Samsung Odyssey G4 240Hz MBR mod açıkken ghosting

Daha fazla  
WhatsApp Video 2024-02-18 at 20.01.53.mp4

Anlamadığım halde bütün oyunlarda ve sitede gezinirken Ghosting'e benzer bir şey oluyor. Video vereceğim zaten. Monitörü MBR moduna alınca oluyor. Normalde olmuyor ama MBR açık bir şekilde UFO testi yaptığımda ghosting çıkmıyor. Anlamadım gerçekten. Garip. Siz sorunu biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Videonuzun kalitesi çok düşük anlaşılmıyor ama MBR açık iken gördüğünüz ghosting değil crosstalk olmalı.

Şu siteye girip deneyebilirsiniz misiniz? Şuna benzer şeyler oluyor değil mi:
1708276399797.png

1708276563343.png

BFI teknolojisini koyuyorlar fakat uygun fiyatlı bir monitörde düzgün çaliştığını görmedim daha. Genellikle pazarlama için konuluyor. Düzgün bir BFI'li monitör çok para.

Video acilmiyor ama MBR dedigin sey Motion Blur Reduction yani BFI teknolojisidir. Bu teknolojinin amaci hareket bulanikliligini azaltmaktir. Halk agzinda MPRT diye gecer. Bu ayari degistirdiginde maksimum parlaklikta azalis, ghosting ve overshoot gibi problemler ve hatta flickering bile yasamak son derece normal. Ekledigin video bayagi kalitesiz bu arada, bir sey anlasilmiyor. Ancak genel yorumlama yapacak olursak durum bundan ibaret. Ki Odyssey G4'un hem 25" hem 27" versiyonunda BFI teknolojisi iyi calismiyor. Hareket bulanikliligini en ucuza elde edebileceginiz monitorlerden birisi Viewsonic XG2431'dir.

Video acilmiyor ama MBR dedigin şey Motion blur reduction yani bfı teknolojisidir. Bu teknolojinin amacı hareket bulanikliligini azaltmaktir. Halk agzinda MPRT diye gecer. Bu ayari degistirdiginde maksimum parlaklikta azalis, ghosting ve overshoot gibi problemler ve hatta flickering bile yasamak son derece normal. Ekledigin video bayagi kalitesiz bu arada, bir şey anlasilmiyor. Ancak genel yorumlama yapacak olursak durum bundan ibaret. Ki Odyssey G4'un hem 25" hem 27" versiyonunda bfı teknolojisi iyi calismiyor. Hareket bulanikliligini en ucuza elde edebileceginiz monitorlerden birisi ViewSonic XG2431'dir.

Yani ne yapmam lazım standartta kullansam bir sorun yaratır mı gecikmede.

UFO'nun arkasında mavi renkte bir şey oluşuyor bu oyunlarda da geçerli Valorant da yerler de ghosting efekti varmış gibi oluyor. Karakterlerin üzerindede aynı efkten oluyor.

ghosting ve overshoot gibi problemler
MBR'de ghosting ve inverse-ghosting olmaz. Crosstalk olur.
Yani ne yapmam lazım standartta kullansam bir sorun yaratır mı gecikmede.
UFO'nun arkasında mavi renkte bir şey oluşuyor bu oyunlarda da geçerli Valorant da yerler de ghosting efekti varmış gibi oluyor. Karakterlerin üzerindede aynı efkten oluyor.
Bir defa MBR zaten her zaman değil yalnızca hızlı oyunlarda açman gereken bir şey.

Daha önce de yazdım ama nedense yazmamışım gibi davranıyorsunuz. Hakaret olarak algılıyorum bunu. Çünkü sorununuzu çözmek için yazılan bu detaylı yazılar fazlasıyla vakit alıyor.

Olan şey crosstalk ve azaltmanın bir yolu yok. Çoksa, oyun deneyiminizi pozitif etkilemesi gerekirken tersini yapar. Kapatıp kullanmazsınız siz de. O yüzden diyorum pazarlama diye.

Crosstalk da zaten GtG'ye bagli bir sey, yani inverse ghosting ve overshoottan etkilenir.
Hayır hocam. Neden-sonucy karıştırıyorsunuz. Ghosting ve inverse-ghosting değil crosstalkı etkileyen. Bu ikisi yavaş tepki süresinin sonucudur. Yavaş tepki süresi crosstalk'ı etkiler. Crosstalk bu ikisinden farklı bir artifacttır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı