Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Panelin büyüklüğü değişince sonuç değişiyor muymuş? İlk defa sizden duyuyorum şaşırdım. Zaten mantıklı olan 24 ile karşılaştırmak ama maalesef 27 olanı incelenmiş sadece. Ben fark etmez diye şey yapıyorum neyse.
The Gigabyte M27Q (rev. 1.0) and the Gigabyte M32Q are very similar overall, but the M32Q is slightly better for most people. The M32Q has better ergonomics, with a stand that can swivel and a wider height adjustment. The M32Q also uses a more standard RGB subpixel structure, whereas the M27Q...
LF27G35TF ayrıca S24ag30'a göre daha kötü durduğunu gösteriyor rtring bir VA panel zaten genelde daha derin siyahlar için tercih edilebiliyor bu durumda bana kalırsa hoş bir model değilmiş iyi ki de yenilemişler berbat bir bulutlanması varmış.
The Gigabyte M27Q (rev. 1.0) and the Gigabyte M32Q are very similar overall, but the M32Q is slightly better for most people. The M32Q has better ergonomics, with a stand that can swivel and a wider height adjustment. The M32Q also uses a more standard RGB subpixel structure, whereas the M27Q...
Kesinlikle katılıyorum ama piyasada 3000 TL 165 Hz böyle yan çevirip kullanacağım pivot başka monitör yok. Benim gibi ilk defa kendi monitörünü alanlar için nimet önceki monitörüm 60 Hz TN paneldi. Şu an eski TN panel laptopum var yanımda 1. ekran o 2. ekran bu ikisi de güzel duruyor ve işimi görüyor ancak 165 Hz farkı çok belli. VA panelin siyahları laptopuma göre çok tatmin ediyor. İkisi de şu an kasama bağlı.
Ghosting yok demedim hocam ben 3 tane problem attınız bana kronik sorunlar diye sonra da panel ayrıntılarına girdiniz. Bende dedim ki attığınız 3 problemden biri çözülmüş biri dandik güç aygıtı dediniz onunla alakalıymış bende dedim ki Samsung o güç aygıtını değiştirmiş olabilir çünkü hem o sorunu yaşamadım hem elime gelen üründeki kutuda çıkan şeyler değişmiş rtrings ile birebir değil. Siz buna olamaz dediniz bende bende nasıl oldu dedim zaten modeller farklı dedim konu öyle uzadı gitti. Ona yaygara koparmak demeseydiniz keşke ama. Bu arada ghost konusu her kişiyi etkilemez ben malum 2.monitör olarak kullanıyorum ve o hızlı oyun oynamadığım için o ghostu fark edemiyorum. Yakında kendime yeni laptop alacağım ve üniversiteye gideceğim muhtemelen elimde fazlalık olacak bu monitör zaten.
Hocam konuşurken üslubuma dikkat ettim genelde siz dalgaya vurduğunuzdan sonra anladım ki ben konuyu gereksiz uzatmışım o sırada tabii yeni fark ediyorum yanlış şeyi konuştuğumun. Başta size spva ve pva farkını sormalıydım spva ile pva aynı değil sanıyorum o yüzden iki model hakkında neden aynı şey söyleniyor onu tartıştım siz açıklayınca nedenini anladım olay buydu yani.
Zurnanın zort dediği yer ise işte tam burası şimdi siz problemli olma ihtimali fazla deyince ben elimdeki üründen şüphelendim dedim bunda niye arıza yok o zaman alalı 4 ay oldu diye mi acaba? Bu yüzden evde kalırsa kullanan kişi arıza hissederse acaba bunu elimden çıkarsa mı diye düşündüm bozuk monitör aldıysam çünkü evde beni bir yoklarlar. Ama şu an sorunum yok. İsterseniz size kullandığım diğer monitörlerden bahsedebilirim. G3 almadan önce.
www.rtings.com
Tepkime süresi, overshoot oranından önemli ancak overshoot hata oranı monitörü daha çok ele verir.
Aksine tepkime süresini daha da düşüreceğim derken stabiliteyi bozarsanız overshoot hata oranının artmasına sebep olursunuz.
Daha iyi olsa bile hala yetersiz. 2 model de 3000 TL'yi hak etmeyen monitörler, benim gözümde.
Buna benziyorsa ghosting var hocam. Siz neden 3 sayfadır yaygara kopartıyorsunuz anlamadım ki.
Her türlü benim için verimli bir tartışmaydı, elinize ve bana anlatmaya çalıştığınızdan dolayı emeğinize sağlık diyorum. Benim gibi bir acemiye iyi bir ders oldu sonuçta ilk monitör alma deneyimim. Ben 4 ay önce ilk kendim monitörümü almaya gittiğimde aklımda G3 yoktu ilk Teknosa'ya gitmiştim mağazada sadece 7 tanecik monitör vardı ve hepsi LG markaydı en önde TN panel monitörler vardı ergonomisini görür görmez kaçtım çünkü eski monitörümle aynıydı sonra Vatan'a gittim izmirde'ki 30 tane model var ama almak istediğim kafamda olan TFT panel rempage RM344 çünkü arkadaş tavsiyesi gittim gösterdim elimizde teşhiri var dediler. Bende böylece modelleri gezdim ama almadan çıkmak istemiyorum bir sürü model var elimde de limiti yüksek bir kart var işte ASUS'un IPS paneli ile bunlar yakın fiyattaydı o zaman ama rempage ise 400 TL daha ucuzdu. Ben Rempage'yi incelediğimde o kadar soluktuki anlatamam o yüzden üstüne para koyup ya ASUS'un IPS panelini ya da gözüme kestirdiğim Samsung'u alacaktım sonra. Gözüm VA panellerin kontrast oranını sevmiş olmalı ki gezdiğim aynı fiyatlardaki 10 tane monitörden bunu beğendim aferin bana. Yani olay böyle gerçekleşti Vatan'da 30'a yakın model vardı bu yüzden 2 saat çıkamadım oradan. Çok kararsız kalmışım. Bu arada almaya çalıştığım saatler okul çıkışıydı vatan bozuk ürünü verse alacaktım yani zorunlu olmasaymış gidecekmişim bereket ölü piksel testini falan yaptılar bana öyle verdiler takdir ettim.
Her türlü benim için verimli bir tartışmaydı, elinize ve bana anlatmaya çalıştığınızdan dolayı emeğinize sağlık diyorum. Benim gibi bir acemiye iyi bir ders oldu sonuçta ilk monitör alma deneyimim. Ben 4 ay önce ilk kendim monitörümü almaya gittiğimde aklımda G3 yoktu ilk Teknosa'ya gitmiştim mağazada sadece 7 tanecik monitör vardı ve hepsi LG markaydı en önde TN panel monitörler vardı ergono misini görür görmez kaçtım çünkü eski monitörümle aynıydı sonra Vatan'a gittim izmirde'ki 30 tane model var ama almak istediğim kafamda olan TFT panel rempage RM344 çünkü arkadaş tavsiyesi gittim gösterdim elimizde teşhiri var dediler. Bende böylece modelleri gezdim ama almadan çıkmak istemiyorum bir sürü model var elimde de limiti yüksek bir kart var işte ASUS'un IPS paneli ile bunlar yakın fiyattaydı o zaman ama rempage ise 400 TL daha ucuzdu. Ben Rempage'yi incelediğimde o kadar soluktuki anlatamam o yüzden üstüne para koyup ya ASUS'un IPS panelini ya da gözüme kestirdiğim Samsung'u alacaktım sonra. Gözüm VA panellerin kontrast oranını sevmiş olmalı ki gezdiğim aynı fiyatlardaki 10 tane monitörden bunu beğendim aferin bana. Yani olay böyle gerçekleşti Vatan'da 30'a yakın model vardı bu yüzden 2 saat çıkamadım oradan. Çok kararsız kalmışım. Bu arada almaya çalıştığım saatler okul çıkışıydı vatan bozuk ürünü verse alacaktım yani zorunlu olmasaymış gidecekmişim bereket ölü piksel testini falan yaptılar bana öyle verdiler takdir ettim.
Hemen rempage rm 344 monitörünü alıp, işimi 2 dk bitirip çıkacak evime gidecek sanıyorum kendimi burada ne kadar masumca. Ama işler beklenildiği gibi gitmedi. Her şey teşhir demesiyle başladı ama çok net hala hatırlıyorum o rempage monitörü alanlara gerçekten acıdım. Hani diğer monitörler hemen hemen birbirine benziyorda o rm 344 nedir kardeşim ya yasaklanmalı resmen.
Ben 2. monitörüm olarak kullanıyorum gerekli ayarları yapınca sadece belirli renklerdeki ghostları görebiliyorum diğer renklerde göremiyorum dolayısıyla iade etme gibi bir düşüncem olmadı ve pivot özelliğini çok beğendim o yüzden fiyat performans açısından beğenmiştim ama ghost sorunu forumda söylendiği gibi mevcut. Avantajları ise VA panellerde kontrast her zaman daha iyidir ve düşük bütçeye daha yüksek Hz verir renk doğruluğu da IPS paneller kadar iyi olmasa da kontrast değeri iyi olmasından dolayı fark çok azdır bu yüzden alırken hiç tereddüt etmedim ama 1. monitör olarak kullanılır mı orasını bilemem. Kullanıp memnun olanda vardır bence. Ghost hiç istemiyorsan IPS panellere yönelmekte fayda vardır ancak eğer fiyatı gerçekten ucuzsa alınmaz denmemeli.
reis bende bu odyssey g3 var 165 hz modeli ghostingi nasıl hangi ayarla düşürdün ve monitörün ayarlarını paylaşırmısın benimle renk vs herşeyini bende yapayım
Reis bende bu Odyssey G3 var 165 Hz modeli ghostingi nasıl hangi ayarla düşürdün ve monitörün ayarlarını paylaşır mısın benimle renk vs her şeyini bende yapayım.
Renk ayarlarınla oynamana gerek yok en iyi ayarları fabrika ayarları yani Black equalizer ayarınlada hiç oynama en iyisi 13 değeri. Şu an eğer monitörün sıfırsa FreeSync Premium açık olarak geliyor ve oyun menüsündeki tepki süresi standart şeklinde oluyor, bu ayarlarda monitör bulaşma ve bayağı bulanıklaşma yapıyor hem de göz bozacak cinsten bu durumda senin standart olan tepkime süresini en hızlı yapman lazım. Yaptığında da bulanıklaşma ve bulaşma yeterli bir seviyeye düşse de gölgelenme devam edecek bunun sebebi giriş segmenti VA panellerden kaynaklanıyor. Bu paneller üretimde 1ms olsa bile GtG sürelerinden dolayı siyahlarda gölgelenme yapıyorlar yani cismin arkasında hayalet değil de siyah bir süliet takip eder bu panelden kaynaklı olduğundan geçirmezsin ancak gözün bir süre kullanımdan sonra alışır. Tavsiyem ayarları çok karıştırdıysan menü eğer Türkçe değilse Türkçe yap sonra menüde sistemden en aşağıya gel ve sıfırla. Sen karıştırarak gözüne en uygun ayarı bulursun zaten. Vrr denilen FreeSync ve G-Sync eğer monitörde açıksa menüdeki çoğu özelliği kapatır onları kapalı tutman lazım. Tepkime hızını değiştiremezsin. Eğer hala
bir şey değişmiyorsa üründe problem olabilir.
Reis bende bu Odyssey G3 var 165 Hz modeli ghostingi nasıl hangi ayarla düşürdün ve monitörün ayarlarını paylaşır mısın benimle renk vs her şeyini bende yapayım.
Tepki süresi dediğim bu arada yanıt süresiymiş haberiniz olsun.
Öncelikle konuyu hortlatıyorum, hortlattığım için kusura bakmayın. Bildiğiniz gibi kendim neredeyse 1 yıldır Samsung Odyssey G3 (165Hz) sahibiyim ve bu konuya tecrübelerimi paylaşmak için 5 ay önce buraya gelmiştim ama konuya dönüp baktığımda görüyorum ki sırf bu monitörü kullanıyorum ve ghosting harici sorununu görmediğimi belirttiğim için maalesef bir kişi tarafından öyle cevaplar almışım ki kendime acıdım. Artık yaz tatilinde oluşumun bana verdiği rahatlık ve sakinlik ile konuya tekrar dönme zamanım geldi. Ayrıca forumdaki kitleyi de az çok tanıyacak ve oyun oynayacak zamanımda oldu. Her şeye rağmen benim yazdıklarımdan sonra gerçekten kimin algı yapıp yapmadığının kararını vermek yine size kalacak .
Kendim malum monitörü 2023 yılının 1. ayı aldım, faturası duruyor kutusu da duruyor
. Kişisel bilgilerimi sildim ama kanıt olarak size paylaşıyorum anlattığım hiçbir bilgi yalan değil, tamamen kanıtlanabilir yaşadığım şeylerdir. Öncelikle VA panellerde olan ghosting sorununu bu monitörde de yaşadım, asla ghosting olmadığını iddia etmedim ama ona rağmen sert bir şekilde suçlu muamelesi yediğimi hatta yanlış anlaşıldığımı görüyorum. Ben bunu düzeltmek istiyorum. Ben bu monitörü ghosting olmasın diye almadım beyler. Bunu kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum ama oyun amaçlı almadım bunu artık cevap vermeden önce anlayın. Elimdeki bütçe neyse onu kullandım ben. Bunun sebebini açıklamak için ise kendimi size tanıtmam gerekiyor. Biraz uzun olacak. Öncelikle kendim 2004 doğumluyum, 6 yaşımdan beridir bilgisayar sahibiyimdir. Bilgisayarlarla ilgili geçmişim köklüdür. Günümüze gelecek olursam ise 2012 yılından başlayıp 2021 yılına kadar ASUS X serisi laptop kullandım. Kendisi 2012 model ve dönemine göre gerçekten iyi hatta dönemine göre fena olmayan ekran kartına sahip bir laptop. 2021 yılında ise bahsettiğim laptopun yetersiz gelişinden kendime sistem topladım böylece canım ciğerim olan laptopumu babama verdim, hala kendisinin rahatlığın ararım . Bu foruma kayıt olma maceram da tam olarak sistemi toplamam ile başladı (hayatımın hatasını bu konu sayesinde yaptığımı çok sonra anlayacağım). Keşke hiç kayıt olmasaymışım dediğim zamanlarda oldu kendi kendime çünkü öğrendiğim neredeyse hiçbir şey bu forum sayesinde olmadı. Ayrıca diğer forumlara daha fazla emek verseydim muhtemelen burada yaşadığımı yaşamayacaktım.
Günümüze yakın olarak sayabileceğim 2021 yılında (şu an hala kullanmakta olduğum) toplama sistemime 2007 model baba yadigarı bir LCD monitörü bağladım. Monitörden anlayanlar ismini söylesem muhtemelen modele ölümsüz derler. Bahsettiğim cihaz 16 yıllık ve kendisi uzun zaman sonra tekrar benim ana monitörüm oldu (en son 9 yaşımda kullandım ). Gördüğünüz gibi bu ilk monitör kullanışım değil. Her neyse, kendisi zaten berbat bir görüntü kalitesine sahip olmakla beraber tam üniversite sınav senemde bozuldu yani bozulacak zamanı buldu. Bozulalı 6 veya 7 ay oldu diyebiliriz, benim kahrıma kendisi dayanamadı zaten bende kendisini emekli etmek istiyordum. Kendimi monitör bozulmadan önce derslerde çok fazla vermiştim. Zaten YouTube platformu üzerinden ders çalışıyordum en çok verimi de YouTube'den alıyordum yetmiyordu bir de dershaneye gidiyordum. Hatta o kadar verim alıyordum ki günde anlamadan 4 saat çalıştığım oluyordu.. Dolayısıyla monitör elimde kaldı. Monitörün aniden bozulmasıyla beraber kendisini babam ile tamire götürdüm ama tamirci uzun bir süre verdi bize. Dolayısıyla monitör aniden elimde kalınca panik halinde yeni bir monitör arayışına koyuldum ama bu gerçekten aniden oldu zaten zaman kaybetme lüksüm yok. İşim hızlı olsun diye kargo ile uğraşmamak benim ana amacımdı yoksa 2 hafta monitörsüz kalacaktım forumda da konu açmamamı da buna bağlıyorum zaten kargodan gelenin de gelenin de sorunsuz geleceğinin garantisi yok. Elime parayı geçirdiğim gibi aileminde yetkisi ile alel acele evime en yakın olan Vatan Bilgisayar'a gittim. Tabii yanımda arkadaşımda var. Arkadaşım bana orada 30 tane model arasından bütçeme göre Rempage RM344 modelini önerdi . Tabii bende sazan gibi onun dediğini direkt almadım, modelleri bir güzel gezdim ve Rempage'nin aşırı soluk göründüğünü gördüm (nedenini bilmiyorum belki de parlaklıktır) ve G3 ile G4 aynı stanttaydı ucuz olan G3'e baktığımda ise renklerin bir IPS panel güzel olmadığını ama onlardan çok da farkının olmadığını hatta oldukça yakın olduğunu gördüm ve tasarımı sayesinde sağlam gibi durduğu için kendisini hemen satın aldım, faturada fiyatı yazıyor. Yani monitörü alışım böyle oldu.
Hayatımda kullandığım tüm cep telefonlarımdan tutun saatime kadar hepsi karşınızda tam Samsung hayranı var ki ailecek böyleyiz. Her neyse monitörü kurdum ve blurr sorununu hemen fark ettim. Dediğim gibi bu benim için bir problem değildi zira tekrar söylüyorum oyun için almadım, oyun oynayacak zamanımda yoktu. Tabii o zamanlarda yapabileceğim en büyük hatayı yaptım. Neydi biliyor musunuz? Forumda kullandığım G3'ten bahsetmek . Sırf belki G3'ün ayarları ile ilgili bir şeyler öğrenmek için geldim belki de neden geldiğimi net bende hatırlamıyorum ama ghosting için gelmediğime eminim. Buraya gelmek gerçekten bir hata oldu çünkü burada stresten panik ataklar geçirdim.
Gördüğünüz gibi kullandığım ve kendisi hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığım yeni model monitörüm hakkında forumda herkesin saygı gösterdiği bir isim tarafından yağmura tutuldum (doludan kaçarken yağmura tutulmanın tanımı). Dolayısı ile iade için zamanımın olmayışından ve hayatımın en önemli yılında olduğumdan özetle zaman kaybetmemem gerektiğinden bu mesajları gördüğümde olması gerekenden çok daha fazla bir şekilde panikledim. Elim ayağım birbirine girdi belki kendisinin amacı böyle değildi ama olan oldu. Neden panikledim elbette Ghosting'ten değil "tek sorunu bu değil" denilmesinden ve ardı ardına gelen mesajlardan. Durduk yere aklımda böyle bir şey olmamasına rağmen bahsedilen sorunların geldiği senaryo canlandı. Bahsedilen sorunların sonra başıma gelmemesi için site site gezdim ve çare aradım (Hal bu ki sorun yok keko ben). Dediğim gibi bu sorunların hiçbiri gerçekleşmedi ister istemez elimdeki model hakkında bilgim olmayınca bunula gelen panik ile yaptım bunu. Tabii sakinleşmem gerekirken bu sırada da profound hocam bana aşağıdaki mesajları atmaya devam etti.
Problem #1: Pek stabil bir monitör olmadığı için yenileme hızını 75 üstü frekanslara alınca görüntü gelmeyebiliyor.
Konu sahibi sorunu çözdüğünü belirtmiş ama nasıl çözdüğünü bilmiyormuş. OverDrive ve FreeSync açtığını belirtmiş ancak sorun ile uzaktan yakından alakası yok.
Problem #2: Cihazın Windows tarafından tanınmaması:
My monitor is suddenly not running at 144hz today even though it has been for a while. If I attempt to set it to 144hz the entire screen goes black except for a sliver at the very top. I moved the monitor to watch a movie with some friends earlier but I…
answers.microsoft.com
Problem #3: VA olmasına rağmen renk doğruluğunda sıkıntı yaşıyor.
Hala saymadığım birkaç problemi daha var. Asla önermiyorum.
Kendim renk doğruluğu ve cihazın Windows tarafından tanımaması gibi sorunlarını duyunca adeta yere yığıldım. Üstelik yeni de Windows 11 sürümüne geçmiştim bittim ben diye yırtınıyordum o sıralar ama çaktırmıyorum. Bu olaylar benim dersler ile aramı epey açtı. Bu konuları gördükten sonra ve iade işlemi ile uğraşmak istemediğimden dolayı o kadar korkmuştum ki bir daha derslerim ile ilgili odağı asla sağlayamadım. Her şeyi geçtim anlatılan gibi sorunlar meydana geldiğinde monitörsüz ne yapacaktım diye kara atmosfere büründüm. Sonuçta herkes sorunlu diyor( !) Derslerimin hepsi toplama bilgisayarda. Yani babama verdiğim laptopu kullanmakta istemiyordum. Bu yüzden sınavın verdiği stres ile birlikte o kadar panik oldum ki size anlatamam.
Ailem bana güvenmiş, kendi başına monitör alabilirsin diye izin vermişler ama sen burada yazanlara göre sorunlu bir monitör almışsın 30 adet monitör arasından. 30 adet monitörün arasından seçtiğim bir cihaz için böyle sorun çıkmasının sorumluluğunu kaldırabilir miydim? Cevap hayır tabii ki de. Bir de ne olsa beğenirsiniz? Tam bu sorunlar benim monitörümde yok diye sevinecekken ve sakinleşecekken malum kişinin bana durmadan paneller atıp daha çok panik yapmama sebep oluşu elbette. Evet kralı yaşandı. Belki modeller değişmiştir paneller değişmiştir diye kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum adam hala üstüme geliyor öyle bir şey mümkün değil diye. Monitörümde bir sorunum yok dedikçe üstüme daha fazla geliniliyor sanki monitörü ben ürettim ve bana gereğinden fazla bilgi paylaşılıyor. Bunları fark ettiğimde ise teknik bilginiz bana şu an lazım değil diyorum ama nafile. Benim durdurulamayan merakım ile tartışmanın devam etmesi konunun 3 sayfa olacakken 10 sayfa oluşuna neden olmuş. Ben zaten hayatımda ilk defa monitör almışım bunları sal kendim öğreneyim ama yok.
2.konu güç devre kartıyla alakalı bir problem, onu pas geçiyorum.
3.konu ise renk doğruluğuyla ilgili. Bu konu daha çok arka aydınlatma ile alakalı olsa da bir monitörde renkleri asıl ileten yer paneldir.
Gördüğünüz gibi bir de sadece kullandığım monitörü anlatmak için öylesine geldiğim bir forumda, bana "algıcı" diye hitap ediliyor. Oysa amacım sadece yardım etmekti monitörü önermek değildi. Ben Samsung adına çalışmıyorum ama sadece sorun yaşamadığımı belirtmeye çalışıyordum. Bu konuya gelmemin tek amacı 3 aylık dilim içinde yaşadığımı ve tecrübe ettiğim şeyleri anlatmak istememdi ve 3 ayı ben monitörü anlatmak için yeterli bir süre olarak gördüm. Tabii bunları duyduktan sonra tam sakinleşecekken bana adeta dalga geçercesine bu mesajların atılması hatta bana bakarkör muamelesi yapıldı. Benim foruma zaman ayıramayışım ve bir hiç gibi cevaplar verişim üstüme sınavım. Kısaca her şey üst üste geldi. Bu durumda tabii kim olursa olsun insanın kendini anlatamaması ve karşısındaki insanın dalga geçmesi kadar kötü bir şey yok. Bende size şu an anlatıyorum.
Ben tabii (sakin kişiliğim sayesinde) tamam herkes Profound'a güveniyor, herkes bu monitörün sorunlu olduğundan hemfikir. Bende Profound'un attığı bilgilere güveneyim ve artık susayım derken ve o sıralar monitörümü daha da araştırırken bu siteye denk geldim. Bu sitede yazan şeyler kafamın daha da karışmasına sebep oldu. Konuda haliyle daha da ekstra uzadı.
Specifications of Samsung S24AG32. Display: 23.8 in, VA, W-LED, 1920 x 1080 pixels, Viewing angles (H/V): 178 ° / 178 °, Brightness: 250 cd/m², Static contrast: 3000 : 1, Refresh rate: 48 Hz - 165 Hz, Dimensions: 544 x 333.3 x 92 mm, Weight: 3 kg. Samsung S24AG32 is also known as Samsung...
www.displayspecifications.com
Siteye göre monitörümde auo paneli vardı ve bunu gördükten sonra şu an bu konuya döndüm baktım ve resmen yıkıldım. 3 tane panel paylaşılmış hiçbirinin S24AG32 ile alakası yok.
Hadi insanlık hali diyelim o zaman bu paneller neye göre paylaşıldı? Neden monitörümde olmayan bir panel üzerinden muamele yedim ben? Olmayan bir şeyi var gibi göstermek ve kullandığım cihazı bana anlatmak yetmiyormuş gibi üstüme gelmek, bu bir zorbalıktır. Siber zorbalıktır. Bunu genele söylüyorum bu olay şu an her kullanıcının başına benim kadar şiddetli olmasa da gelebilir.
Burada %100 profound suçlu diyemiyorum. Belki Profound'un niyeti kötüydü veya değildi bilemiyorum, belki amacı algıydı veya değildi dediğim gibi bilmiyorum. Özellikle internette tanımadığım biri için konuşacaksam içindeki niyetini bilemeyiz ama şunu net söyleyebilirim bu monitör benim işimi fazlasıyla gördü arkadaşlar. Kendisi zor şartlar altında günde 10 saat çalıştığı bile oldu, hatta güneşin vurduğu masamda aylarca çalıştı. İnanın monitör hala sıfır gibi ve bir tık bile demedi. Peki bunca mesaja değdi mi şimdi? Kullanıyorum ve ne Hz geçişi problemi var ne de Windows'un tanımama sorunu cayır cayır çalışıyor. Üstelik response time ayarını fastest yaptım ve mis gibi kullanıyorum daha da monitör değiştirmeye ihtiyaç duymadım. Sıfır ölü piksel ve göz ağrısı ile kullanıyorum. Ha tabii ki problemsiz kullanıyorum diye monitörümü kimseye önermedim. Önermeyeceğim zaten normalde kendim forumları çok seven biriyimdir. Artık bu olanlardan sonra saf sevgim ve düşüncelerimden dolayı pişmanlık duyuyorum. Eyvallah ayarsız çok fazla blurr problemi var. Ancak şunu söylemeliyim. Bu forumda sadece birkaç ismin söylediği sözlere inanılıyor geri kalanda onun söylediği sözlere uyuyor kendi fikrini söyleyen çok az kullanıcı var.
Sırf bir monitör hakkında kötü konu açılmış diye tüm serisi hakkında hatta her modeli sorunluymuş gibi davranılıyor. Kullanmadığınız ürüne yorum yapın elbette buna bir şey demiyorum ama abartmadan yapın şunu. Artık ezbere bilgi söylemeyin burası her kullanmadığınız ürün hakkında elinizi kolunuzu sallaya sallaya konuşacağınız bir sayfa değil. Mesela bu bahsettiğim ezbere bilgilerden biri G3'ün ghosting harici birçok sorununun bulunduğuydu. Benim modelim öyle değil ben bu yüzden buna tamamen yanlış diyorum. Diğer ezbere bilgi de her VA panelin hepsinin ghosting yaptığı sıkça görürsünüz. Bu da yalan ve ezber bilgi Odyssey G6 gibi hızlı VA paneller var. Bir de son zamanlarda olan IPS paneller ghosting yapmaz algısını söylemiyorum bile. Siz siz olun 1 kişinin iki dudağı arasından çıkanı dinlemeyin yorumları genel olarak değerlendirin.
Bu arada 2007 LCD monitörüm şu an çalışıyor kendisi tamir oldu ama depoda. Masada bir laptop kadar yer var bir monitör daha sığmıyor maalesef. Yakında laptop siparişi vereceğim ve muhtemelen laptopumu G3'e bağlayacağım ve G3'ü dik konumuna getireceğim böylece alanım da açılacak. Hepinize iyi sosyaller dilerim, bundan sonra artık bu forumda monitör konularına yavaştan elveda edeceğim. Umarım herkesin monitörü gönlündeki gibi olur. Size gerçeklerin konuşulduğu algısız bir forum deneyimi diliyorum hoşçakalın.
Not: Evet monitörün oyuncu monitörü olarak satıldığını biliyorum ama Hz değeri yüksek neredeyse her monitöre oyuncu monitörü diyorlar artık. Bir de söylemeyi unutmuşum Vatan'a gittiğimde kartımda yüksek bir bakiye vardı. Vatan'ın pahalı bir yer olduğunu biliyorum. Size de kendimi yeterince anlattığımı düşünüyorum.