öylede yanlış bilgi etiketini yersin.
Haterlik yapmayi birak artık.

Samsung birçok markadan daha iyi, hâlâ F/P telefonları var. Sevmiyorsan alma.
markaları taklit etme kısmını anlamadım. Başka markalar taklit ediyor olmasın :) İlk Edge ekranı Samsung getirdi. İlk full size ekranı Samsung getirdi. Samsung Galaxy S8'den önce full size ekran kimde vardı? Samsung her zaman özgün tasarımların ilklerine imza atmış bir markadır.
Kutudan şarj aleti çıkartma dışında yok galiba.

Samsung birçok markadan daha iyi, hâlâ F/P telefonları var. Sevmiyorsan alma.

Kutudan şarj aleti çıkartma dışında yok galiba.
Ben kutudan şarj aleti çıkartma konusunu bir taklit olarak görmüyorum. Her markanın iki amacı vardır o da hem çok ürün satmak hem de maksimum miktar da kâr elde etmektir. Hiçbir marka, aman tüketici çok para harcamasın demez. Bir marka düşünün ki bu marka Apple. Apple, kutu içeriğinden şarj adaptörünü çıkarıyor. Peki sonra ne oluyor? Apple'ın kârı, satışları düşüyor mu? Hayır, Apple aynen satışlarına devam ediyor. Adaptörün olmadığını öğrenince insanlar biraz tepki gösteriyorlar sadece. Hatta sosyal medyada Apple'ın yapmış olduğu bu hamleyi destekleyenler bile var. Sonuçta bu markalar rakip markalar ve birbirlerinin neler yaptığına, ne sattığına, ne kazandığına bakıyorlar. Bakıyor Samsung değişen bir şey yok, o da çıkartıyor. Samsung'un başındaki isim siz olsanız bunu siz de yaparsınız. En başta Samsung bunu eleştirdi diyeceksiniz çünkü tepkileri gördüler en başta eleştirdiler ama rakamlara bakınca bunu kendilerinin de yapmasının iyi olduğunu düşündüler ve yaptılar. Bu bir marka ve bu markanın amacı ürün satmak, kâr elde etmek. Bunu her marka yapabilir. Adaptörün çıkmasını desteklemiyorum yanlış anlaşılmasın, Dünya'nın en saçma ve sinir bozucu hamlesi ama durum taklit değil, onu açıklamaya çalışıyorum. Bu bir taklit değil, maksimum kâr elde isteği ve bu bir markanın en büyük amacı zaten. Bunun çözümü iki seçeneği de sunmaktır bence. Mesela ben yeni bir cihaz alsam şu an da adaptörüm yok, o yüzden kutudan adaptör çıkanı alırım.

Şöyle bir açıklama yapayım sanırım yıllardır bu işin içinde olan arkadaşlar var bizler gibi.
S22 Ultra'ya her şey koyulmuş diğer modeller boş kalmış. Ne gibi boşluk derseniz ekran çözünürlüğü direk dikkatimi çekti FHD+ ekran koymuşlar S22 ve S22 Plus modeline bu biraz üzüyor açıkçası, S6, Note 5 Note 7, S7 Note 8 Note 9 kullandım onlarda bile QHD idi. Yani amiral gemisi telefona koymamaları ayıp olmuş fark olarak önceki seri ile aynı gibiler artık eskisi gibi inavasyon yok gibi geliyor sadece 3, 5 yeni yazılımsal özellik.
Bir de fiyatından dolayı eskiden s serileri daha kolay alınıyordu hiç a serisi j serine bakılmazdı yani.

Ne gibi boşluk derseniz ekran çözünürlüğü direk dikkatimi çekti FHD+ ekran koymuşlar S22 ve S22 Plus modeline bu biraz üzüyor açıkçası.
S21 ile beraber S22 modelinde çözünürlük 1080P+ panele düştü maalesef. Ultra modelleri S21 serisiyle beraber artık daha iyi panele sahip düz ve Plus modeline göre.

Kendi açımdan Xiaomi/Samsung kıyaslaması yapmak istiyorum. 4 sene J7 Prime (benim camavarım hala kullanıyorum)kullandım. 2 aydır POCO X3 NFC'yi kullanıyorum. Şunu kesinlikle söylüyorum Xiaomi'nin yazılımı berbat. Ben böyle berbat yazılım görmedim. Sorunlar; bildirimler gelmiyor, alarm çalmıyor, kulaklık ses çıkışı berbat ötesi(hassas olduğum konu). Kulaklığı çıkarıp takınca, şansa bir bildirim gelince, diğer uygulamalardan ses gelince, müzik değiştirince... Kulaklık sesi bozuluyor. Sanki darbeli matkapla kafama vuruyorlar. Liste bitmez. Bana anlatılan, övülen uçulan, kaçılan telefon bu degil. Bu durumu şöyle çürütmek istiyorum. Bu fiyat performans telefonları olabildiğince ucuz tutulur. Üstüne Xiaomi zibilyon tane telefon ürettir. Gelistirici ekibi de F/P modellere agirlik vermez.

Kendi açımdan Xiaomi/Samsung kıyaslaması yapmak istiyorum. 4 sene J7 Prime (benim camavarım hala kullanıyorum)kullandım. 2 aydır POCO X3 NFC'yi kullanıyorum. Şunu kesinlikle söylüyorum Xiaomi'nin yazılımı berbat. Ben böyle berbat yazılım görmedim. Sorunlar; bildirimler gelmiyor, alarm çalmıyor, kulaklık ses çıkışı berbat ötesi(hassas olduğum konu). Kulaklığı çıkarıp takınca, şansa bir bildirim gelince, diğer uygulamalardan ses gelince, müzik değiştirince... Kulaklık sesi bozuluyor. Sanki darbeli matkapla kafama vuruyorlar. Liste bitmez. Bana anlatılan, övülen uçulan, kaçılan telefon bu degil. Bu durumu şöyle çürütmek istiyorum. Bu fiyat performans telefonları olabildiğince ucuz tutulur. Üstüne Xiaomi zibilyon tane telefon ürettir. Gelistirici ekibi de F/P modellere agirlik vermez.

Dediğiniz sorun belki POCO serisi için olabilir.

Elbette mi çok fazla model çıkarıyor ama baktığınızda Samsung da artık fazlaca telefon üretiyor. Evet mi yazılımda biraz sorunlu buna lafım yok ama Mi'nin de kaliteli modelleri var.
Bu arada Samsung A serisine çok mu önem veriyor?

O konuda baklısınız. Hatta Xiaomi'nin ses konusunda başarılı telefonları var. Bu sorun POCO X3 telefonlarda bulunan bir hata olabilir. POCO, Xiaomi'nin alt markası. Hindistan da üretim yapıyor diye biliyorum.

Dediğiniz sorun belki POCO serisi için olabilir.

Elbette mi çok fazla model çıkarıyor ama baktığınızda Samsung da artık fazlaca telefon üretiyor. Evet mi yazılımda biraz sorunlu buna lafım yok ama Mi'nin de kaliteli modelleri var.
Bu arada Samsung A serisine çok mu önem veriyor?
Evde Galaxy A20, Galaxy A52 ve Galaxy A72 modelleri var. Galaxy A20 modeli biraz eskidi artık, o bayağı giriş segmenti bir telefondu ancak Galaxy A52 ve Galaxy A72 modelleri gayet başarılı modeller. Cihazları oyun amaçlı kullanmıyoruz ama günlük kullanımda, sosyal medya kullanımında, fotoğraf ve video çekiminde, bir şeyler izleme ve dinleme konusunda gayet yeterli ve güzel modeller. Android 12'ye de kısa bir süre içerisinde geçtiler. Yazılım konusunda gayet başarılılar. Onun dışında tasarım olarak da gerçekten göze hitap eden, güzel tasarımları var. Fiyatlar oldukça yükseldi ancak yazılım konusunda gerçekten problemi olan cihazlar değiller.

Donanım haber tayfasının açtığı başlıkları burada bari görmeyim diyorum ama olmuyor, Samsung gibi dünya devi bir firmaya çöp diyen mi ararsın, TVleri hemen bozuluyor diyen mi ararsın, Çinli firmalarla ile yarıştıran mı arasın aynı kafa burada da devam ediyor.
Ülkede cehalet parçalardan akıyor ve her yere sirayet etmiş durumda.
Bari burası bozulmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı