Samsung Note 9'dan Mi 9T Pro'ya geçiş ve geri dönüş hikayem

Xiaomi'nin arayüzünü ben başarılı buluyorum, One UI arayüzü kadar başarılı bulmuyorum. Samsung çok uzun senelerdir Android tarafında genel olarak rakiplerinden daha kullanışlı bir arayüze sahip. S5 modelinden önceki cihazlarında yazılım sorunu vardı, S5 modeli ile birlikte bunu düzelttiler.

Kamera konusunda şaşırmadım açıkçası Xiaomi şimdiye kadar Samsung ve Huawei ile yarışacak kamera çıkaramadı. Amiral gemisi modellerde hep Samsung ve Huawei'nin bir adım gerisinde.

Mİ9T PRO normalde S10 serisinin rakibi ancak kamera olarak öyle değil. S9 serisi bile arka kamera olarak bu Xiaomi modellerinden daha iyi. S8 serisiyle bile ancak kapışır bu Mİ9T PRO. Samsung kamera noktasında öncü firma, kolay değil Samsung'tan daha iyi kamera performansı sergilemesi. Bunu son yıllarda başaran Huawei, Google vardı, Apple modelleri de bu sene kamera olarak eskiye nazaran ciddi ilerledi.

Note 9 modelindeki Exynos 9810 tek çekirdek performansında SD 855 modelinden daha üstün, çoklu çekirdek ve GPU avantajı var SD 855 yongasının.

Son olarakta seversiniz sevmezsiniz ama şu bir gerçek Samsung sorun vermeme bakımından Android tarafındaki en güvenilir firma. Onlarca modeli var ve yılda 300 milyon fazla telefon satışı yapan bir firma, en çok satan üretici bunlara rağmen bunları yapmak kolay iş değil.

Türkiye şartlarında Xiaomi fiyat performans olarak en mantıklı tercihlerin başında geliyor.

Yüksek kalitede bir cihazda düşük/orta kalite bir cihaza geçmenin kötü yanı bu bence, belki donanım olarak yerini tutuyor olabilir ama malzeme vs olarak asla tutmuyor.

Note 9'da stereo çift hoparlör var, Mi9T PRO modelinde ise mono(tek) hoparlör var. Hoparlör senin için bu kadar önemliyse Mi9T PRO modelinin hoparlörlerine niye bakmadın burada suç birazda sen de. Almadan önce özelliklerini kontrol etseydin keşke.

Bende aynı telefonu kullanıyorum ancak sizin beklentileriniz çok yüksekmiş. Mi9T pro Şuan SD855 chipsetli en ucuz telefon. Tabiki de bir iPhone x veya 11 değil, Samsung note 9-10 ayarında bir telefonda değil. Xiaomi yıllardır en iyi donanımı en ucuza sunmaya çalışan bir firma. Benim ilk Xiaomi telefonum mi5 oldu. 3.5 sene önce 1150 TL'ye almıştım. O zamanlar SD820 chipseti android cihazların en üst seviyesiydi ve sadece 2500-3000tl arasında satılan amiral gemilerinde vardı. Arada ki farkı siz düşünün. 1150 liralık cihaz ile 3000 liralık cihaz aynı olamazdı bu beklentiyle satın aldım ve çok memnun kalarak 3 sene kullanıp emekliye ayırdım. Ben fazla fotoğraf çeken birisi değilim, aynı şekilde ses kalitesi de çok önemli değil ama donanım ve pil performansı benim için herşey. Telefon elimde bütün gün internetteyim 10 saat ekran süresi alıyorum. Arayüz yağ gibi akıyor işlemci gücü ortada. Bir telefondan herkesin beklentisi farklı bu sebeple ne istediğimizi bilip ona göre telefon almamız gerekiyor yaşadığınız kötü tecrübeyi çok iyi anlayabiliyorum.

Bence hangisi daha hızlı diye düşünmek artık anlamsız salise fark yaratır anca telefonların hızını karşılaştırmak en çok hangi araba basıyorsa onu almak gibi bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…