Samsung NP300e5e-s02-tr Aşırı Isınma Sorunu

mutualist

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Engineer
Merhaba arkadaşlar dizüstü bilgisayarım son birkaç aydır aşırı derecede ısınıyordu cpu ve gpu sıcaklıkları 100 dereceye kadar çıkıyordu. Dolayısıyla örneğin 60 fps oynadığım oyun 20-25 fpslere düşüyor. Bende sorunun fan ve termal macun olduğunu düşündüm ve içini açıp fanı temizledim tamamen kurumuş olan macunu da temizleyip yeniledim. Fakat sorun hala devam ediyor. Boşta sıcaklıkta sorun yok 45-55 derece arası fakat oyunlarda 100 dereceye ulaşıyor. Laptop olduğu içindir demeyin çünkü aynı laptop arkadaşım da ve max 80 dereceyi geçmiyor ve performansta düşüş yok nedeni ne olabilir görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Özellikler

Samsung NP300e5e-s02-tr
i3 3120m
4 GB RAM
HD 8750m

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanı kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yoktu macunu da ince ve düzgün talimatlara uygun şekilde sürdüm fakat hala aşamadım sorunu normal sıcaklık 45-50 arası ama tam yükte işler değişiyor 90-100 lere kadar çıkıyor

Önerilerinizi bekliyorum.

Fanı kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yoktu macunu da ince ve düzgün talimatlara uygun şekilde sürdüm fakat hala aşamadım sorunu normal sıcaklık 45-50 arası ama tam yükte işler değişiyor 90-100 lere kadar çıkıyor

Önerilerinizi bekliyorum.

Sogutucu padler oluyor. Onlara da termal macun sürdünüz mü ?

sanırım pad yoktu direkt cpu ve gpu üzerine sürdüm ince bir tabaka olarak ekran kartında 5 derecelik bir düşüş söz konusu ama 90-95 derece sonuçta sorun bios ile ilgili olabilir mi şu an da windows 8.1 kullanıyorum windows 7 ye geçsem düzelme olur mu ?

UP

Bir firmada laptop satıcısıyım. En cok ısınma şikayeti aldığım laptop Samsung'tu özellikle AMD serileri fanları yetersiz fan değişimi yapabilirsen Cooler Master gibi kaliteli bi macunla beraber sıkıntın gidecektir. Olmadi kaliteli soğutucu alarak altına sorunun çözümlerine bakabilirsin.

Sıcaklık sorununu ne yaptıysam aşamadım. Bu şekilde kullanıyorum. Bilgisayarı değiştireceğim fakat sorunu çözmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Güncel sıcaklık değerleri. GTA 5 açıldıktan 5 dk sonrası...

Güncel

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    75,4 KB · Görüntüleme: 102
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı