Samsung S21 FE vs iPhone SE 3

Bütçe
12000

Nosferatu77

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. 12 bin TL civarı bir bütçem var. Bu 2 telefon arasında kaldım. Tasarım olarak küçük ve hafif telefonlar çok hoşuma gidiyor o yüzden SE 3 tam bana göre olduğunu düşünüyorum. Ayrıca A15 işlemcisi ve 5 yıl güncelleme desteği alacak olması da beni cezbediyor. Fakat forumda S21 daha iyi ve 2 bin TL daha ucuz olduğunu yazanlar var. Tavsiyelerinize açığım.

Diyorsanız iOS arayüzü seviyorum, ekranım küçük olsun benim için sorun değil diyorsanız, SE 3 alabilirsiniz. Sürekli dizi film izlerim, ekran büyüklüğü benim için önemli diyorsanız S21 FE.

Ben olsam S21 FE alırım. iOS arayüzünü ne kadar sevsem de o fiyatı haketmiyor.

S21 FE batarya konusunda bayağı kötü eleştiri almış gördüğüm kadarı ile. SE 3 ile FE arasında batarya karşılaştırması yapsak hangisi daha iyidir? Ayrıca tasarım olarak SE 3 benim çok hoşuma gidiyor. Telefonda çok oyun oynayan dizi film izleyen biride değilim. Son 6-7 yıldır giriş seviye Android'ler kullandığım için henüz 2. yılında telefon yavaşlamaya başlıyor o yüzden Android telefonlara ön yargım var.10 bin TL verdiğim telefonun 1 yıl sonra yavaşlamaya başlayacak olma ihtimali beni korkutuyor. Apple'ın 5 yıl güncelleme desteği donanım olarak daha iyi olması beni daha çok SE 3 almaya çekiyor. Kararsız kaldım vallahi.

SE 3 modeli de batarya olarak kötü. Ben önermem şahsen yine de tercih sana kalmış. İçine çok sinmişse alabilirsin.
Telefonlar hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim. Çevremde iphone kullanıcısı olan arkadaşlarım 2-3 yıl geçse bile telefonda hiç donma takılma olmadığını iddia ediyorlar ne kadar doğruysa artık bilmiyorum. S21 fe 2-3 yıl sıkıntısız kullanılabilecek bir telefon mu sizce ?

S21 FE 2-3 yıl elbette rahat gidecek telefon. iPhone uzun kullanımda evet Android modellerinden daha stabil.

Her ne kadar küçük ve hafif telefonları sevsemde SE tasarım olarak biraz çağ dışı kalmış gibi. Batarya ekran kamera olarak da Samsung'un önde olması ve daha ucuz olmasından dolayı tercihimi Samsung'tan yapacağım sanırım. Teşekkürler yardımcı olduğun için.

S21 FE adaptif yenileme hızı eksikliğinden dolayı pili seni tatmin etmeyebilir not olarak aklında bulunsun.
S21 ise açık ara önde ama Android 12 geldiğinden beri yazılımsal sıkıntıları var diye gördüm. Muhtemelen Android 13'de S21 FE için aynı sorun olacak sonuçta Android :).
Bence S21'i tercih etmelisin.

@Nosferatu77

S21 FE adaptif yenileme hızı eksikliğinden dolayı pili seni tatmin etmeyebilir not olarak aklında bulunsun.
S21 ise açık ara önde ama Android 12 geldiğinden beri yazılımsal sıkıntıları var diye gördüm. Muhtemelen Android 13'te S21 FE için aynı sorun olacak sonuçta Android :).
Bence S21'i tercih etmelisin.

@Nosferatu77
Telefonu sadece sosyal medya müzik ve haberleşme için kullanıyorum. O yüzden çok iyi bir bataryaya sahip telefona ihtiyacım yok. iPhone SE 3 de batarya olarak çok başarılı bir telefon değil zaten. Umarım üzmez batarya konusunda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı