patterned vertical alingment (pva, desenli yatay hizalama) paneller: mva'ya alternatif olarak geliştirilen bu paneller, Mva'lardan çok daha değişik teknikler kullanılarak üretiliyorlar, bu yüzden farklı bir teknoloji olarak sınıflandırılıyorlar. Pva panellerde çekirdeklerin yerleşimi mva panellere göre daha az renk bozulması oluşturacak şekilde tasarlanmış. Fakat yine de tepki süresi olarak TN panellerin gerisindeler. Samsung'un çabaları ise bu panellerin yüksek tepki sürelerini en azından kabul edilebilir ölçüye getirmiş durumda. Zıtlık oranı bakımından iyi performans sergileyen pva paneller genellile 8 bit renk derinliği ile sunulsa da frc ve dithering teknikleri ile 16 bit renk derinliğine ulaşabiliyorlar.
>super patterned vertical alignment (s-pva, üstün-desenli yatay hizalama) paneller: yukarıda belirttiğimiz pva panellere Samsung'un el atması ile üretilmiş panellerdir. Samsung'un geliştirdiği OverDrive teknolojisi, “magic speed” ile tepki süresi iyileştirilen paneller, Pva'ların bir uzantısı durumundalar. Bazı pva panellerde OverDrive kullanılsa da s-pva panellerde bu teknoloji doğuştan geliyor. Pva panellere göre daha iyi oyun performansına sahip bu panellerde kristal hücreleri birbirine zıt iki bumerang gibi yerleştiriliyor. Böylece görüş açısı bakımından da iyileştirilmeler sağlandığı savunuluyor.
Senin geliştirildi dediğin 3000:1 kontrast oranına sahip olan S24AG30 modelinde s-pva değil pva bulunuyor. Eski modelinden yani F24G35T'den daha kötü bir panel düzeni kullanırken nasıl geliştirilmiş model oluyor bu? Biraz anlatsana bilgilenelim. Her şeyi biliyormuş gibi algı yapmaya benzemez. Sonuç olarak, ne yenisinde ne eskisinde problem çözülmüş değil.
3500 lira seviyesinde bundan daha iyi bir alternatif varmı?inanılmaz bir ghosting seviyesine sahip alınmaz.
3500 lira seviyesinde bundan daha iyi bir alternatif varmı?
Samsung'un kalite kontrol açısından en problemli markalardan olduğunu bilmiyorsunuz galiba.
Panelin teknik detaylarını bilerek panel sorunlu olduğunu söylüyorum zaten ne yani sizin gibi panel bilgisini bırakın güç kaynağı, güç yönetim entegrasyon devresi, arka aydınlatma gibi şeyleri bilmeden konuşup sonra da haksız çıkıp üstüne haklı çıkmak için her şeyi.
Sonra da haksız çıkıp.
Hatta kullandığın monitörün panelini sana öğreten adamın.
"Kollonmodogon monotor hokkondo yorom yopmo"
Önerdiğiniz monitörler çok daha pahal ve VG27AQZ modelinin yapamadığı bir şey yapmıyorlar. Siz daha bunu bilmezken benim muhatabm olamazsınız, üzgünüm.
Sizinle biraz eğleneyim dedim bu kadar kasmanıza gerek yok. Çok güldüm ama yeter. O da sarmıyor artık, baydınız.
Senin geliştirildi dediğin 3000:1 kontrast oranına sahip olan S24AG30 modelinde s-pva değil pva bulunuyor. Eski modelinden yani F24G35T'den daha kötü bir panel düzeni kullanırken nasıl geliştirilmiş model oluyor bu? Biraz anlatsana bilgilenelim. Her şeyi biliyormuş gibi algı yapmaya benzemez. Sonuç olarak, ne yenisinde ne eskisinde problem çözülmüş değil.
Şunu öneririm:3500 lira seviyesinde bundan daha iyi bir alternatif varmı?
Keşke doğrudan söyleseydiniz. Vakit kaybı falan ayıp oluyor ama diretmeseniz daha iyiydi.Şu açıklamayı baştan sizden isteseydim en az 3 sayfa daha az yer kaplayacaktı konu ama neyse. Sanırım tam bir vakit kaybıyım.en azından modelle bahsedilen sorunları yaşamadığım için kendimi şanslı sayabilirim.(bu durumun tamamen alırken dikkatli olmamdan kaynaklı olduğunu söyleyeyim.)
Evet, sorunlu olduğu doğru. Bir sürü sıkıntısını gördüm.Hocam ASUS'un da kalite kontrol açısından en problemli markalardan biri olduğu söyleniyordu ne kadar doğru acaba? Özellikle VA paneliyle ilgili size bir sürü problem bulabilirim.
SPVA, serilik amacıyla çıkarılan bir panel. PVA üretiminde ise daha az renk bozulması amaçlanmıştır ve serilik ile bir ilgisi yoktur.Spva Samsung tarafından Pva'nın geliştirilmiş versiyonu olduğuna göre iyi mi kötü mü olduğunu nasıl anladınız? Samsung tarafından geliştirilmiş olmasına rağmen bu panel 2020 yılındaki modelde kullanılmış ve rtrings gibi incelemelerde spva olan 2020 modelin daha çok blurr yaptığı bu yüzden düşük puan aldığı gösteriliyor ve Reddit'te ise bu yüzden bayağı şikayet aldığını gösteriyor. Ancak bu sorunlu modelden 2 yıl sonra son çıkan pva olan S24AG30 bu yüzden pva olarak üretilmiş olabilir mi?
Şunu öneririm:
Keşke doğrudan söyleseydiniz. Vakit kaybı falan ayıp oluyor ama diretmeseniz daha iyiydi.
Evet, sorunlu olduğu doğru. Bir sürü sıkıntısını gördüm.
Vakit kaybı falan ayıp oluyor ama diretmeseniz daha iyiydi.
Şuradan bakın:Zaten teknik kısmını bildiğinizi biliyordum, haklı çıkacağınızıda biliyordum ama burada monitörü alırken incelediğim rtrings kafamı karıştırmış ve konuyu uzatmama sebebiyet vermiş olabilir o yüzden kusura bakmayın. Bu monitörün gerek ülkemizde gerek diğer sayfalarda yeterince incelemesi yok en detaylısı rtrings bence Samsung Odyssey G3 modelinin 2 tane varyasyonu olduğu için hangisinin daha sorunlu olduğunu merak ettim ama spva olanın puanı rtringse göre çok daha düşük maalesef. Reddit'te yayınlanan şikayetlerin ise arama kısmına S24AG30 yazdığımda azalması ama spva olan F24G35T modeli yazdığımda artması kafamı karıştırdı.
Şuradan bakın:
Biri 27 inç diğeri 24 inç olmasına rağmen S24AG30 yani pva panel kullanıyor olan model tepkime süresinde eksi yemiş. Spva paneli her açıdan geliştirilmiş bir panel olarak düşünmeyin. Pva'da renkler öncelikken Spva'da serilik öncelik.Samsung Odyssey G3 F27G35T vs Samsung Odyssey G3 S24AG30 Side-by-Side Monitor Comparison
The Samsung Odyssey G3 F27G35T and the Samsung Odyssey G3 S24AG30 are very similar monitors that are both part of the same lineup. The F27G35T we tested has a 27 inch screen, while the S24AG30 we tested is 24 inches, but both are available in 24 and 27 inch models. They have many of the same...www.rtings.com
Zaten teknik kısmını bildiğinizi biliyordum, haklı çıkacağınızda biliyordum ama burada monitörü alırken incelediğim rtrings kafamı karıştırmış ve konuyu benim sayfalarca uzatmama sebebiyet vermiş olabilir o yüzden yorduysam kusura bakmayın. Bu monitörün gerek ülkemizde gerek diğer sayfalarda yeterince incelemesi yok bulabildiğim en detaylısı rtrings bence, bu yüzden sizinle konuşma yolunu seçtim. Samsung Odyssey G3 modelinin F27G35t ve S24AG30 olarak 2 tane varyasyonu olduğu için hangisinin daha sorunlu olduğunu merak ettim çünkü ürünü önerirken eğer gerçekten sorunlarına rağmen almaya niyetli biri varsa birini önermek zorundayız ama spva olanın puanı rtringse göre çok daha düşük olduğundan ve S24AG30 daha iyi olduğundan ben F27G35t kronik sorunlu model S24AG30 olanın ise sorunlu ama tepki süresinin yavaşlığının ghosta sebebiyet olduğu için ve renklerde bozulmaya yol açmadığı için daha az sorunlu model olarak düşündüm zaten ghost kişiden kişiye değişen bir problem olduğu için bana mantıklı geldi. Reddit'te yayınlanan şikayetlerin ise arama kısmına Samsung Odyssey G3 yazdığımda S24AG30 modeli ile daha az başlık görürken F27G35t ile ilgili daha fazla başlık görmem bu modelin daha kronik olduğunu anlamama yetti.
Vakit kaybını kendim için söylüyorum sizle alakası yok.
F27G5T değil de F24G35T olsaydı sonuçların daha farklı olacağını söyledim ki F27G5T bile overshoot konusunda daha iyi gözüküyor.Eğer gördüğüm doğruysa response time 0.1 puan fark var. İnput lag olayında ise S24AG30 daha iyi yani 0.1 fark çok da önemli değil gibi sanki. Yani baktığımda S24AG30 modeli daha mantıklıymış gibi geliyor. Zaten bu modelin ghost harici daha az sorun çıkardığını düşünüyorum. F27G35t sonuçları berbat bu arada çoğu yerde S24ag30'a göre.Siz nasıl düşünüyorsunuz bilemem tabii.
F27g5t değil de F24G35t olsaydı sonuçların daha farklı olacağını söyledim ki F27g5t bile overshoot konusunda daha iyi gözüküyor.
F27g5t değil de F24G35t olsaydı sonuçların daha farklı olacağını söyledim ki F27g5t bile overshoot konusunda daha iyi gözüküyor.