Samsung S23 vs iPhone 13

Ne yavaşlaması hiçbir şey olmaz.Yukarıdaki üyeninde dediği gibi hala s7 kullananlar var ve yavaşlama yok diyorlar.s20 fe de alabilirsin ben telefona çok para verme taraftarı olmadığım için s20 fe yi tercih ettim.

Son düzenleme:
Merhaba. İki model arasında kaldım. Samsung S23'ün kağıt üstünde daha iyi olduğunu söylediğimde arkadaşım S22 için de aynısını diyorlardı ama olmadı işte iPhone daha iyi. Hem Android alacaksın 2 seneye yavaşlayacak güncelleme almayacak diyor. Samsung S23'tede S22'deki gibi blur sorunu varmış sanırım kamerada.
Samsung S23 22 bine geliyor.
iPhone 13 ise 25-26 bine.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bu paralara değmez deyip S20FE mi almalıyım çok kararsızım.

S23 @Jira arkadaşın dediği gibi amiral gemisi yav arkadaş bırakın şu Android kötülemeyi. Yav alacağın telefona hiç mi bakmıyorsunuz anlamıyorum. O arkadaş dünyadan haberi yok herhalde. Bir tuturmuşsunuz IPhone'da iPhone marka olarak bakmamak lazım. Modellere bakacak olursak S23 önde olduğu belli. Ki zaten yeni çıkmış model teknik bilgilere bakacak olursak da iş uzar gider. Biraz araştırmakta fayda var. O arkadaşı çok merak ettim.

@Doğukan Çelik Verdiğin örneğin konuyla pek alakası yok. Ortada bir kıyas var ve bu kıyası ekran, işlemci, kamera ve batarya olarak sınıflandırdığımızda her konuda sınıfı geçen telefon S23 oluyor.

Başlıkta vs. yazıyor, hangisini alırsınız demiyor. İsteyen ikisini de alabilir ama burada iyi olan S23, bu konuda iddialaşmak sonucu değiştirmiyor.

Bana iPhone 13'ün iyi olduğu bir konu söyler misin? Haybeye konuşuyorsunuz.

Bende şöyle söylemek isterim. Bugün Android işletim sistemini onlarca marka ortak kullanıyor. Ama Apple firması kendi işletim sistemi olan IOS'u kullanıyor. IPhone'den başka hangi telefon iOS işletim sistemini kullanıyor.

@Doğukan Çelik Sana tekrar diyorum, isteyen istediğini alabilir ama ortada bir kıyas varsa iyi olanı söylemek gerekiyor. Madem ekran kartından girdin konuya, ben de şana şöyle bir örnek vereyim.

iPhone 13, S23'ün rakibi değil. 14 ile kıyaslanmalı ve yerine alınacaksa 14 alınmalı. Yani sen 6700 XT ile RTX 3050'yi kıyaslayıp 3050 alınır abi ya Nvidia daha iyi bu konularda diyorsun şu an. O zaman ben de para senin paran, keyfine bak derim ama bu 6700 XT'in çok daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmez.

Fazla uzatmaya gerek yok konuyu, gereken cevaplar verildi.

@Doğukan Çelik verdiğin örneğin konuyla pek alakası yok.

Verdiğim örnekte anlatmak istediğim hangi teknoloji alanında olursa olsun başı çeken firmalarında kusurları olduğu. Kıyaslama konusunda Samsung önde olabilir ancak uzun ömür açısından şahsi görüşüm iPhone. 6S telefondan önce de büyük bir hevesle Galaxy S7 aldım. Gel gelelim ki telefon 1 aylıkken 3 kez servise gitti. Telefonu şarja taktığım zaman nem algılandı deyip şarj etmiyordu. Hakem heyeti ile para iadesi alıp 6S almıştım. O gün bugündür 6S i bir kez bile servise vermedim. Şimdi iPhone yanlısı olarak görebilirsiniz beni ancak Samsung markaya mesafeli bakıyorum artık.

@Doğukan Çelik sana tekrar diyorum, isteyen istediğini alabilir ama ortada bir kıyas varsa iyi olanı söylemek gerekiyor. Madem ekran kartından girdin konuya, ben de şana şöyle bir örnek vereyim.

iPhone 13, S23'ün rakibi değil. 14 ile kıyaslanmalı ve yerine alınacaksa 14 alınmalı. Yani sen 6700 XT ile RTX 3050'yi kıyaslayıp 3050 alınır abi ya NVIDIA daha iyi bu konularda diyorsun şu an. O zaman ben de para senin paran, keyfine bak derim ama bu 6700 XT'in çok daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmez.

Fazla uzatmaya gerek yok konuyu, gereken cevaplar verildi.

Kaldıkı ortada fiyat olarak bariz bir fark var... iPhone kaliteli olabilir veya Samsung kaliteli olabilir. Buradaki olay şu an nedir? Samsung'un bir modelinden IPhone'nun bir modeli üzerinden hangisi alınır veya alınması mantıklı bu konu üzerindeyiz. Yoksa gerek yenilik gerek de donanım olarak S23 önde. Ona bakılırsa iPhone 14 veya Pro, Max vs üzerinden karşılaştırma yapalım? Saçma olmaz mı? Buradaki amacımız S23 vs iPhone 13. bu durumda hangisi iyiyse ona yönelmek veya yöneltmek gerekiyor.

Teşekkür ederim arkadaşlar. şuan kullandığım cihaz 4 yıllık orta segment bir cihazdı zamanında ama şimdi ufaktan beni değiştir diyor. Ileride daha da zam gelir korkusuyla telefon almak istiyorum. Kamera benim için önemli. Bir de almışken ilk defa bir amiral gemisi alayım diyorum. Anladığım kadarıyla s23 çok daha iyi bir cihaz ama geçmişte Android'in kötü örnekleri olduğu için insanlar iphone daha uzun ömürlü diyor sanırım.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Şu an kullandığım cihaz 4 yıllık orta segment bir cihazdı zamanında ama şimdi ufaktan beni değiştir diyor. Ileride daha da zam gelir korkusuyla telefon almak istiyorum. Kamera benim için önemli. Bir de almışken ilk defa bir amiral gemisi alayım diyorum. Anladığım kadarıyla S23 çok daha iyi bir cihaz ama geçmişte Android'in kötü örnekleri olduğu için insanlar iPhone daha uzun ömürlü diyor sanırım.

Evet özellikle bu süreçlerde bırakmamak lazım. Hazır alabiliyorsunuz almakta fayda var. S23 önerdim önerildi de. Zaten biraz da işletim sistemine bağlı. Eğer iOS kullanmadıysanız geçmenizi önermem.

@Sabura48 İPhone almak istiyorsan ve 13'ü kendi içinde değerlendirecek olursak alınır tabii ki, alınmayacak kötü bir model değil. Ama olay burada başlıktaki gibi güçlü bir Android ile kıyası ise, ona göre cevaplar gelir. Kısacası iPhone almak istiyorsan 13'ü al. Ondan daha iyi ve amiral gemisi bir Android almak istiyorsan da S23'ü al. Sana kalmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı