Samsung Note 4 Çok Isınıyor ve Şarjı Çabuk Bitiyor

• Konuyu başlatan xenia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 92.513
Arkadaşlar bu ısınmanın hızlı şarj ve işlemciden kaynaklı olduğunu belirtmek isterim.

Cihaz 5v luk şarj aleti ile şarj edilince değerler 60 dereceleri görmüyor. Ama kendi şarj aleti 9 v verdiği için işlemci de hızlı şarj için sistemi zorladığından 60 dereceleri görüyor. Cihaz şarj olurken arkada çalışan uygulamaları grenify ile kapatırsanız cihaz ısınmıyor çok fazla.

Cihaz genel anlamda yükteyken 70 derecelere geliyor buda işlemcinin yüksek frekansta çalışmasından kaynaklı eğer root ile çekirdekleri düşürür ghz değerini aşağı çekersiniz ısınma yapmıyor eski cihazlar gibi.

Benim daha önce kullandığım xperia z2 de işlemci çok ısınıyor diye soğutmak için aynı bilgisayarlarda olduğu gibi bakır borular ve plakalar kullanmışlardı o halde bile çok ısınıyordu .

Uzun lafın kısası yeni çıkan amiral gemisi tabir edilen tüm cihazlar bunun kadar ısınıyor denenmiştir.

Note 4 için tek sıkıntı 3 gb ram den sadece 400 mb kadar kalması bunuda 5.1.1 güncellemesi ile çözeceklerini belirttiler. Alacak olan veya kafasında soru işareti olan varsa note 4 iyi bir tercih olacaktır .

Note 4 SM- N910S modelini kullanıyorum Kore için üretilen model bu ve Exynos işlemci var Antalya'nın bu sıcağında Asphalt 8 oynadım 20 dakika falan çok aşırı ısınma fark etmedim. Gerçekten Exynos işlemciler çok sağlam arka planda 10 tane uygulamayı açık bıraktım birazcık bile kasma olmadı.

Herkese Merhaba,
Sadece bu başlığa cevap yazmak için üye oldum arkadaşlar.
Benim 2 yıllık Samsung Galaxy Note 4 cihazımın bataryası öldüğü için değiştirmiştim. Yeni bataryada bu başlıktaki sorunları yaşamaya başladım. Telefon sürekli ısınıyor ve şarjı çok çabuk bitiyordu. Telefon yazılımından anlayan biri olarak, ayarlar, uygulamalar, geliştirici seçenekleri v.s. Her şeyi kontrol ettiğimde telefonun çok fazla yazılımı kendiliğinden açıp çalıştırdığını fark ettim. Smart Manager ile hepsini sonlandırdım fakat hemen ardından tekrar girdiğimde birbirinden alakasız bir çok programın yine çalışmaya başladığını gördüm. Geliştirici seçeneklerinden ram kullanan uygulamaları gösteren menüyü açtım ve gözlerime inanamadım. O kadar çok programı sürekli açıp kapatıyordu ki zaten ısınmaması mümkün değildi. Bu arada telefonumda birkaç banka uygulaması, 4 oyun, birkaç alışveriş sitesi uygulaması ve yine birkaç tane yararlı uygulama dışında fazla bir şey yüklü değildir. Twitter hariç sosyal medya uygulamalarının tümü devre dışıydı. Samsung'un ultra güç tasarrufu menüsü çalışan tüm uygulamaları kapatır. Telefonu ultra güç tasarrufu moduna alınca ısınma olayı ortadan kalktı. Demek ki gerçekten de yazılımların kendiliğinden açılıp kapanması ile ilgili bir aşırı ram kullanımı söz konusuydu. Hemen telefonun yedeklerini alıp format attım. Öyle değişik formatlardan değil. Direk telefonun menüsünden fabrika ayarlarına döndürdüm. Tüm sorunlar ortadan kalktı. 3 konuda faydası oldu:
1- Telefon artık ısınmıyor.
2- Şarjı normale döndü.
3- Telefonu sıfırlayınca aslında ne kadar gereksiz uygulamanın yüklü olduğunu gördüm. Özellikle alışveriş sitelerinin uygulamalarını boşuna yüklemişim. Hiçbirini tekrar yüklemedim. Artık tarayıcıdan giriyorum. Siz de tarayıcıdan girebildiğiniz sayfaların uygulamalarını yüklemeyin.

Umarım herkesin sorunu çözülür. Herkese iyi günler...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı