Samsung Tab S9 vs iPad Air 2024

das kapital

Hectopat
Daha fazla  
Bu yıl mezuna kaldım. Hem bu yıl hem de üniversite için kullanacağım bir tablet arıyorum. İşin özünde not alma, dizi-film izleme ve günlük kullanım için alacağım, bir nevi bilgisayar için 2. ekran, yapay zeka veri bilimi okumayı düşündüğüm için tableti günlük kullanım dışında çok kullanmam diye düşünüyorum, oyun vs. oynamam. Apple markalı bir ürünüm yok. İleride de IPhone ya da Mac kullanacağımı sanmıyorum (fiyatlarından dolayı) ama şu an iPad Air 24'ün fiyatı uygun geldiği için tablet olarak onu almayı düşünüyorum. Ekosistem olarak sorun yaratır mı? Bu tabletler 5 yıl boyunca işimi görür mü? Bütçem maksimum 30k ama ne kadar ucuza kapatırsam o kadar iyi.

Ayrıca Samsung Tab S10'u beklemek mantıklı mı? Tableti 2 hafta içerisinde alacağım ama Tab S10 2 ay sonra da çıkabilir. Fiyatının da ne olacağını bilemediğimden beklemek mantıklı olmayabilir.

Samsung Tab S9+: Samsung Galaxy Tab S9+ Wi-Fi Tablet (256 GB)

iPad Air 24: Apple iPad Air 11" (2024) Tablet (128 GB)

Samsung Tab S9: Samsung Galaxy Tab S9 Wi-Fi Tablet (8 GB / 128 GB)

(Apple Pencil USB-C 3000TL)

Bu da iPad Air 5: Apple iPad Air 5 Wi-Fi Tablet (64 GB)

Hocam S10 bence mantıklı olmaz Samsung maliyet hesabı yüzünden 8 gen 3, 8 gen 4 yerine MediaTek işlemci kullanacak ve kullandığı işlemcide MediaTek'in en son nesil işlemcisi olmayacak performası ne olur ne olmaz bilinmiyor. Tavsiyem S9 yerine Air M.2 olur şu an 24K fiyatı var Apple'ın kendi mağzasında pencil Pro hediye ediliyor kaçırmadan alın derim neden Air 6 dediğimi isterseniz detaylı açıklarım.

Şahsen iPad Air M2 alırdım Apple sitesinden. Pencil Pro hediye ayrıca öğrencilere özel. S9 serisi asla kötü değil fakat işlemci, yazılım gibi konulardan dolayı Apple öneririm.

S9 Ultra'ya da bakabilirsiniz büyük ekran isterseniz.

Hocam S10 bence mantıklı olmaz Samsung maliyet hesabı yüzünden 8 gen 3, 8 gen 4 yerine MediaTek işlemci kullanacak ve kullandığı işlemcide MediaTek'in en son nesil işlemcisi olmayacak performası ne olur ne olmaz bilinmiyor. Tavsiyem S9 yerine Air M.2 olur şu an 24K fiyatı var Apple'ın kendi mağzasında pencil Pro hediye ediliyor kaçırmadan alın derim neden Air 6 dediğimi isterseniz detaylı açıklarım.
apple'ın pencil pro hediye ettiğine emin misiniz? baktığımda göremedim. detaylı bilgi verirseniz iyi olur. normalde s9 alacaktım fakat m2, sn 8 gen 2 den daha iyi olduğu için, ayrıca devasa bir fiyat farkıda olmadığından ipad air'e olumlu bakıyorum şuan

apple'ın pencil pro hediye ettiğine emin misiniz? baktığımda göremedim. detaylı bilgi verirseniz iyi olur. normalde s9 alacaktım fakat m2, sn 8 gen 2 den daha iyi olduğu için, ayrıca devasa bir fiyat farkıda olmadığından ipad air'e olumlu bakıyorum şuan
Tek eksiği 60 Hz ve İPS ekrana sahip olması. Samsung ekran konusunda çok daha önde ama geri kalan konularda bende iPad tercih ederdim.

Tek eksiği 60 Hz ve IPS ekrana sahip olması. Samsung ekran konusunda çok daha önde ama geri kalan konularda bende iPad tercih ederdim.

Günlük kullanım için 60Hz in sorun olacağını düşünmüyorum iPad Air M.2'de kullanılan P3 renk uzayı ile zaten renk doğruluğu üst seviyede.

Apple edu sitesine girip M.2'yi pencil Pro ile beraber sepete atın sepette fiyat düşüyor.

Günlük kullanım için 60Hz in sorun olacağını düşünmüyorum iPad Air M.2'de kullanılan P3 renk uzayı ile zaten renk doğruluğu üst seviyede.

Apple edu sitesine girip M.2'yi pencil Pro ile beraber sepete atın sepette fiyat düşüyor.
hocam düştüğünü şimdi farkettim 1-2 güne alacağım şimdiden çok teşekkür ederim.

S9 ve S9+ teknik olarak her konuda daha iyiler. Diğer taraftan ekosistemin dışında olmanızdan dolayı epey sıkıntı çekeceksiniz. Şu fiyatlara 60Hz IPS bir ekran hakaret gibi.

Şahsen Samsung Tab S9 kullanıyorum, masaüstü bilgisayarımla gayet güzel eşleştirerek araştırmalarımı rahatça yapabiliyorum. Android diğer cihazlarım için satın aldığım tüm uygulamaları tekrar kullanabiliyorum, ekran muhteşem ötesi. Kalem hissiyatı da muazzam fakat şuan alacak olsam Plus alırdım, okul için daha uygun olur gibi.

S9 ve S9+ teknik olarak her konuda daha iyiler. Diğer taraftan ekosistemin dışında olmanızdan dolayı epey sıkıntı çekeceksiniz. Şu fiyatlara 60Hz IPS bir ekran hakaret gibi.

Şahsen Samsung Tab S9 kullanıyorum, masaüstü bilgisayarımla gayet güzel eşleştirerek araştırmalarımı rahatça yapabiliyorum. Android diğer cihazlarım için satın aldığım tüm uygulamaları tekrar kullanabiliyorum, ekran muhteşem ötesi. Kalem hissiyatı da muazzam fakat şu an alacak olsam Plus alırdım, okul için daha uygun olur gibi.

S9 ve S9+ teknik olarak her konuda daha iyiler demek bilgisizlikten başka bir şey değil

Broşür okuyup yorum yapmak da güzel.

Ekosistem olarak neyin sıkıntısını çeker biraz anlatır mısınız Google Drive'dan attığı dosyayı nasıl alamayacak?
Ekosistem olarak sorun çekmezsiniz sadece ekosistemin rahatlığından faydalanamazsınız ikisi farklı şeyler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı