240 Hz bir çıkarabilsekSync açınca 144Hz'den yukarı çıkmıyor. Kapatınca monitörün menüsünde 240 Hz gözüküyor ama NVIDIA üzerinde yine maksimum 144Hz diyor. Bu birinci sorun.
Hiçbir şekilde Windows üzerinde HDR açamadım, bu ikinci sorun.
240 Hz 10biti geçtim 144Hz 10bitide ayarlamadım.
Bu ne biçim monitör Allah aşkına ya.
Bilgi vermedim, yaşadığım sorunu yazdım hocam. Sebebini bulamadım bir türlü.Bende 240Hz Sync ile kullanabiliyorum. Yanlış bilgi vermişsiniz.
Monitör o kadar üst seviye ki bizim fakirliğimize gelemedi düzgün çalışmıyor.Bu ne biçim monitör allah aşkına ya.
Benim NVIDIA denetim masasında 240 Hz gözüküyordu 144 çalışıyordu formatla çözüldü.240 Hz bir çıkarabilsekSync açınca 144hzden yukarı çıkmıyor. Kapatınca monitörün menüsünde 240 Hz gözüküyor ama nvıdıa üzerinde yine maksimum 144hz diyor. Bu birinci sorun.
Belki ekran kartıyla alakalı olabilir GTX 900 serisiyle ilgili emin değilim.Hiçbir şekilde Windows üzerinde HDR açamadım, bu ikinci sorun.
10 bit için zaten HDR açmanız lazım hocam.240 Hz 10biti geçtim 144hz 10bitide ayarlamadım.
Aynen aynenMonitör o kadar üst seviye ki bizim fakirliğimize gelemedi düzgün çalışmıyor.
Benim NVIDIA denetim masasında 240 Hz gözüküyordu 144 çalışıyordu formatla çözüldü.
Belki ekran kartıyla alakalı olabilir GTX 900 serisiyle ilgili emin değilim.
10 bit için zaten HDR açmanız lazım hocam.
Benim önerim müsait olduğunuz bir zaman format atmanız. Önce bir DDU ile sürücüleri kaldırıp yeniden kurmayı deneyin.
Sync açınca pasife geçmesinin sebebi Sync bir tek 240 Hz'de çalışıyor. Yani Sync açınca 240 Hz oluyor.Bende menü 240 geliyor ama nvıdıa hiçbir şekilde 144 hz üstüne çıkmıyor. Hadi nvıdıa öyle yapıyor yazılım hatası, peki menüde neden Sync açınca 240 hz simgesi pasife geçiyor birde o var?
Daha günceli var sizde düşürmeyin sürümü yükseltemezsiniz sonra.Yazılım sürümü: M-TG700CCAA-1010.3 acaba bundan mı kaynaklı bilemedim, sitede en son 1009.3 vardı. Ona düşürsem mi bilemedim, sonra tekrar yükseltmek istesem bu sürücü yok sanırım nette.
Hocam, bugün testleri tekrar denedim. Sonucu buradaki videodan takip edebilirsiniz. Sanırım ekran kartının 1.4 dp olmamasından dolayı 2K da 240 HZ vermiyor. Arkadaştan GTX 1080 Tİ lı kasasını alıp deneme yaptım.Sync açınca pasife geçmesinin sebebi Sync bir tek 240 Hz'de çalışıyor. Yani Sync açınca 240 Hz oluyor.
Daha günceli var sizde düşürmeyin sürümü yükseltemezsiniz sonra.
Biliyorum öyle olması lazım zaten. Açık kullanılmalı.Öncelikle onda, 2K' da 240 hz veriyor. Adaptive Sync açsakta kapatsakta çalışıyor.
Biliyorum.HDR seçeneği ise sürekli ilgili Windows yerinde var, istediğiniz zaman açıp kapatabiliyorsunuz.
Zaten HDR olmadan açılamaz 10 bit. Zaten 2K 240 Hz HDR 10 bit'i alamassınız 2K 144 Hz yapmanız lazım. 8 bit + titreşimli çok sıkıntı. Titreşim kullanılmaz hale getiriyor.HDR açılmadan monitör 10 BİT desteğine geçmiyormuş. HDR açılmasına rağmen de 1080 Tİ'de 2K 240 hz 10 Bit olarak vermiyor. (8 Bit+Titreşimli vs bir şey diyor)
Pasif olması lazım hocam zaten, Adaptive Sync bütün ayarları en iyi hale (240 Hz, en düşük gecikme vs.) getirip üstüne flicker, ghosting, tearing problemlerini kaldırıyor. GTX 1080 kullanıyorum ben hocam.Anlamadığım kısım 1080 ti de menüde Adaptive Sync açıkken menün üst kısmındaki 240, yanıt süresi Yenileme hızı, Giriş gecikmesi azalt simgeleri pasif oluyor. Bu sizede de öyle mi, değilse hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?
Picture Mode: Custom.Birde renk kalibrasyonu için parlaklık, konstrat, netlik gibi değerleriniz nedir?
Dinamik konstrast ne kullanıyorsun, üstün seçince daha koyu siyahlar veriyor.Biliyorum öyle olması lazım zaten. Açık kullanılmalı.
Biliyorum.
Zaten HDR olmadan açılamaz 10 bit. Zaten 2K 240 Hz HDR 10 bit'i alamassınız 2K 144 Hz yapmanız lazım. 8 bit + titreşimli çok sıkıntı. Titreşim kullanılmaz hale getiriyor.
Seçenekleriniz;
2K 240 Hz 8 bit HDR kapalı.
2K 144 Hz 10 bit HDR açık.
Reddit'te bir arkadaş RTX 3000 serisiyle 2K 240 Hz 10 bit HDR açık kullanmış ama resmi bir desteği yok. Belki 3000 serisi ile mümkün olabilir.
Pasif olması lazım hocam zaten, Adaptive Sync bütün ayarları en iyi hale (240 Hz, en düşük gecikme vs.) getirip üstüne flicker, ghosting, tearing problemlerini kaldırıyor. GTX 1080 kullanıyorum ben hocam.
Picture Mode: Custom.
Brightness: 100.
Contrast: 75.
Sharpness: 60.
-Color-
Red: 46.
Green: 50.
Blue: 52 kullanıyorum ancak 46 deneyin, 50 deneyin, 52 deneyin hoşunuza gideni kullanın. Önerim 46'dır.
Color Tone: Custom.
Gamma: Mode2.
Dinamik kontrast ayarı yok ki? Dinamik parlaklık olmasın? Dinamik parlaklıksa kapalı kullanıyorum.Dinamik konstrast ne kullanıyorsun, üstün seçince daha koyu siyahlar veriyor.
Yerel karartma otomatikte. Göz korumasını denemedim bile ben.Yerel karartma ?Parlaklık ayarınız çok yüksek bence, monitörün göz koruma modunu beğenmedim doğrusu. Her şeyin rengini solduruyor. Normalde ışığı azaltması lazımdı.
Öyle yazıyor hocam bende.Dinamik kontrast ayarı yok ki? Dinamik parlaklık olmasın? Dinamik parlaklıksa kapalı kullanıyorum.
Yerel karartma otomatikte. Göz korumasını denemedim bile ben.