Samsung S9 vs S9 Plus vs iPhone X

• Konuyu başlatan Rozi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.708

Rozi

Hectopat
Makaleler
1
S9 Plus düşünüyorum ama bir yandan da iPhone var aklımda, sizce hangisini almak daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kamera özelliklerinden dolayı S9 Plus öneririm.

Bu modellerin hiçbiri bu fiyatları hak etmiyor. Donanım ve performans kısmında X bir adım önde. S8 serisi, Note 8 ve Mate 10, Mate 10 PRO modellerine yönelin. IOS tarafinda da 8 Plus, 8, 7 Plus ve 7 modellerine yönelebilirsin. Iphone modellerinin fiyatları pahalı.

Hemen hemen her yönden S9+ öneririm, S9'un Iphone X'ten neredeyse hiç bir eksikliği yok ancak Iphone X, hem daha pahalı hem de bazı eksikleri olan bir cihaz. Açıkçası hızlı şarj aletini dahi ayrı sattıklarını düşünürsek hiç te alınabilir değil.

S9 ve S9+ güzel cihazlar ancak fiyatları biraz yüksek ve S8+'a göre fazla bir avantaj sunmuyor. Yanlızca kamera ve ses konusunda avantajları var.

Eğer kamera sizin için çok önemli değilse (önemli bile olsa S8 kamerası zaten yeterince iyi) S8 fiyatına göre çok daha iyi bir seçenek. Ancak Iphone X önermem. İlla Iphone diyorsan da X yerine Iphone 8 veya 8+ daha mantıklı olacaktır.

CPU, GPU konusunda büyük bir gelişim yaşandı, aradaki fark sadece kamera ve çift hoparlör değil. Bu kadar güçlü donanımları kullanacak uygulama Android tarafında yok. RAM tarafında da bir artış var S8 serilerine göre, daha da fazla olmalıydı. S9 modelinin 4 GB RAM ile gelmesi kabul edilecek bir durum değil, mutlak suretle 6 GB RAM ile gelmeliydi, zaten rakiplerinde 8 GB RAM bulunan modellerde var. S7 serisinden itibaren ise batarya boyutu takılı kaldı, bir gelişme yok. Sadece GPU ve CPU verimliliklerinde iyileşme olsa da, batarya boyutsal olarakta daha yüksek kapasiteli olmalıydı.

Tabiki donanım tarafında geliştirmeler var, ancak ben yazıyı yazarken aradaki donanım gücü farkından değil özellik farklarından söz ettim. Zira bırakın S8'i S7'nin bile donanımı daha senelerce kullanıcıyı memnun edebilecek kadar güçlü.

Diğer bir yandan Ram'in artık en az 6GB olması ve bataryanın büyütülmesi gerektiğine katılıyorum. Hatta ekran çözünürlüğünün de artık WQHD'den UHD'ye yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Açıkçası birçok kişi ekran çözünürlüğüne fazla önem vermiyor ancak buna önem veren bir çok kişi var, ben ekrana baktığım zaman çözünürlülük farkı dikkatimi çekiyor ve çözünürlülüğün yüksek olması hoşuma gidiyor.

Çözünürlülük düşürme ayarı zaten telefonların ekran ayarlarında mevcut. Dolayısıyla yüksek çözünürlülük olması buna önem vermeyenler veya düşük olmasını isteyenler için herhangi bir problem teşkil etmez.

Ama bizi mutlu eder.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı