Samsung Odyssey G3 nasıl?

Bütçe
3000-4000
patterned vertical alingment (pva, desenli yatay hizalama) paneller: mva'ya alternatif olarak geliştirilen bu paneller, Mva'lardan çok daha değişik teknikler kullanılarak üretiliyorlar, bu yüzden farklı bir teknoloji olarak sınıflandırılıyorlar. Pva panellerde çekirdeklerin yerleşimi mva panellere göre daha az renk bozulması oluşturacak şekilde tasarlanmış. Fakat yine de tepki süresi olarak TN panellerin gerisindeler. Samsung'un çabaları ise bu panellerin yüksek tepki sürelerini en azından kabul edilebilir ölçüye getirmiş durumda. Zıtlık oranı bakımından iyi performans sergileyen pva paneller genellile 8 bit renk derinliği ile sunulsa da frc ve dithering teknikleri ile 16 bit renk derinliğine ulaşabiliyorlar.
>super patterned vertical alignment (s-pva, üstün-desenli yatay hizalama) paneller: yukarıda belirttiğimiz pva panellere Samsung'un el atması ile üretilmiş panellerdir. Samsung'un geliştirdiği OverDrive teknolojisi, “magic speed” ile tepki süresi iyileştirilen paneller, Pva'ların bir uzantısı durumundalar. Bazı pva panellerde OverDrive kullanılsa da s-pva panellerde bu teknoloji doğuştan geliyor. Pva panellere göre daha iyi oyun performansına sahip bu panellerde kristal hücreleri birbirine zıt iki bumerang gibi yerleştiriliyor. Böylece görüş açısı bakımından da iyileştirilmeler sağlandığı savunuluyor.

Senin geliştirildi dediğin 3000:1 kontrast oranına sahip olan S24AG30 modelinde s-pva değil pva bulunuyor. Eski modelinden yani F24G35T'den daha kötü bir panel düzeni kullanırken nasıl geliştirilmiş model oluyor bu? Biraz anlatsana bilgilenelim. Her şeyi biliyormuş gibi algı yapmaya benzemez. Sonuç olarak, ne yenisinde ne eskisinde problem çözülmüş değil. :D

Şu açıklamayı baştan sizden isteseydim en az 3 sayfa daha az yer kaplayacaktı konu ama neyse. Sanırım tam bir vakit kaybıyım.en azından modelle bahsedilen sorunları yaşamadığım için kendimi şanslı sayabilirim.(bu durumun tamamen alırken dikkatli olmamdan kaynaklı olduğunu söyleyeyim.)

Son düzenleme:
Samsung'un kalite kontrol açısından en problemli markalardan olduğunu bilmiyorsunuz galiba.

Hocam ASUS'un da kalite kontrol açısından en problemli markalardan biri olduğu söyleniyordu ne kadar doğru acaba? Özellikle VA paneliyle ilgili size bir sürü problem bulabilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fark ettiyseniz aynı sorun 2 kişide birden var ve hiçbiri çözümlü problemler değil birine iade çıkmış tamir de edilmemiş diğerleri öyle bekliyor. Dahada böyle örnekler Technopat olsun başka forumlar olsun dolu. Bu arada Samsung ile ikisi aynı segment ürünleri alırken karşılaştırmıştım ergonomi ve renk olarak daha zayıftı bu model.

Panelin teknik detaylarını bilerek panel sorunlu olduğunu söylüyorum zaten ne yani sizin gibi panel bilgisini bırakın güç kaynağı, güç yönetim entegrasyon devresi, arka aydınlatma gibi şeyleri bilmeden konuşup sonra da haksız çıkıp üstüne haklı çıkmak için her şeyi.

Haklı çıkmak için her şeyi yapmıyorum ben acaba panel sorunlu olmasına rağmen neden aynı sorunları yaşamıyorum bunun cevabını arıyorum sizde monitörün teknik kısmını bana ezbere sayıyorsunuz yani yardımcı olmak yerine şu an işi dalgaya vuruyorsunuz. Bana aradığım cevabı verseniz monitörü satacağım veya başkasına verip kendime yenisini alacağım ama verdiğiniz cevaplar sadece işin teknik kısmını yalayıp yutmuşsunuz bana gövde gösterisi yapıyorsunuz yani sabahtan beri attığınız şeyler bunlardan ibaret olduğu için tabii ki haklı çıkamazsınız. Elimdeki ürün sorunlu olsa niye 2 gündür cevap yazayım burada. Ayrıca monitör hakkında hiçbir zaman sorunsuz demedim ama kronik olduğunu düşünüyorum dedim. Zaten 2 adet monitörüm var veririm birini zaten sorunu yok abime versem bile ses çıkarmaz. Ayrıca muhtemelen üniversiteye gitmek zorunda kalacağımdan laptop alacağım monitörü kullanamayacağım bile. Sadece benim gözümle göremediğim ciddi bir problemi varsa evde tutmayacağım monitörü ama sizin verdiğiniz teknikler bunun cevabını veremiyor.

Sonra da haksız çıkıp.

Siz kendiniz söylüyorsunuz tekniğini resmen araştırıp önüme sunmuşsunuz size nasıl haklı çıkacağım zaten? Ama aradığım cevabı bana maalesef veremiyorsunuz. Sadece alınan ürünün bozuk çıkma ihtimali çok fazla deyip Samsung'un kontrol denetimi çok zayııf deyip geçiştirdiniz ne yapayım ben onu soruyorum size? Ne kadar ürünüm sorunsuzda olsa sizin teknik olarak kanıtlamaya çalıştığınız sorunlu panel kimseye satılamaz dolandırıcılık gibi bir şey çünkü siz paneli kronik diyorsunuz tekniğiyle beraber. Elimde 2 monitör olduğu için isterseniz vereyim başkasına bunu öğrenmeye çalışıyorum yani ama siz dalgaya vurmaya devam ediyorsunuz. Panelinin kronik olduğu bilinen modeli kim niye satar onu soruyorum?

Hatta kullandığın monitörün panelini sana öğreten adamın.

Hocam bunu bana öğreteceğinize bence konu sahibine öğretin adamın aklında fikir oluşur alırken. Anlamadıysanız tekrar söyleyeyim ben zaten panel öğrenmeye çalışmıyordum yanlış kişiye yanlış "özel" 😄 ders.

"Kollonmodogon monotor hokkondo yorom yopmo"

Siz monitörün tekniğini biliyorsunuz ondan bu kadar rahat konuşuyorsunuz ya bilmediğiniz herhangi bir şey hakkında sorsam bakalım kullanmadığın bir şey hakkında yorum yapabilecek misin? Bu doğal bir şey saçmalamayın. Önceki monitörü abim aldığı için hayatımda ilk defa kendi monitörümü aldım bu yüzden tekniğe değil de kullanım tecrübeme göre yorum yapıyorum siz ister tekniğinize güvenin isterseniz tecrübeye bu sizin kararınız ben tecrübeden yanayım her zaman. Ha derseniz teknikle ilgili hiçbir şey öğrenmedim mi? Evet o kadar bilgiden sonra teknik kısımla ilgili çok şey öğrendim amacımda buydu ama sonuç olarak alırken hata yaptığımı düşünmüyorum çünkü işimi görüyor ama sanırım artık o kadar sohbetten sonra bir şey demeyeceğim.

Önerdiğiniz monitörler çok daha pahal ve VG27AQZ modelinin yapamadığı bir şey yapmıyorlar. Siz daha bunu bilmezken benim muhatabm olamazsınız, üzgünüm.

Ben monitör önermiyorum hocam ben aldığımda da uygun fiyata almıştım zaten şu an çok pahalı teknik kısmına sizinle beraber bir bakıyorum o kadar. Ondan da anladığım kadarıyla bu monitörün paneli kronik problemli ama teknik böyle demesine rağmen ben neden bu sorunu yaşamıyorum bunun cevabını verirseniz?

Sizinle biraz eğleneyim dedim bu kadar kasmanıza gerek yok. Çok güldüm ama yeter. O da sarmıyor artık, baydınız. :D

Burada attığınız teknik kısımları uzun uzun okumama rağmen ben sıkılmıyor ama siz tecrübelerime karşı sıkılıyorsanız mesaj atmak zorunda değilsiniz. Teşekkürler.

Senin geliştirildi dediğin 3000:1 kontrast oranına sahip olan S24AG30 modelinde s-pva değil pva bulunuyor. Eski modelinden yani F24G35T'den daha kötü bir panel düzeni kullanırken nasıl geliştirilmiş model oluyor bu? Biraz anlatsana bilgilenelim. Her şeyi biliyormuş gibi algı yapmaya benzemez. Sonuç olarak, ne yenisinde ne eskisinde problem çözülmüş değil. :D

Spva Samsung tarafından Pva'nın geliştirilmiş versiyonu olduğuna göre iyi mi kötü mü olduğunu nasıl anladınız? Samsung tarafından geliştirilmiş olmasına rağmen bu panel 2020 yılındaki modelde kullanılmış ve rtrings gibi incelemelerde spva olan 2020 modelin daha çok blurr yaptığı bu yüzden düşük puan aldığı gösteriliyor ve Reddit'te ise bu yüzden bayağı şikayet aldığını gösteriyor. Ancak bu sorunlu modelden 2 yıl sonra son çıkan pva olan S24AG30 bu yüzden pva olarak üretilmiş olabilir mi? Öyleyse çok da saçma bir gelişme değil. Sanırım sizin teknik bilginiz buralara kadar ermiyor.
Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu sitelerde sizin anlattığınız teknikle çalışmıyor mu acaba? S24ag30'un inceleme puanlarının daha iyi olduğu açık ve belli.

Son düzenleme:
3500 lira seviyesinde bundan daha iyi bir alternatif varmı?
Şunu öneririm:
Şu açıklamayı baştan sizden isteseydim en az 3 sayfa daha az yer kaplayacaktı konu ama neyse. Sanırım tam bir vakit kaybıyım.en azından modelle bahsedilen sorunları yaşamadığım için kendimi şanslı sayabilirim.(bu durumun tamamen alırken dikkatli olmamdan kaynaklı olduğunu söyleyeyim.)
Keşke doğrudan söyleseydiniz. Vakit kaybı falan ayıp oluyor ama diretmeseniz daha iyiydi.
Hocam ASUS'un da kalite kontrol açısından en problemli markalardan biri olduğu söyleniyordu ne kadar doğru acaba? Özellikle VA paneliyle ilgili size bir sürü problem bulabilirim.
Evet, sorunlu olduğu doğru. Bir sürü sıkıntısını gördüm.
Spva Samsung tarafından Pva'nın geliştirilmiş versiyonu olduğuna göre iyi mi kötü mü olduğunu nasıl anladınız? Samsung tarafından geliştirilmiş olmasına rağmen bu panel 2020 yılındaki modelde kullanılmış ve rtrings gibi incelemelerde spva olan 2020 modelin daha çok blurr yaptığı bu yüzden düşük puan aldığı gösteriliyor ve Reddit'te ise bu yüzden bayağı şikayet aldığını gösteriyor. Ancak bu sorunlu modelden 2 yıl sonra son çıkan pva olan S24AG30 bu yüzden pva olarak üretilmiş olabilir mi?
SPVA, serilik amacıyla çıkarılan bir panel. PVA üretiminde ise daha az renk bozulması amaçlanmıştır ve serilik ile bir ilgisi yoktur.
PVA panel kullanan modelin tepki süresinden eksi yemesi dediklerimi doğruluyor.

Şunu öneririm:

Keşke doğrudan söyleseydiniz. Vakit kaybı falan ayıp oluyor ama diretmeseniz daha iyiydi.

Evet, sorunlu olduğu doğru. Bir sürü sıkıntısını gördüm.

Zaten teknik kısmını bildiğinizi biliyordum, haklı çıkacağınızda biliyordum ama burada monitörü alırken incelediğim rtrings kafamı karıştırmış ve konuyu benim sayfalarca uzatmama sebebiyet vermiş olabilir o yüzden yorduysam kusura bakmayın. Bu monitörün gerek ülkemizde gerek diğer sayfalarda yeterince incelemesi yok bulabildiğim en detaylısı rtrings bence, bu yüzden sizinle konuşma yolunu seçtim. Samsung Odyssey G3 modelinin F27G35t ve S24AG30 olarak 2 tane varyasyonu olduğu için hangisinin daha sorunlu olduğunu merak ettim çünkü ürünü önerirken eğer gerçekten sorunlarına rağmen almaya niyetli biri varsa birini önermek zorundayız ama spva olanın puanı rtringse göre çok daha düşük olduğundan ve S24AG30 daha iyi olduğundan ben F27G35t kronik sorunlu model S24AG30 olanın ise sorunlu ama tepki süresinin yavaşlığının ghosta sebebiyet olduğu için ve renklerde bozulmaya yol açmadığı için daha az sorunlu model olarak düşündüm zaten ghost kişiden kişiye değişen bir problem olduğu için bana mantıklı geldi. Reddit'te yayınlanan şikayetlerin ise arama kısmına Samsung Odyssey G3 yazdığımda S24AG30 modeli ile daha az başlık görürken F27G35T ile ilgili daha fazla başlık görmem bu modelin daha kronik olduğunu anlamama yetti.
Vakit kaybı falan ayıp oluyor ama diretmeseniz daha iyiydi.

Vakit kaybını kendim için söylüyorum sizle alakası yok. 😅

Son düzenleme:
Zaten teknik kısmını bildiğinizi biliyordum, haklı çıkacağınızıda biliyordum ama burada monitörü alırken incelediğim rtrings kafamı karıştırmış ve konuyu uzatmama sebebiyet vermiş olabilir o yüzden kusura bakmayın. Bu monitörün gerek ülkemizde gerek diğer sayfalarda yeterince incelemesi yok en detaylısı rtrings bence Samsung Odyssey G3 modelinin 2 tane varyasyonu olduğu için hangisinin daha sorunlu olduğunu merak ettim ama spva olanın puanı rtringse göre çok daha düşük maalesef. Reddit'te yayınlanan şikayetlerin ise arama kısmına S24AG30 yazdığımda azalması ama spva olan F24G35T modeli yazdığımda artması kafamı karıştırdı.
Şuradan bakın:
Biri 27 inç diğeri 24 inç olmasına rağmen S24AG30 yani PVA panel kullanıyor olan model tepkime süresinde eksi yemiş. SPVA paneli her açıdan geliştirilmiş bir panel olarak düşünmeyin. PVA'da renkler öncelikken SPVA'da serilik öncelik.

Şuradan bakın:
Biri 27 inç diğeri 24 inç olmasına rağmen S24AG30 yani pva panel kullanıyor olan model tepkime süresinde eksi yemiş. Spva paneli her açıdan geliştirilmiş bir panel olarak düşünmeyin. Pva'da renkler öncelikken Spva'da serilik öncelik.

Eğer gördüğüm doğruysa response time 0.1 puan fark var. İnput lag olayında ise S24AG30 daha iyi yani 0.1 fark çok da önemli değil gibi sanki. Yani baktığımda S24AG30 modeli daha mantıklıymış gibi geliyor. Zaten bu modelin ghost harici daha az sorun çıkardığını düşünüyorum. F27G35t sonuçları berbat bu arada çoğu yerde S24ag30'a göre. Siz nasıl düşünüyorsunuz bilemem tabii.

Zaten teknik kısmını bildiğinizi biliyordum, haklı çıkacağınızda biliyordum ama burada monitörü alırken incelediğim rtrings kafamı karıştırmış ve konuyu benim sayfalarca uzatmama sebebiyet vermiş olabilir o yüzden yorduysam kusura bakmayın. Bu monitörün gerek ülkemizde gerek diğer sayfalarda yeterince incelemesi yok bulabildiğim en detaylısı rtrings bence, bu yüzden sizinle konuşma yolunu seçtim. Samsung Odyssey G3 modelinin F27G35t ve S24AG30 olarak 2 tane varyasyonu olduğu için hangisinin daha sorunlu olduğunu merak ettim çünkü ürünü önerirken eğer gerçekten sorunlarına rağmen almaya niyetli biri varsa birini önermek zorundayız ama spva olanın puanı rtringse göre çok daha düşük olduğundan ve S24AG30 daha iyi olduğundan ben F27G35t kronik sorunlu model S24AG30 olanın ise sorunlu ama tepki süresinin yavaşlığının ghosta sebebiyet olduğu için ve renklerde bozulmaya yol açmadığı için daha az sorunlu model olarak düşündüm zaten ghost kişiden kişiye değişen bir problem olduğu için bana mantıklı geldi. Reddit'te yayınlanan şikayetlerin ise arama kısmına Samsung Odyssey G3 yazdığımda S24AG30 modeli ile daha az başlık görürken F27G35t ile ilgili daha fazla başlık görmem bu modelin daha kronik olduğunu anlamama yetti.

Vakit kaybını kendim için söylüyorum sizle alakası yok. 😅

Hocam bu arada iki modeli özellikle karşılaştırmamın sebebini söylemedim. İlk F27G35T olan model zaten o vatan veya Teknosa gibi yerlerde artık satılmıyor sadece internette varlar ve 2020 üretim olduğu için muhtemelen stok ürünler mantıken 2022 versiyonu satılıyordu ama artık aldığım yere yani İzmir mağazasına arada gittiğimde S24AG30 modelinin de satılmadığını gördüm. Teknosa da hala satılıyor ama absürt bir fiyatı var. Sanırım Teknosa şubelerinde mevcut değil sadece internette satıyorlar vatan en son absürt bir fiyatla internetten satışını da kapattı. İnternette fiyatları daha ideal ben dediğim gibi internetteki fiyatına göre karşılaştırıp aldığımdan öyle değerlendirdim.

Hocam attığınız linkte ürünün modeli falan belli oluyor ama sayfa bulunamıyor dikkat edin.Ben linki şöyle bırakıyorum alan alsın.

Son düzenleme:
Eğer gördüğüm doğruysa response time 0.1 puan fark var. İnput lag olayında ise S24AG30 daha iyi yani 0.1 fark çok da önemli değil gibi sanki. Yani baktığımda S24AG30 modeli daha mantıklıymış gibi geliyor. Zaten bu modelin ghost harici daha az sorun çıkardığını düşünüyorum. F27G35t sonuçları berbat bu arada çoğu yerde S24ag30'a göre.Siz nasıl düşünüyorsunuz bilemem tabii.
F27G5T değil de F24G35T olsaydı sonuçların daha farklı olacağını söyledim ki F27G5T bile overshoot konusunda daha iyi gözüküyor.

F27g5t değil de F24G35t olsaydı sonuçların daha farklı olacağını söyledim ki F27g5t bile overshoot konusunda daha iyi gözüküyor.

Panelin büyüklüğü değişince sonuç değişiyor muymuş? İlk defa sizden duyuyorum şaşırdım. Zaten mantıklı olan 24 ile karşılaştırmak ama maalesef 27 olanı incelenmiş sadece. Ben fark etmez diye şey yapıyorum neyse. Overshoot değerini bilmem ama response time overshoot olayından daha önemli değil mi? Maximum Hz hızında response time ve input lag mantıken daha iyiyse overshoot azalmaz mı? LF27G35TF ayrıca S24ag30'a göre daha kötü durduğunu gösteriyor rtring bir VA panel zaten genelde daha derin siyahlar için tercih edilebiliyor bu durumda bana kalırsa hoş bir model değilmiş iyi ki de yenilemişler berbat bir bulutlanması varmış. Muhtemelen alsaydım memnun olacağım tek şey kulak asma yeri ve gradyan ve renk kalibrasyonundan memnun kalacakmışım Rtrings'e baktığımda öyle anlıyorum.

F27g5t değil de F24G35t olsaydı sonuçların daha farklı olacağını söyledim ki F27g5t bile overshoot konusunda daha iyi gözüküyor.

Text keskinliği 0.5 daha kötü ondan sonra response time Max Hz de çok daha yavaş gibi değerler yazıyor mesela bunlar eğer 24 ekran ile aynıysa korkutucu bir performans. Gradyan ve kalibrasyon harici LF27G35TF modelinin bir artısını göremedim ben. Sağdakide iyi değil ama soldaki aşırı kötü duruyor gibi. Overshoot error değerlerinin arasında devasa bir fark yok gibi %4.1

Adsız.jpg

Samsung Odyssey G3 muhtemelen VA paneller arasında en yavaş panele sahip olmasına rağmen bir de ilk çıkardığı modelle kronik problemleri de körüklemiş. Sadece ghost değil blurr ve bulutlanma ile çok fazla problem yaşatmış belli ki. S24AG30 bu durumdan farksız ama blurr ve bulutlanma ayrıca input lag konusun da daha iyi benim görüşlerim bunlar. Ghost ve gölgelenme olarak çok da fark edeceğini sanmıyorum zaten UFO testi şu an yaptığımda aynen buna benziyor.

Onun harici blurr ve siyahlar konusunda sorun yaşamadım. Sanırım Ghost'u umursamayanlar hiçbir şey fark etmeyebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı