Samsung Tab S9 cihaza Linux kurmak mantıklı olur mu?

ys3223

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıkta da yazdığım gibi kurulabilir mi? Kursam mantıklı olur mu? Bilgisayarda yaptığım işlemlerin hepsini tabletten yapmak istiyorum, oyun oynama, dizi film izleme gibi şeyler. Kendi bilgisayarım zaten iyi bir şey değil ama tabletim daha iyi performans verebilir mi onu merak ediyorum.
Bilgisayar parçaları şöyle:
AMD Radeon R7 240 4 GB.
Intel Core i5-3470
2x8 16 GB RAM.
Karşısında Samsung Galaxy Tab S9 var.
İkisine de aynı Linux'u veya oluyorsa aynı Windows'u kursam hangisinde daha çok performans alırım?

Başlıkta da yazdığım gibi kurulabilir mi? Kursam mantıklı olur mu? Bilgisayarda yaptığım işlemlerin hepsini tabletten yapmak istiyorum, oyun oynama, dizi film izleme gibi şeyler. Kendi bilgisayarım zaten iyi bir şey değil ama tabletim daha iyi performans verebilir mi onu merak ediyorum.
Bilgisayar parçaları şöyle:
AMD Radeon R7 240 4 GB.
Intel Core i5-3470
2x8 16 GB RAM.
Karşısında Samsung Galaxy Tab S9 var.
İkisine de aynı Linux'u veya oluyorsa aynı Windows'u kursam hangisinde daha çok performans alırım?
Eğer halihazırda olan projeler tableti desteklemiyorsa Linux kurmak için ciddi bilgiye ve zamana ihtiyacınız olur. Olsa bile asla Android kadar performans sergileyemez. Windows'u zaten unutun. Normal masaüstü bilgisayarda bile düzgün çalışmıyor, tablette çalışmasını beklemeyin. Yapabileceğiniz max değişiklik başka Android ROM'u kurmak olur.

Kurabileceğiniz maksimum Linux Ubuntu Touch veya SailfishOS olur, ki ikisinin de cihazınız için desteği yok ve Android'e kıyasla çok yetersizler. Eğer Linux deneyimi yaşamakta ısrarcıysanız Termux'u taban olarak kullanıp masaüstü yöneticileri kurabilirsiniz.

Aşağı yukarı Linux Mint deneyimi sunar, ayrıca cihazınıza zarar verme imkanı bulunmaz.

Kurabileceğiniz maksimum Linux Ubuntu touch veya sailfishos olur, ki ikisinin de cihazınız için desteği yok ve Android'e kıyasla çok yetersizler. Eğer Linux deneyimi yaşamakta ısrarcıysanız Termux'u taban olarak kullanıp masaüstü yöneticileri kurabilirsiniz.

Aşağı yukarı Linux Mint deneyimi sunar, ayrıca cihazınıza zarar verme imkanı bulunmaz.

Yani hocam PC oyunlarını FPS problemi yaşamadan oynayabilir miyim yoksa halihazırda olan bilgisayarımdan oynamak daha mı mantıklı olur?

Yani hocam PC oyunlarını FPS problemi yaşamadan oynayabilir miyim yoksa halihazırda olan bilgisayarımdan oynamak daha mı mantıklı olur?
Eğer amacınız yalnızca PC oyunları emüle etmekse Winlator kullanın, yine Linux tabanlı bir Wine wrapper'ı.
ARM yonga setlerini destekleyen oyun sayısı az olduğundan ötürü direkt olarak oynama olasılığınız düşük.

Ayrıca cihazınız boyutuna göre oldukça güçlü olsa da harici GPU'ya sahip bir bilgisayarınız varsa oyun performansınız daima daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı