Samsung S21 FE kullanım önerileri

UmutPerk

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, biraz garip bir konu olacak ama sormak istediğim bazı şeyler var. Bu telefonu bugün alacağım siparişini verdim. Yanından şarj adaptörü çıkmıyormuş anladığım kadarıyla. İlk sorum bu olacak; hangi şarj adaptörünü almam gerekiyor? 2. sorum hızlı şarj yapmak sağlıklı bir şey mi? Benim eski telefonum olan Xiaomi Mi 8 ile sadece hızlı şarj yapan adaptörler ve kablolar kullandım fakat iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Diğer sorularım ise sağlıklı bir şekilde telefon kullanmak üzerine. Örneğin telefonu ne kadar şarj etmem gerekiyor ve ne zaman şarja takmam gerekiyor? Pil gücü moduna devamlı almak iyi bir şey mi mesela yüzde 50'nin altına düştüğünde? Telefonu kapatmak gerekiyor mu bazıları iyi bir şey bazıları kötü bir şey diyor. Çok fazla soru oldu ancak artık düzgün bir şekilde kullanmak ve ömrünü uzatmak istiyorum telefonun. Şimdiden teşekkür ederim.

S20 FE'mi 2 senedir dibine kadar kullanıyorum. Şarj konusunda kaliteli bir kablo ve şarj aletiyle hızlı şarj etmenin bir riski bulunmamakta. Hatta kablosuz hızlı şarj da sıkça kullanıyorum. Ayrıca ben yüzdeliği kaç olursa olsun gece hep şarja koyarım. Gün içinde de %50 aşağısına düşürmem çünkü hem iş gereği hem de allah korusun bir afet bir şey olursa %50 aşağısı sıkıntı oluyor. Çok deli gibi %20 de şarja tak %80 de şarjdan al yapsam da benim ihtiyacım olduğunda işimi görmeyecekse telefonunu ömrünü iki ay fazladan uzatmışım ne anlamı var. Şarj esnasında aslında en çok ömrü kısaltan oyun oynamak falan diyorlar ama şarjda da deli gibi ağır oyunlar oynarım. Azıcık ısıdan başka bir yan etkisini hiç görmedim. Pil kapasitesi halen çok iyi diyebiliri.

Ek olarak özellikle kenarları hava yastıklı telefon kılıflarından ve nano ekran koruyucu filmlerden öneririm.

Hocam hızlı şarj cihaza hasar vermez. 25 wattlık hızlı şarjı almanızı öneririm. Telefonu şarja takarken alt ve üst sınırı %20 ve %80 aralığında tutmaya çalışın.
%20 aşağısına düşmeden takıyordum genelde ancak %80 üst sınırı az değil mi? Kulaktan dolma bilgilerle %100 olmaması yeterli diye biliyordum ama ne kadar doğru bilmiyorum tabiki.

S20 FE'mi 2 senedir dibine kadar kullanıyorum. Şarj konusunda kaliteli bir kablo ve şarj aletiyle hızlı şarj etmenin bir riski bulunmamakta. Hatta kablosuz hızlı şarj da sıkça kullanıyorum. Ayrıca ben yüzdeliği kaç olursa olsun gece hep şarja koyarım. Gün içinde de %50 aşağısına düşürmem çünkü hem iş gereği hem de allah korusun bir afet bir şey olursa %50 aşağısı sıkıntı oluyor. Çok deli gibi %20 de şarja tak %80 de şarjdan al yapsam da benim ihtiyacım olduğunda işimi görmeyecekse telefonunu ömrünü iki ay fazladan uzatmışım ne anlamı var.

Ek olarak özellikle kenarları hava yastıklı telefon kılıflarından ve nano ekran koruyucu filmlerden öneririm.
Anladım teşekkür edeirm önerileriniz için. Peki bu dediğin kılıfların linki var mı acaba? Bir de şarj adaptörünü nereden almıştınız acaba?

%20 aşağısına düşmeden takıyordum genelde ancak %80 üst sınırı az değil mi? Kulaktan dolma bilgilerle %100 olmaması yeterli diye biliyordum ama ne kadar doğru bilmiyorum tabiki.

Anladım teşekkür edeirm önerileriniz için. Peki bu dediğin kılıfların linki var mı acaba? Bir de şarj adaptörünü nereden almıştınız acaba?
Bütçe verebilrsen sana güzel bir set yapalım. Şarj adaptörü, hızlı şarj destekleyen bir yedek kablo, kılıf ve nano ekran koruyucu şeklinde. ama ortalama 600-800 TL arası makul olacaktır.

Bütçe verebilrsen sana güzel bir set yapalım. Şarj adaptörü, hızlı şarj destekleyen bir yedek kablo, kılıf ve nano ekran koruyucu şeklinde. ama ortalama 600-800 TL arası makul olacaktır.
Hocam yedek kabloyu şimdilik çıkarsak mesela minimum bütçede tutalım desek nasıl bir şeyler alabiliriz?

Bu şarj aletini o kadar beğendimki 2 adet aldım biri ligting biri type-c kablolu. Kabloları da ynaında geldiğinden hem uyguna geliyor hem de çok kaliteliler. 20w bence gayet yeterli bir şarj hızı. 25w için 300 500 vermeye gerek yok.

Kılıf olarak da bu hem şık hem de f/p'dir:

Ekran koruyucu olarak da bu yeterli olacaktır. Temperli camlar hemen kırılıpğ çartlıyor durduk yere. O nedenle nano tercih ediyorum ben:

Bu şarj aletini o kadar beğendimki 2 adet aldım biri ligting biri type-c kablolu. Kabloları da ynaında geldiğinden hem uyguna geliyor hem de çok kaliteliler. 20w bence gayet yeterli bir şarj hızı. 25w için 300 500 vermeye gerek yok.

Kılıf olarak da bu hem şık hem de f/p'dir:

Ekran koruyucu olarak da bu yeterli olacaktır. Temperli camlar hemen kırılıpğ çartlıyor durduk yere. O nedenle nano tercih ediyorum ben:

Çok teşekkür ederim gerçekten. Telefonu kapatma durumu hakkında bir bilginiz var mı?

Hocam kapatmanıza falan gerek yok. Çok kafanıza takmadan dilediğiniz gibi şarjınızı yapın derim ben. Yani evet koruma yöntemi olarak çokça şey var ama günlük kullanım ürünü olarak zaten gerekli yeterliliklere sahip güncel bir telefon. Çok dikkat edenlerin de bozuluyor yani çoğuna şans diyebiliriz. Dediğim gibi çılgınlar gibi hiç bir şey önemsemeden kullanıyorum. Tabi düşürme falan gibi şeylere çokça dikkat ediyorum. En büyük risk bu çünkü bir telefonda. Dilediğiniz koruma yöntemini yapın, sıkça düşürüyorsanız en büyük sorun bu olur.

Hocam kapatmanıza falan gerek yok. Çok kafanıza takmadan dilediğiniz gibi şarjınızı yapın derim ben. Yani evet koruma yöntemi olarak çokça şey var ama günlük kullanım ürünü olarak zaten gerekli yeterliliklere sahip güncel bir telefon. Çok dikkat edenlerin de bozuluyor yani çoğuna şans diyebiliriz. Dediğim gibi çılgınlar gibi hiç bir şey önemsemeden kullanıyorum. Tabi düşürme falan gibi şeylere çokça dikkat ediyorum. En büyük risk bu çünkü bir telefonda. Dilediğiniz koruma yöntemini yapın, sıkça düşürüyorsanız en büyük sorun bu olur.
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı