Samsung Odyssey G3 nasıl?

Bütçe
3000-4000
Evet çünkü vatan en sağlam ürünü bulana kadar test ediyor. Öyle ninemin yaptığı monitörlerin arasından da kullanılabilir olanı çıkar. 🤣

Bana kalsa test edeceğine sağlam ürün satsın çünkü ben okula gittiğim için acelem vardı son saatlerde almıştım ama işe yarıyor mu yarıyor belki de sorunlu modeli alacaktım? Bunun şakası olmaz. Aslında bakarsan gayet iyi uygulama.

Nasıl çözülmüş peki? Çözülmesi panelin sorunlu olmadığına bir işaret olduğuna hangi teknik bilgilerle karar verdiniz siz daha kullandığınız monitörün panelini bilmezken...

Arkadaş nasıl çözüldüğünü yazmadığına göre paneli bilmeniz bir şeyi değiştirmiyor orada.

Daha fazla cevap vermeyeceğim.

Sabahtan beri cevap vermeyeceğim deyip cevap verdikten sonra gelen tepki. Cevap vermediğiniz haliniz buysa verdiğiniz durumda nasıl olur kim bilir?

Seninle tartışmak güzeldi fakat uzatmamamız gerektiğini düşünüyorum

daha da yazmayacağım
Yukarıda dediğim gibi daha fazla cevap vermeyeceğim

Son düzenleme:
Arkadaş nasıl çözüldüğünü yazmadığına göre paneli bilmeniz bir şeyi değiştirmiyor orada.
Panelin teknik detaylarını bilerek panel sorunlu olduğunu söylüyorum zaten ne yani sizin gibi panel bilgisini bırakın güç kaynağı, güç yönetim entegrasyon devresi, arka aydınlatma gibi şeyleri bilmeden konuşup sonra da haksız çıkıp üstüne haklı çıkmak için her şeyi ama her şeyi hatta kullandığın monitörün panelini sana öğreten adamın teknik bilgisine saygısızlık yapıp da "kollonmodogon monotor hokkondo yorom yopmo" diye bir şey çıkartmayı dahil deneyip kıvıracak mıydım? :D

Sonuç olarak, kullanman yetmiyor. Üstelik, teknik bilgin yoksa neyi kullandığını da bilemezsin. Öyle bir dünya yok. :D
Çok açıklayıcı ve güzel tavır teşekkürler.
Sabahtan beri açıklıyorum ama ağzınızı açıp gözünüzü yummuş durumdayken nasıl bilgi edinebilirsiniz ki? :D
Madem çok teknik bilginiz işiniz buysa size sorunlu modelleri gönderelim bir inceleyin bakalım sorun gerçekten panelden mi?
E, elinizde varsa gönderin bakalım. Açık adres de vereyim mi? :D
Teknikten madem anlıyorsunuz acaba pahalanmayan bir şey mi kaldı?
Önerdiğiniz monitörler çok daha pahal ve VG27AQZ modelinin yapamadığı bir şey yapmıyorlar. Siz daha bunu bilmezken benim muhatabm olamazsınız, üzgünüm.
Sabahtan beri cevap vermeyeceğim deyip cevap verdikten sonra gelen tepki. Cevap vermediğiniz haliniz buysa verdiğiniz durumda nasıl olur kim bilir?
Sizinle biraz eğleneyim dedim bu kadar kasmanıza gerek yok. Çok güldüm ama yeter. O da sarmıyor artık, baydınız. :D

Diyeceğim tek şey şu ki; sizin gibi daha panelini dahi bilmediğim monitörü kullanıp üstüne ölene kadar savunmuyorum en azından.

Ölesiye kadar savunsam herhalde kavga ederdik şimdiye. Ben yeni bilgiyi sevdiğim için bile bile uzatmış olabilirim sadece anlayışınız için teşekkürler diyorum.

Sen hiç yardımcı olamazsın bu tavırlarını değiştirmezsen, maalesef ki.

Size yardımcı olma gibi bir niyetim yok.

Edit: Dediğim gibi insanlar zaten anlamıştır istediğin kadar algı yap haklı çıkamazsın ki bu daima haklı çıkmak düşüncesiyle de bir adım ileri gidemezsin, üzüdüm adına. Bu forumun amacı haklı çıkmak değil konu sahibine ve diğer arkadaşlara yardım etmektir. Sen hiç yardımcı olamazsın bu tavırlarını değiştirmezsen, maalesef ki.

Algıyla bir şey elde edemem bu yüzden algı ile işim olmaz ayrıca ürüne karşı bakış açınınızı değiştirme gibi bir amacım yok. Sadece fikrinizi öğreniyorum.

VG27AQZ öneririm diğer monitörler gereksiz pahalı. Zam yediler.

Teknikten madem anlıyorsunuz acaba pahalanmayan bir şey mi kaldı?

He öyle mi olmuş? 😁

Çok açıklayıcı ve güzel tavır teşekkürler.

Teknik bilginiz bu kadar kısıtlıyken o konunun çözülmesinin panelin sorunlu olmadığına işaret olup olmadığına siz karar veremezsiniz.

Madem çok teknik bilginiz işiniz buysa size sorunlu modelleri gönderelim bir inceleyin bakalım sorun gerçekten panelden mi?

Kendiniz hiçbir kanıt atmadan, hiçbir panel bilgisi atmadan, üstelik panel ile ilgili sorunları panel değiştirmeden çözülür diye düşünürken hala bu monitörü savunabiliiyorsunuz...

Sebebi sizin attığınız şeylerden kaynaklı iki tane panel attınız ikisinde farklar mevcut bu yüzden kabul etmedim. Tekrar söylüyorum birinde spva diğerinde pva yazıyor ve siz iki panelede aynı sorunları söylüyorsunuz bu nasıl mümkün olabiliyor?

Size de iyi akşamlar.

Güç kartı kalitesiz diye çıkan bir problem işte bunun neresini anlamadınız. Öylesine dandik bir parça kullanılmış ki çıkan problemi Samsung bile tamir edemeyip indirim kuponu vermiş.

Samsung elinde parça olmadığı için tamir edememiş sadece 2 ay sürmesi kötü olmuş diyeyim. Samsung kendi o parçayı bulamıyorsa demek ki gerçekten dandik orada hemfikirim demek ki sorunu görmüşler bu iyi bir şey.

Ayrıca tek paylaştığım sorun da bu değil. Diğer 2'sine ne oldu? Ve daha paylaşmadığım birkaç problemi daha var demiştim, unutmayın.

Okuma yazmam var...

Burada ne işin var?

Tabii 2 gündür aynı monitöre sahibim diyorum ama siz bilirsiniz.

Dediğim gibi konu gereksiz uzuyor.

Sonunda konu kapanıyormuş değil mi? Konuyu buraya kadar takip eden varsa ondan korkarım zaten.😅

Okuyanlar çoktan anlamıştır Odyssey G3'ün problemli bir monitör olduğunu, iyi sosyaller.

Okuyan varsa almasın zaten bir zahmet resmen makale yazdınız yani. Tabii bende değişen bir şey olmadı orası ayrı. Bu arada size yaparken konuda bahsedilen 2. monitörün ayarlarını kurcaladım siyahların derinliğini kısınca ghost neredeyse kayboldu ama IPS panel gibi siyahlar gri oldu.🤣

Son düzenleme:
Sebebi sizin attığınız şeylerden kaynaklı iki tane panel attınız ikisinde farklar mevcut bu yüzden kabul etmedim. Tekrar söylüyorum birinde spva diğerinde pva yazıyor ve siz iki panelede aynı sorunları söylüyorsunuz bu nasıl mümkün olabiliyor?
Patterned Vertical Alingment (PVA, Desenli yatay hizalama) paneller: MVA'ya alternatif olarak geliştirilen bu paneller, MVA'lardan çok daha değişik teknikler kullanılarak üretiliyorlar, bu yüzden farklı bir teknoloji olarak sınıflandırılıyorlar. PVA panellerde çekirdeklerin yerleşimi MVA panellere göre daha az renk bozulması oluşturacak şekilde tasarlanmış. Fakat yine de tepki süresi olarak TN panellerin gerisindeler. Samsung'un çabaları ise bu panellerin yüksek tepki sürelerini en azından kabul edilebilir ölçüye getirmiş durumda. Zıtlık oranı bakımından iyi performans sergileyen PVA paneller genellile 8 bit renk derinliği ile sunulsa da FRC ve dithering teknikleri ile 16 bit renk derinliğine ulaşabiliyorlar.
>Super Patterned Vertical Alignment (S-PVA, Üstün-desenli yatay hizalama) paneller: Yukarıda belirttiğimiz PVA panellere Samsung'un el atması ile üretilmiş panellerdir. Samsung'un geliştirdiği overdrive teknolojisi, “Magic Speed” ile tepki süresi iyileştirilen paneller, PVA'ların bir uzantısı durumundalar. Bazı PVA panellerde overdrive kullanılsa da S-PVA panellerde bu teknoloji doğuştan geliyor. PVA panellere göre daha iyi oyun performansına sahip bu panellerde kristal hücreleri birbirine zıt iki bumerang gibi yerleştiriliyor. Böylece görüş açısı bakımından da iyileştirilmeler sağlandığı savunuluyor.

Senin geliştirildi dediğin 3000:1 kontrast oranına sahip olan S24AG30 modelinde S-PVA değil PVA bulunuyor. Eski modelinden yani F24G35T'den daha kötü bir panel düzeni kullanırken nasıl geliştirilmiş model oluyor bu? Biraz anlatsana bilgilenelim. Her şeyi biliyormuş gibi algı yapmaya benzemez. Sonuç olarak, ne yenisinde ne eskisinde problem çözülmüş değil. :D

patterned vertical alingment (pva, desenli yatay hizalama) paneller: mva'ya alternatif olarak geliştirilen bu paneller, Mva'lardan çok daha değişik teknikler kullanılarak üretiliyorlar, bu yüzden farklı bir teknoloji olarak sınıflandırılıyorlar. Pva panellerde çekirdeklerin yerleşimi mva panellere göre daha az renk bozulması oluşturacak şekilde tasarlanmış. Fakat yine de tepki süresi olarak TN panellerin gerisindeler. Samsung'un çabaları ise bu panellerin yüksek tepki sürelerini en azından kabul edilebilir ölçüye getirmiş durumda. Zıtlık oranı bakımından iyi performans sergileyen pva paneller genellile 8 bit renk derinliği ile sunulsa da frc ve dithering teknikleri ile 16 bit renk derinliğine ulaşabiliyorlar.
>super patterned vertical alignment (s-pva, üstün-desenli yatay hizalama) paneller: yukarıda belirttiğimiz pva panellere Samsung'un el atması ile üretilmiş panellerdir. Samsung'un geliştirdiği OverDrive teknolojisi, “magic speed” ile tepki süresi iyileştirilen paneller, Pva'ların bir uzantısı durumundalar. Bazı pva panellerde OverDrive kullanılsa da s-pva panellerde bu teknoloji doğuştan geliyor. Pva panellere göre daha iyi oyun performansına sahip bu panellerde kristal hücreleri birbirine zıt iki bumerang gibi yerleştiriliyor. Böylece görüş açısı bakımından da iyileştirilmeler sağlandığı savunuluyor.

Senin geliştirildi dediğin 3000:1 kontrast oranına sahip olan S24AG30 modelinde s-pva değil pva bulunuyor. Nasıl geliştirilmiş model oluyor bu? Biraz anlatsana bilgilenelim. Her şeyi biliyormuş gibi algı yapmaya benzemez.

Her şeyi bildiğimi ne zaman iddia ettim elimde olan üründe görmediğim şeylere yok dedim sadece.

EDİT:Tabii benim yok dememle bir şey değişmiyor orası ayrı teknik kısmı ile bilgim olmadığı için VA panel asla önermedim bu konuda beni artık darlamazsanız sevinirim.Yani bilmediğim paneli kimseye önermedim sadece bende olmadığını savundum sizde bana sorunlu modelleri attınız teknik biliyorum dediniz özeti bence budur.

Son düzenleme:
Kronik sıkıntılı monitör. Panel kalitesini beğenmedim ayrıca herkesin deiği gibi ghosting sorunu var ekranda iz kalıyor.

Senin geliştirildi dediğin 3000:1 kontrast oranına sahip olan S24AG30 modelinde S-PVA değil PVA bulunuyor. Eski modelinden yani F24G35T'den daha kötü bir panel düzeni kullanırken nasıl geliştirilmiş model oluyor bu? Biraz anlatsana bilgilenelim. Her şeyi biliyormuş gibi algı yapmaya benzemez. Sonuç olarak, ne yenisinde ne eskisinde problem çözülmüş değil. :D
Ben o S-PVA olan modelle ilgili daha çok sorun duymuştum da ondan kaynaklı ama anladım ki tam tersiymiş.
EDİT:
(anlamasaydım bence bir küfrü hak ettim gibi)

Her şeyi bildiğimi ne zaman iddia ettim elimde olan üründe görmediğim şeylere yok dedim sadece.
Size dnek gelmemiş olması bir şeyi değiştirmez diyorum ben de sabahtandır çünkü hakkında hiç ghosting konusu açılmayan monitörlerde bile ghosting çıkabilir. Kalite kontrol ile alakalı bir şey. Başka bir konudan örnek vereeyim; yeni alınan 2 tane Ryzen 5 5600 var elimizde; birinde FCLK değeri 2300'e çıkartılabiilyorken diğeri 1900'larda tıkanıyor çünkü ikisinin silikon kalitesi aynı değil

Size dnek gelmemiş olması bir şeyi değiştirmez diyorum ben de sabahtandır çünkü hakkında hiç ghosting konusu açılmayan monitörlerde bile ghosting çıkabilir. Kalite kontrol ile alakalı bir şey. Başka bir konudan örnek vereeyim; yeni alınan 2 tane Ryzen 5 5600 var elimizde; birinde fclk değeri 2300'e çıkartılabiilyorken diğeri 1900'larda tıkanıyor çünkü ikisinin silikon kalitesi aynı değil.

Hocam mesajlarımı bir daha okuyun. En azından düzenlenmiş kısımları. 😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı