Samsung NP270E5E BIOS güncellemesi

Abdullah Ynk

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2013
Mesajlar
9
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni Acmisi
Merhaba arkadaşlar benim modeli Samsung NP270E5E olan bi bilgisayarım var ve biosu silindi tüm Türk ve yabancı sitelerde aradım ama biosunu bulamadım. Sırf biosu yok diye bilgisayarı çöpe de atamam yardım ederseniz sevinirim.

7518799a-84f8-4c31-bb9b-c11e5d41a5c5.jpg
 
Bilgisayarda herşey normal ama ekran görüntüsü yok çipler sağlam ekran kartı sağlam. Hangi bilgisayarcıya gittiysem bios romu lazım bulamıyoruz diyorlar. Görüntü yok dediğim bios'a hiç bir şekilde girmiyor, Windows bozuk o yüzden siyah ekranda kalıyor. F2'ye basınca tam bios'a girecekken siyah ekran da kalıyor bilgisayar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası şu an bende biosumu güncellemek istiyorum o yüzden bende buralarda sürünüyorum. Durum şu:

Birkaç ay önce, babam " hadi senin windows u profesyönel yapalım" diyip oldukça güzel çalışan Windows'umu ayda bir 'lisansınızın süresi dolmuştur' diye öten bir hale getirdi( profesyonelin hiç bir ayrıcalığı yok, insanların sizi kandırmasına izin vermeyin, he demeyin).

2 ay önce linüx tabanlı çalışmak istediğimden windows un yanına ubuntu kurmaya karar verdim. Bu normalde oldukça kolay, daha önce yaptığım bir işlemdir. Ancak sıkıntıyla burda karşılaştım.

USB den boot olmuyor, direk windows açılıyordu. Bende dedim, 'bios menüsüne gireyim, ordan hallolur'.

Bilgisayarımda bunun için tuş f2, ne türlü basarsam basayım, bios menüsüne girmiyor, direk windows açılmaya devam ediyordu. Dedim ki ' ya bu normalde böyle yapmazdı, belki tuş değişti'. Ve sırasıyla, Başta del ve f10 olmak üzere esc den, pagedown a kadar üst sıra tuşların hepsini ikişer kere denedim. Hala tık yoktu.(windows un ayrı bir ekranı var o açıldı ama o da hiç bir işe yaramıyor)

En sonunda, samsung web desteğe başvurdum. Durumumu anlatınca kullanım kılavuzunu okumayı akıl edemediğimi düşünecek olacaklar ki aldığım yanıt' f2 tuşuna basın' oldu. Bunu yaptığımı anlatınca ve ' sizi en yakın teknik servise yönlendiriyim, nerede oturduğunuzu alabilir miyim?' şeklinde geri dönüş alınca, durumun ciddi olduğunu anladım...

Bunu duyunca ilk yaptığım şey, bilgisayarlar konusundaki üstün bilgisi ile övünen babama danışmak oldu. Aldığım cevap " ya birşey olmamıştır, sen yanlış basmışsındır, hem ubuntuyu ne yapacaksın sen, o ne?" olunca yanlış kişilere güvendiğimi anladım, ve biraz daha uzman birine durumu anlatmaya karar verdim.

Kadıköyde kendi teknik servislerine götürünce, bilgisayara anında el koymaya çalıştılar. Daha önce telefonumla aynı hatayı yapıp, teknik olarak hiç bir şey yapmamış olsalarda para ödemek zorunda kaldığımdan, kanmadım. Ve yanındaki bilgisayarcıya durumu göstermeye karar verdim

Abi şöyle bir bakındı, benim denedim deyişimi takmadan tek tek üst sırayı denedi. Ve ardınan dönüp ' bunun bios yazılımında sıkıntı oluşmuş. Windows güncellerken bu modellerde olabiliyor' dedi...(orda içimden babama ne lanetler okudum bilemezsiniz) ' e ne yapıcaz?' diyince ' ana karttan çıkartıp, bunun ayrı yuvaya takıp ordan yazılım güncellenir' diye cevap alınca başımdan kaynar sular döküldü. Ben bu bilgisayarı pek çok sepeten pek çok kere açtım, ve biosun anakartın altında, bilgisayarı yarı yarıya sökmeden ulaşamayacağı bir yerde olduğunu biliyordum. Bi cebimdeki 10 tl ye baktım bi de adama... ' saol abi' diyip kaçtım.

Ve işte burdayım, internette fellik fellik çözüm arıyorum.


İlk düşüncem, bios u güncelleyeyim, oldu. Samsung un sitesi kalbimi kırdı bana yeterli bilgi vermediği gibi, güncelleme aracı bios la ilgili olmayan her şeyi sundu. Samsung update te ses kartından bluetooth a, lan a kadar her şeyin sürücüsünün güncellemesi var, bios güncellemesi yok. Ha onlarıda güncelleyemiyorum, çünkü dediğine göre 2gb lık güncellemeler için 250 gb lık boş alan olan diskte yeterli alan yok, bir yada birden fazla dosyayı silip yer açmalıyım.

Nefes aldım nefes verdim. Gittim bu biosun üreticisini bulsum. İşte ana siteleri: Phoenix Technologies - Leading PC Innovation since 1979 ve işte bios ları için ana siteleri: PhoenixBIOS.com | The Official BIOS Update and Support Center for Phoenix Technologies

ikinci linkin tamamıyla bir program reklamı olduğunu belirtmek zorundayım. İşte sitede yazan şey: "BIOSAgentPlus's is small FREEprogram that helps you quickly identify and update your BIOS " he free he free. eminim freedir.

programı indirdim, ilk kısmı yani update leri bulmayı oldukça güzel gerçekleştirdi, biosumda dahil 14 sürücümün güncelleştirilmesi gerekiyor. Oldukça mutlu, oh be en sonunda olucak diye update a tıklayınca karşılaştığım şey, join! Register! gibi şeyler oldu, evet nasıl gidersem gideyim 29 dolarlık ücretin etrafından dolanamıyorum. Bu 150tl civarı bir şey demek! Ya benim bilgisayarı satsam 200 tl üstüne gitmiyor!

Daha önce teknopat ta paylaşılan bu sitede: Windows Üzerinden Otomatik BIOS Güncelleme hiç bir çözüm işime yaramadı. Evet hepsini indirdim. Artık o kadar umutsuz durumdayım çünkü.

Artık açıkçası yalan söylemeyeceğim, Umutsuz durumdayım. Gidicem, bu video da gösterildiği gibi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bios a reset atıcam, ardından bir format, gene çalışmazsa, bilgisayarı babamın başında kırıcam.
 
Hepten saçma şeylere kafa yormuşsunuz işiniz olmayan yerlere girmişsiniz. Bilgisiz kişilerle konuşmuşsunuz.
Windows normal açılıyorsa BIOS'a girmek için bu adımları uygulaman lazım. Win 7 değildir herhalde seninki.
Windows 8 yüklü bir sistemde UEFI (BIOS) ayarına erişim

BIOS'dan Secure boot kapatıp, AHCI ayarlarını Auto varsa Auto yok ise kapatman gerekli.

Samsung gibiler güncelleme almaz boşuna güncellemeye uğraşma Windows açılıyorsa. Linux tarız şeylere de kafanı yorma daha çok içinden çıkamazsın.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı