Samsung Odyssey G7 alınır mı?

• Konuyu başlatan zizi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 203
  • Görüntüleme 28.144
Merhaba arkadaşlar. G7 alma girişimindeyim okudum sohbetinizi ama nereden alacağımı bilemiyorum direk samsung online den alsam iade problem yapıyorlar mı ölü piksel veya başka bir durumda.
Bu arada Star Citizen oynuyormuşsunuz?

Merhaba arkadaşlar. G7 alma girişimindeyim okudum sohbetinizi ama nereden alacağımı bilemiyorum direk samsung online den alsam iade problem yapıyorlar mı ölü piksel veya başka bir durumda.
Bu arada Star Citizen oynuyormuşsunuz?
Samsung sitesi iadede problem yapmadı.

İnsanların pek ilgisini çekmemiş :) Şu an kullandığım monitördür bu arada. Flickering sorunu yazılım ile fixlendi. Ölü piksel sorunu ile karşılaşmadım. Işık sızması yok. Gayet memnunum. Sormak istediğiniz özel bir sorunuz varsa yanıtlayabilirim.
Üstad selamlar monitör hakkında size bir şey sormak istiyorum,monitör yukarı ve aşağı hareket ediyor fakat en aşağı aldığınızda masadan yüksekliği ne kadar oluyor bu konuda bilgi verebilir misiniz?

32 inç versiyonunu en aşağı aldığınızda masayla arasında 2 parmak boşlu kalıyor.
Üstad selamlar monitör hakkında size bir şey sormak istiyorum,monitör yukarı ve aşağı hareket ediyor fakat en aşağı aldığınızda masadan yüksekliği ne kadar oluyor bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Arkadaşlar almayı düşünen varsa bende 27'' modelini aldım 32'' aynı fiyata olmasına rağmen piksel aralığı ppı değeri daha düşük olduğu için 2k için 27'' çok daha verimli olduğunu düşünüyorum 15 gündür kullanıyorum geldiğinde monitör güncel sürüm'de idi resim attım ölü piksel yok ışık sızması ve ıps glow var ama kabul edilebilir , bu ekranlarda zaten olmayan yok.
IMG_20210126_190637.jpg

IMG_20210126_190638.jpg

Arkadaşlar almayı düşünen varsa bende 27'' modelini aldım 32'' aynı fiyata olmasına rağmen piksel aralığı ppı değeri daha düşük olduğu için 2k için 27'' çok daha verimli olduğunu düşünüyorum 15 gündür kullanıyorum geldiğinde monitör güncel sürüm'de idi resim attım ölü piksel yok ışık sızması ve ıps glow var ama kabul edilebilir , bu ekranlarda zaten olmayan yok.
Eki Görüntüle 869890
Eki Görüntüle 869891
1000r kavis olayı sizi rahatsız etti mi hiç??Yani bu çok kavisli,abartmışlar dediğiniz oldu mu?

1000r kavis olayı sizi rahatsız etti mi hiç??Yani bu çok kavisli,abartmışlar dediğiniz oldu mu?
İade ettiğim Asus rog XG27WQ modelinde Kavis Yarıçapı (1500R) idi onla karşılaştırmak gerekise çok farketmedi , ama direk düz erkana baktığında kavis çok farkediyor ama iyi anlamda kavise alıştınmı tekrar düz ekrana alışmak biraz zaman alıyor.

27'' gibi bir ekranda belkide 1000R kavis pek farketmiyordur 32'' daha çok sarıyor sonuçta ekran büyüdükçe kavis hissiyatı artıyor samsung g9 modelinde kavis hissiyatı var kullandığım 27'' monitörde göz bir süre sonra düz görmeye başlıyor ama oyunda derinlik effekti verdiği için özellikle fps oyunları daha keyifli hale getiriyor hatta ilk aldığım 1500R monitörün kavisini hissetmedim 27'' ekranda 1000R abartı değil bence.

samsung-odyssey-g9-ii.jpg

İade ettiğim Asus rog XG27WQ modelinde Kavis Yarıçapı (1500R) idi onla karşılaştırmak gerekise çok farketmedi , ama direk düz erkana baktığında kavis çok farkediyor ama iyi anlamda kavise alıştınmı tekrar düz ekrana alışmak biraz zaman alıyor.

27'' gibi bir ekranda belkide 1000R kavis pek farketmiyordur 32'' daha çok sarıyor sonuçta ekran büyüdükçe kavis hissiyatı artıyor samsung g9 modelinde kavis hissiyatı var kullandığım 27'' monitörde göz bir süre sonra düz görmeye başlıyor ama oyunda derinlik effekti verdiği için özellikle fps oyunları daha keyifli hale getiriyor hatta ilk aldığım 1500R monitörün kavisini hissetmedim 27'' ekranda 1000R abartı değil bence.

Eki Görüntüle 869911
Zahmet edip çok detaylı bilgi vermişsiniz çok teşekkür ederim,o zaman bende G7 demeliyim diyorum.1600tl fark var Msi mpg27cq2 ile arasında ama ne yapalım daha iyisini almak varken.Dolar bu kadar düştü fiyatlar düşmüyor onu da anlamıyorum..Tekrar ilginize çok teşekkür ederim.

Zahmet edip çok detaylı bilgi vermişsiniz çok teşekkür ederim,o zaman bende G7 demeliyim diyorum.1600tl fark var Msi mpg27cq2 ile arasında ama ne yapalım daha iyisini almak varken.Dolar bu kadar düştü fiyatlar düşmüyor onu da anlamıyorum..Tekrar ilginize çok teşekkür ederim.
Şu link'ten girip ihtiyacın neyse ona göre seçim yapabilirsin hatta ben de alırken kafamı karıştıran bir msı modelini ekledim düz ekran ıps , Msi mpg27cq2 ile Samsung arasında ciddi fiyat farkı var bunların başlıcası samsung ekranda QLED Quantum Dot Color teknolojisi var 240 hertz başlıcaları...diğer ufak tefek detaylar pek farketmese de bunlar için verilirmi sana kalmış.Özellikle Quantum Dot Color kavisli olsun düz ekranda olsun çok güzel renkler verilmesine sebep oluyor MSI Optix MAG274QRF-QD modelinde konulmuş ve MAG274QRF olan düz modele göre 700-800 lira fakediyor.

Quantum Dot Color hakkında kısa bir bilgi şu videodan bakabilirsin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dip not: Kendi görüşüm değil ama msı tafafında özellikle ölü piksel konusunda 3-4 sonra garantite giriyormuş diye duyumlar duydum , bu monitör şans işi alırsın msı güzel çıkar kötü çıkarsa kötü bir süreç yaşama ihtimalin var sonuçta az para verilmiyor , ben çok şükür 15 günde iade ettim 1 sene bu süreci bekleyenler var..

Son olarak dolar düştü fakat fiyatlar düşmedi diye sormuşsun aslında az da olsa düşüş var zaten monitörlerde pek bir vergi yok 32''e kadar ,32''den sonra yasal olarak eksra vergiler giriyor tam olarak bilmiyorum ayrıntılarını.Fiyatların genel olarak bilgisayar dünyasında düşmemesinin sebebi pandemi yüzünde lojistik taşımacılık felce uğradı gemilerdeki konteynır fiyatlarının artması taşımacılık maliyetlerin artmasında başlıca sebep , doğal olarak maliyet arttığı için son kullanıcıya doların düşüşü yansımadı hatta bazı ürünlerde arttı düzenli ithal edilen gıda sekötü gibi en azından bilgisayar dünyasında stok varda fiyatlar şimdilik ciddi bir sıçrama yok ama bu lojistik kriz devam ederse bu fiyatları mumla ararız teknoloji dünyasında.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı